Home Kokemuksen vuoksi/Keskinkertaisuuden valta

Voi ihmiskuntaa! Hylättynä itse luomassaan ongelmassa, ja kun kerran mitään ei ole tehty sen oikaisemiseksi, nyt epäjohdonmukaisuuden kurimuksen pyörteessä. Jotkut sanovat että on mahdotonta että tämä häviäisi - tämä nähtävästi ikuinen kauppojen, kotien, teiden, johtojen verkko - mutta toiset huomauttavat, että kuinka se on korttitalo joka voisi helposti notkua ja kaatua, jos jokin sen perustuksista katoaisi. Ja surkea, surkea ihmiskunta: monet sen perusteista ovat pelkkiä käsitteitä.

Kokemuksen vuoksi

Kiireisessä ja "tärkeässä" modernissa maailmassamme kaikki tehdään jonkun syyn vuoksi. Siinä se pulma on. Meidän syidemme täytyy olla materiaalisia, kouriintuntuvia: se on tuottavaa, ihmiset pitävät siitä, se saa tuloksen aikaiseksi, se muuttaa lukua jossain taulukkolaskennassa. Itsensä oikeuttavalle kokemukselle ei ole tilaa, kuten rakastumiselle, tähtisenä yönä kävelylle, taistelun jännitykselle ja kauhulle, keväisen metsän raikkaalle tuoksulle. Kaikkien täytyy luoda mitattavia tuloksia, kuin museossa ikään, ja täytyy perustella itsensä (a) rahan tai (b) suosion yleisten päämäärien mukaan. Tästä johtuen opimme jo varhain valehtelemaan ja väittämään, että miltei mikä tahansa johtaa noihin tavoitteisiin.

Olemme unohtaneet kuinka nauttia elämästä, ja siinä missä voisimme olla maailmamme kuninkaita, olemme sen sijaan vuokralaisia. Se millä ei ole perustelua on tyystin poissa näkökentästämme ja näkymätön, ja täten me näemme heidät, jotka sellaisen tavoittelun valitsevat, joko hulluina tai pelkästään harrastelijoina. Toivomme että he vain hommaisivat töitä ja kilpailisivat kuten muutkin. Heissä täytyy olla jotain vialla, koska he eivät tee sitä mikä on lauman hyväksymää - me kaikki olemme yhtä mieltä, emmekö olekin? - joka on yksilölle viisas polku kuljettavaksi. Ja joku joka ajattelee yksilön ulkopuolella? Sekopää, tosiaankin.

Paras puoli kokemuksettomassa nykyaikaisessa järjestelmässämme on se että sovellamme sitä itseemme. Sillä ei ole yksittäistä johtajaa tai vallan keskusta joka voisi kaatua; sen sijaan sitä pidetään yllä meidän kaikkien toimesta, kun työskentelemme omien materiaalisten tavoitteidemme hyväksi. Työskentelemme sitten talonmiehinä tai toimitusjohtajina, sovellamme samaa dogmaa kaikkiin muihin. Ja on hyvä että teemme niin - se pitää systeemin kunnossa, ja ilman sitä me eläisimme luolissa, tai jotain. Luulisin. Jollet toimi omien etujesi vuoksi, joku toinen tulee ja vie ne sinulta, tietysti sataprosenttisen laillisesti. Tämä on sellaista evoluutiota joka on parempi kuin evoluutio; kutsumme sitä sosiaalidarwinismiksi.

Näetkös, kokemuksella ei ole tarkoitusta. Se ei tuota mitään. Missä on liukuhihnalta pyörivä tuote, euronkuvat, tai televisiomainos? Jos tavoittelet jotain kokemuksenkaltaista, se vastaa huumekoukussa olemista, ja köyhdytät itsesi ilman mitään vastinetta, koska me muut emme ole niin harhaisia. Me toimimme kun vielä kykenemme, koska eihän sitä voi tietää kuinka kauan tätä lystiä kestää. Tiedätkö sinä?

Keskinkertaisuuden valta

Olemme haluttomia julkisesti määräämään erilaisuutta ihmisten arvossa. Se on loukkaavaa; se rikkoo ideaa että olisimme kukin maailma itsessämme, tai jotain, joka raaka-aineista riippumatta voisi nousta Keisariksi tai yksinkertaisesti olla vain Talonmies. Jokatapauksessa, vaikka vihaamme Talonmiehiä ja ajattelemme että he ovat pohjasakkaa, teeskentelemme julkisuudessa että me kaikki olemme tärkeitä, vaikka monet meistä voidaan korvata muilla työntekijöillä, kehitysmaiden halvemmilla työläsillä, tai vieläkin halvemmilla roboteilla. Tätä ei voida sanoa ääneen. Julkisesti emme hyväksy että yksilöiden arvon välillä olisi minkäänlaista eroavaisuutta.

Koska emme voi verrata yksilöitä, me hyväksymme kenet tahansa (voitko kuvitella prosessoria joka ei voisi vertailla numeroita? Se olisi tehoton tietokone). Koska meidän täytyy hyväksyä kaikki, ylläpidämme kuvitelmaa siitä että me kaikki olemme samanarvoisia, julkisesti, toki. Mutta koska voimamme tunnustetaan julkisilla paikoilla, se on nyt osa politiikkaamme: olette kaikki tasa-arvoisia ja yhtä tärkeitä, ja kaikki voivat olla mitä hyvänsä Talonmiehen ja Keisarin väliltä - ei ollut Keisareiksi syntyneitä, eikä Talonmiehiksi. Jokainen on vapaa. Ja niin edelleen. Koska emme voi osoittaa jotakuta henkilöä toista tärkeämmäksi, olemme idioottien armoilla.

Mieti sitä: jollet voi torjua mitään ideaa, sinun täytyy löytää kompromissi joka hyväksyy kaikki ideat tyystin mielipuolisia lukuunottamatta (minun täytyy uhrata kuusi lastani Saatanalle). Ainoa kompromissi johon tulet saapumaan on sellainen ideologia joka ehdottaa kaikkien ajatusten hyväksymistä. Iso luuppi? Ymmärsit oikein; ja siitä kompromissista tulee alin yhteinen nimittäjä, joten kaikkea helpotetaan, ja pian jopa älykkäät ihmiset alkavat käyttäytymään idioottien lailla. Ah, tasa-arvo - sukua keskinkertaisuudelle, ja egojemme ruokkimaa, ja tarpeemme olla tunnustettu, ja kieltää - kiellä! kiellä! - että meidän ruumiimme sisältävät mielemme, koska jos se olisi totta, ei vain kuolema olisi merkityksellistä, vaan meidät kaikki merkittäisiin Talonmiehiksi, Keisareiksi tai joksikin siltä väliltä syntymästä lähtien. Ei reilua - se löyhkää kalmalle - vie se pois.

Aina tulee olemaan enemmän idiootteja kuin välkkyjä ihmisiä. Jos annat heille yhtäläisen vallan, he vetävät pian kaiken tasolleen. Sitten keskinkertaisuus saa vallan. Keskinkertaisuus rajoittaa parempien asioiden kasvua, mutta edistää väestönkasvua ja taloutta. Teknologiamme kehittyy, mutta sitä käytetään keskinkertaisin tavoin; ihmiset näyttävät omaavan tyhjät silmäkuopat ja puutuneet aivo-ontelot. Ovatko he zombeja? Yksi asia on varma: he ovat tehneet meistä kaikista orjia heidän alimmalle yhteiselle toiminnalleen.

Me olemme todellakin keskinkertaisten orjia. Ei ole mitään muuta tehtävissä kuin riistää heiltä valta, tai tappaa heidät - tosiaankin, kuka välittää viidensadan vuoden päästä että kummin teemme, jos ihmiskunta selviää? Kun joku kuolee, hän haipuu muististamme, ja se kelpaa, sillä lisää ihmisiä syntyy. Meillä ei ole puutetta ihmisistä. Mutta suurin osa uusista on idiootteja ja se prosenttiluku nousee, koska olla ei-idiootti tässä yhteiskunnassa on yhtä kuin tulla hulluksi. He tekevät meistä kaikista orjia keskinkertaisuudelle. Unohtakaa luokkasota, unohtakaa rotusota, on aika eugeeniselle sodalle - jos kaikki idiootit kuolisivat, olisi taas laillista ajatella.

12. heinäkuuta 2005


Copyright © 1988-2005 mock Him productions