Home Television

Medan vårt samhälle fortsätter sin snöbollsresa utför mot kollapsat imperium status, blir några av oss "radikaliserade", eller villiga att erkänna att denna gren av mänsklighetens historia har varit ett stort misslyckande och att vi inte behöver "reparera" det men ersätta det med någonting annorlunda på den mest grundläggande nivån av koncept. Bland Gröna och Nationalister har detta mönster varit mest synligt. Radikaliserade människor advocerar inte nödvändigtvis våld, eller brutalitet, men de är förbi det stadiet där tron på några val, genomförda lagar, eller företags bojkottar kommer lösa någonting.

Tendensen man får då man gör en sådan insikt, är att strunta i allt och bli extrem, vare sig det innebär att bunkra upp med Barrett M-82:or eller påtvinga återvinning på sina grannar. När man har blivit extrem och märker att några andra följer efter, resulterar detta i en period av undran över hur alla kan vara så blinda. Vi ser att slutet är nära; varför mobiliserar vi inte? Den frustrerade Grön- och Nationalist aktivisten skakar på huvudet i desperation och går hem för att coola ner med en kall öl och lite lugn television.

Det är här det stora problemet ligger.

Vårt samhälle är inte kontrollerat av en konspiration, utan av den delade synen att det är OK att endast leva för individuella begär som uttryck genom materiella medel. De flesta människor tror att detta är det rätta sättet att leva, och därmed upprätthåller de det, till och med till den punkt där de förslavar sig själva. Den största delen av dem kan inte hjälpa det: de har inte tiden eller den mentala kapaciteten att förstå politik. Resten är hjärntvättade, men åter igen, det är deras eget val.

Den genomsnittliga Amerikanen spenderar fyra timmar varje dag på television. Under den tiden ser de åtminstone 20 reklamfilmer och tar in 3,5 timmar av programmering, skapad av människor som tjänar pengar på produktplacering. Ett televisionsprograms uppgift är att både att intressera människor, och att fästa sig själv till lukrativa marknadsföringsavtal; detta är anledningen till att dina favoritkomediskådespelare ofta har preferens för vissa företagsmärken eller produkter. De nämner inte dem - det hade varit uppenbart - men hur lätt är det inte att använda eller hålla upp produkten under en nyckel scen eller rolig replik.

Samma sak gäller våra filmer, och vad som bäst kan kallas "nyhetsunderhållning", som faktiskt var nyheter i friskare tider. Ut går företagens pressreleaser; sammanfallande, många av dessa företag är ansvariga för massor av den annonsering och företagsmarknadsföring som håller Hollywood och nyhetsunderhållningsmedian vid liv. Det är inte jättesvårt att inse att pengar växlar hand mellan Hersheys och Universal Studios, när ungarna i "E.T." äter Reeses bitar. Eller att alla läsk- och öldrycker i filmen hade en finansierad sponsor.

För någon tid sedan var det mycket tjafs om statens influens över televisionsprogram och filmer; uppenbarligen var manus skickade över till Washington för översyn angående viktiga frågor som droganvändande, rasism, sexism, fattigdom etc. Medan vi alla känner till att militär filmer är visade och redigerade av Pentagon i utbyte för militärt samarbete, är det en chock för människor att staten som helhet skulle vilja lägga in propaganda i filmer och television. Men borde det vara det?

Television och filmer är en industri; den enda regeln i industrier är att tjäna pengar. I det avseendet är staten vilken annan annonsör som helst, och om man kan få preferensierad behandling för att se till att statligt godkända idéer finns i ditt arbete, är det finansiellt sett ett smart drag att göra så. Vidare, ingen industri har någon skyldighet att upplysa dig om sanningen - de tjänar pengar på att hålla dig intresserad, så att du lägger märke till reklam och produkt placering.

Med detta i åtanke, är det - enligt mig - omöjligt för vilken frisk person som helst att äga en television eller se på den regelbundet. Du sitter frivilligt stilla medan stat och industri fyller ditt huvud med deras åsikter under täckmanteln av "underhållning", vilket för mig är ett nedlåtande ord som antyder att du inte kan hålla dig själv upptagen. På grund av att dina pappskallar till vänner och familjemedlemmar runt omkring dig inte kan tänka kritiskt, tror de inte att de kan existera utan television, och du hänger på för att bli en i gänget.

Att så många extrimist-aktivister ens överväger denna väg till handling är ofattbart. Billigare, mer legalt och mer effektivt än att gå på skjutstigen eller vandalisera SUV:ar, är att helt enkelt koppla ur propaganda apparaten: titta inte på TV. Faktum är, att om varje Nationalist och Grön aktivist skulle sluta titta på TV imorgon, hade resultatet varit mer effektivt än hundratusen marscheringar eller protester. Det skulle bokstavligt talat skada industrin på den enda nivå den respekterar, vilket är pengar.

Varje tidpunkt du spenderar på att titta på TV, hyr du ut din hjärna till dina fienders dogm. Om du låter dina barn växa upp bland den, i tron om att det är acceptabelt att titta på TV, bli inte förvånad när de antar attityder från sin elektroniska barnvakt. Det är inte precis som att de kommer missa något, eftersom de kommer att höra allt i vilket fall som helst.

Television är en passiv akt, som metrosexualitet eller mångkulturism. Det placerar dig på ändan och tvingar dig till ge efter för andras idéer, som strömmar in i din hjärna under obevakade tillfällen när du förväntar dig att skratta eller bli distraherad, när faktiskt utstuderade antydningar arbetar sig in till dina åsikter. Det är en låg-teknologisk form av hjärnkontroll, fastän "hjärninfluens" hade varit mer riktigt. Men om den influensen tar plats under fyra timmar varje dag, hur kan den inte, helt eller delvis, bli absorberad?

Radikaliserade politiska människor pratar med mig varje dag, och så få av dem har tänkt på detta att det är alarmerande, som om parasiten redan är för djupt befäst. Om du stänger av din TV, tänker du verkligen utanför ramen. Vilken radikal handling som helst som du kan tänka dig, är för nuvarande sekundär, till att koppla ur från strömmen av lögner. Om du stänger av din TV, kommer de som respekterar dig att vara närmare till att göra samma sak. Varje person som stänger av boxen berövar de som motsätter sig dig, av ännu en propaganda avsättning.

Åh, människor kommer först att gnälla - men det borde uppmuntra dig. Vad som helst som de är rädda att göra, utan god anledning, är en del av illusionen att vårt samhälle är OK, och därmed borde du följaktligen agera. Människor brukade försöka att rebellera genom att lyssna på konstig musik, äta konstiga saker och ta droger, men nu börjar vi långsamt inse att samma människor som tjänar på dessa saker, är de som vi till synes rebellerar emot.

(Och du kommer kanske också att gnälla först, om alla de jättebra program och filmer som du missar. Om du går till biosalonger, kan du noga välja ut de filmer du ser, och göra det tillräckligt oregelbundet för att undvika att förlora timmar varje dag på "underhållning". Om du undviker TV får du fyra timmar mer varje dag att arbeta på dig själv, starta en affärsverksamhet eller agera politiskt mot de saker som du ser som destruktiva. Hur kan du ha råd att fortsätta slösa timmar på TV och filmer, men den enda oron över att du personligen kan missa några distraheringar? Väx upp!)

Faktum är, att där inte finns någon sätt att rebellera eller slå ett slag genom socialt accepterade medel, så länge som du försöker göra det inom sfären av underhållningsprodukter; dina fiender äger alla medel av produktion där och kommer att sälja dig vilken typ av protest underhållning som helst som du skulle vilja ha, medan de tyst integrerar in sina åsikter i dina. Det enda sättet att rebellera är att gå utanför median helt och hållet.

Eftersom sätten att rebellera, likt tillgångarna att producera, är kontrollerade av de som av pengar skymmer alla andra mål, är din enda tillflykt att fortsätta i motsatt riktning. De sanna revolutionära i dessa tider ser inte på television, lyssnar inte på musik från stora skivbolag och vägrar att läsa nyhetsunderhållningsmedia. De vet att det är en stor fars och show skapad för att distrahera och hjärntvätta.

Istället, läser de böcker och lyssnar till klassisk musik. När de gör det, är de inte enbart utom radar, utan motverkar de negativa influenser av en "kultur" framställd av industri och stat för att kontrollera oss alla. Detta är varför du stänger av din television: du inser att denna konventionella "kultur", våra företag och regeringar, och de flesta människor, är motiverade av samma illusion, och att den illusionen är ansvarig för allting du avskyr. Slå tillbaka utan att göra det på din egen bekostnad - stäng av TV:n och sätt aldrig på den igen.

28:e Juni, 2005


Copyright © 1988-2006 mock Him productions