Maria Gripe:
Det mesta är viktigare än mänskors önskningar.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Religion = motivation… | Hem | De passiva gycklarnas… »

”I helvete att ni ska ha mina pengar”

Doris i Landskrona jagar i väg slöddret i samhället
Nu är det slut med daltandet. Vågen av rån varje vecka har härdat Landskronaborna till den grad att de nu tar lagen i egna händer. Fastän det nya året knappt har hunnit börja, gör butiksägaren Doris Carlberg vad som antagligen kommer att bli årets individuella insats mot kriminaliteten i det svenska samhället:

Beväpnade med knivar försökte två 15-åringar och två 10-åringar råna Doris spel och tobak på Järnvägsgatan på måndagsförmiddagen. Men affärsinnehavaren Doris Carlberg tog fram ett basebollträ och jagade iväg de unga gärningsmännen.

– Han viftade med kniven upp och ner och ville ha pengar. Jag sa: ”Vadå för pengar. Jag har inga pengar, vad dillar du om.” Samtidigt började jag backa mot disken. Jag försökte ta de så lugnt som möjligt, säger Doris Carlberg.

– Antagligen trodde de att jag var på väg att göra det när jag gick mot spelmaskinen. Men i stället tryckte jag på larmet. Samtidigt fick jag tag på mitt baseballträ under disken. Jag drämde det i disken och skrek: ”I helvete att ni ska ha mina pengar”. Då flydde de och jag sprang efter, berättar Doris Carlberg.

Hd

Här kan vi prata om civilkurage. Istället för att backa inför brottsligheten och våldet, visar den här supertuffa butiksägaren var skåpet ska stå. Inte nog med att hon lugnt och sansat lyckas distrahera rånarna och därefter sätta igång larmet - hon jagar dem ut ur affären med basebollträ och fortsätter att förfölja dem så långt hon orkar. En hjältebragd som antagligen har gjort mer nytta än all flumterapi och social behandling tillsammans, som vårt veka rättsväsende i Sverige brukar tilldela unga brottslingar som "straff" för deras gärningar. Tyvärr hann Doris inte ge rånarna en omgång, men nästa gång lär hon vara beredd på att göra en home run.

Den här händelsen speglar ett samhälle där den kulturella och sociala splittringen har löst upp lokalbefolkningens gemenskap, och därmed öppnat upp för kriminalitet och dekadens att långsamt ta över svaga punkter i samhällslivet. Doris, som så många andra svenskar, börjar inse att fler poliser och mer byråkrati inte kommer att lösa problemen. Skiten växer därför att den tolereras på gräsrotsnivå och därför valde hon att agera pragmatiskt, d.v.s. göra det arbete som egentligen är polisens uppgift. Medan samhället temporärt vill låsa in och "behandla" kroniskt kriminella, vill Doris spöa skiten ur dem. En vardagsrealist, med andra ord, och Sverige är i dag ett land som skriker efter sådana människor. Polisen kan inte stoppa vågen av kriminalitet; det krävs ett samarbete mellan civila där man stärker sociala band, samarbetar för att hålla ögonen på ungdomar på drift, och exkluderar människor som uppvisar destruktivt beteende.

Doris' agerande för med sig ett positivt budskap till oss alla: Du behöver inte tolerera skiten. Det är ditt val att agera. Om du vill leva i en bättre värld, måste du själv vara med aktivt för att förändra den. Att sitta hemma framför tv:n och rösta fram ett storebrorssamhälle, är detsamma som att överlåta ditt individuella ansvar på statliga tjänstemän - en absurd tanke, om man reflekterar över vem det är som skapar kulturen i ett samhälle. Just det, det är du och jag, tillsammans. Tillsammans utgör vi samhället och därför är det vi som styr dess riktning. Kraften hos en enad befolkning är starkare än alla politiker, ekonomer, poliser, jurister och domare i världen, därför utan oss står deras värld stilla. Nästa gång någon knackar på din dörr för att stjäla din saker, ta fram ditt basebollträ och visa personen vem det är som bor i huset. Vi som också är en del av samhället kommer att tacka dig.
 
John Doe
13 januari 09 - 03:22
kommentera John Doe

Samtliga av dessa typer av rån i Landskrona begås av kosavo-albaner. Denna gång gick de på fel svensk.

Nix
13 januari 09 - 07:38
kommentera Nix

Jag tror du har rätt, åtminstonde jag har aldrig kännt medlidande för brottslingar när offer tagit lagen i egna händer. Lite små stolthet snarare, det är en rolig nyhet att höra.
Även Rödeby.

Raubitter
13 januari 09 - 12:00
kommentera Raubitter

“En hjältebragd som antagligen har gjort mer nytta än all flumterapi och social behandling tillsammans, som vårt veka rättsväsende i Sverige brukar tilldela unga brottslingar som “straff” för deras gärningar.”
Motsätter mig ej det citerades eventuella sanning men återigen visar du ditt amerikanska ansikte Alexis, i Sverige fungerar det så att man flumteraperar för att forma om individen för att passa samhället… man har tänkt bort den primitiva sado-straff-lusten.

Frostwind
13 januari 09 - 13:22
kommentera Frostwind

@Raubitter: Det är tur att du ialla fall skriver flumteraperar, så att du får det rätt, för du verkar ha missat det absolut mest väsentliga i artikeln, just om hur man faktiskt, effektivt, rent frankt ontologiskt sett formar individen för att ingå i en gemenskap:

“Den här händelsen speglar ett samhälle där den kulturella och sociala splittringen har löst upp lokalbefolkningens gemenskap, och därmed öppnat upp för kriminalitet och dekadens att långsamt ta över svaga punkter i samhällslivet”.

Flumteraperar har man gjort under 1900-talets andra hälft. Och vad har det gett oss? I Amerika har man utdelat straff som är hårda som granit; vad har det gett dem? I båda fallen skenar brottsligheten, och deras gemensamma nämnare är ett i grund och botten fullkomligt värdelöst samhällsbygge, byggt på kvicksand.

Hur som haver, impotenta samhällsbyggen självdör, men i vårt flumteraperade samhälle kommer en punkt där vi, som enskilda, måste reagera mot våldshandlingar riktade mot oss; där omformar vi inte individer, vi exkluderar dem från gemenskapen.

Jag anser personligen att samhället i sig inte bara ska öka straffskalorna, efter att ha läst juridisk grundkurs har jag också insett att hela det juridiska systemet, med grundläggande värderingar (som avspeglas i samhället i övrigt) måste omformas. Kalla mig “primitiv-sado” om du vill, men en rad fällda domar de senaste åren är inget annat än äcklande.

“Amerikanska ansikte”, den var riktigt bra! Kalla mannen AIPAC med vetja’!

Tratitionalist () (Webbadress)
13 januari 09 - 17:32
kommentera Tratitionalist

Raubitter:

Vad har auktoritet och don efter pardon med USA att göra? Finns inte i resten av världen bara i USA, eller? Det är Europa som skiljer ut sig som vekt inget annat (och det gör i många fall också USA).

Raubitter
14 januari 09 - 12:36
kommentera Raubitter

Att utdela inhumana straff hit och dit är ingenting ärofullt, är det inte bättre att antingen omforma individen eller göra slut på lidandet, istället för att ge en massa fängelseår utan nytta?

“fallen skenar brottsligheten, och deras gemensamma nämnare är ett i grund och botten fullkomligt värdelöst samhällsbygge, byggt på kvicksand.

Håller fullständigt med…

Tratitionalist () (Webbadress)
14 januari 09 - 15:16
kommentera Tratitionalist

Raubitter:

Det är bara så tröttsamt att se att du inte har något annat att komma med än impotent flum, som enbart syftar till att trycka ned ordningssamma och strävsamma individer och lyfta upp avskum. Hopplösa individer kan vi för övrigt lika gärna eliminera på en gång, håller fullständigt med:

http://cavalcarelatigre.wordpress.com/20..

Martin
24 oktober 09 - 05:55
kommentera Martin

ville bar säga att jag varit med om en liknade händelse. Kort sagt; jag slog en homerun mot några som förkänade det flera gånger om. Och jag säger bara; hämnden är juv! Men sedan kom polisen och anmälan. sedan oron, både min egen och från familj. jag började se fiender överallt och ibland beväpnade ja mig med en batong i jackärmen när jag gick ut.
Det hände aldrig något efter det men jag blev dömd för misshandel. Fick en övervakare (som för övrigt är väldigt god vän nu), samhällstjänst och 20000 i bötor. Det kändes som jag hade sån jävla otur just då men nu är jag stolt. jag insåg vad jag är kapabel att gör för att försvara mig och min familj.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008