Arthur Schopenhauer:
Alla nationer förhånar varandra och alla har rätt.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Tack för "medeltidstr… | Hem | Stockholm, om tillväx… »

Låt Rosengård brinna!

Rosengård brinner igen. Låt oss skippa skitsnacket om den avstängda bönelokalen, som egentligen bara fungerar som en symbolisk ursäkt för upploppen, och istället inrikta oss på hur den nuvarande situationen bör hanteras. Jag har bara en sak att säga: Låt helvetet brinna.


Varför envisas vi med att gå med på katt- och råttaleken med människor, som uppenbarligen tycker det här är roligt? Vi gör bara oss själva till åtlöje. Det är skattebetalarnas pengar vi ödslar på att försöka kontrollera en segregerad förort till Malmö. Låt folkmassorna förstöra sina egna bostadsområden. Om de vill leva bland bränder och upplopp, then so be it. Vi måste sluta leka Farbror Polis överallt. "Men då kommer det ju att fortsätta brinna" - nu börjar ditt socialdemokratiska medvetande att kackla. Ta ett djupt andetag och tänk praktiskt. "Men tänk på alla oskyldiga människor som" - schh, nu börjar du bli orolig igen. Vi kan inte rädda alla människor från dårar, på bekostnad av alla hederliga medborgares skattemedel, för det är i princip detsamma som utpressning. "Men vi kan inte låta Rosengård sluta i anarki" - pschh, nu börjar du igen. Låt problemen lösa sig själva. Vad är det värsta som kan hända? Rosengård brinner ner och några oskyldiga familjer får finna ny bostad. Är det allt?

Vi måste göra ett val. Antingen fortsätter vi med att försöka försvenska problematiska invandrarområden, eller låter vi dessa områden stå eller falla på egen grund. Om vi hade varit smarta hade vi aldrig fortsatt med att släppa in hundratusentals invandrare till Sverige, när vi inte ens kan kontrollera en liten förort, ännu mindre Sverige i sin helhet. Men politikerna då, kommer inte de att rädda oss ur nöden? Ja, låt oss snabbt slå en titt på den värld som våra politiker lever i:

Hittills har händelserna setts som isolerade busstreck av obetänksamma ungdomar. Träffas varken personal eller bilar skrivs sällan ens någon rapport. Räddningsverket saknar möjlighet att ta fram riksstatistik och mörkertalet bedöms vara stort.

Då handlar det inte enbart om stenkastande ungdomar, utan även om folkmassor som omöjliggör räddningsarbetet. I invandrartäta förorter har många dålig erfarenhet från hemlandet av räddningstjänsten och förståelsen för svenska brandmäns arbetssätt är begränsad.

Brandmännen hindras av dödshot, stenkastning och raketer

Detta fick mig att gapskratta första gången jag läste det. Om jag och ett tjugotal andra ungdomar börjar kasta gatsten på civila människor, bör det då räknas som ett busstreck, eller som grov misshandel? Ni kan gissa vad domstolen hade beslutat. Om jag dessutom fortsätter kasta gatsten på civila människor, trots "tillsägelser", är jag då obetänksam, eller bara en spritt språngande idiot? Det senare låter mer troligt. Om jag dessutom, tillsammans med en hel folkmassa, kastar sten på poliser och brandmän, d.v.s. människor som representerar rättsväsendet och räddningstjänsten i vårt samhälle, utför vi då bara obetänksamma busstreck? I don't think so.

Att dagisrevolutionärer ur vänsterautonoma grupper är med på kalaset, vittnar om att det här bara är meningslöst tidsfördriv, något de själva givetvis kan rättfärdiga genom att hänvisa till valfri symbolisk kamp ("mot rasism", "mot diskriminering", "mot kränkning"). Alltid känner sig någon grupp kränkt, så kampen varar för evigt, eller precis så länge som polisen orkar dalta med problemen. Så hur kan våra politiker vara så blinda? Svar: De är inte blinda, men de vägrar kränka illusionen om att mångkulturen har misslyckats med att leva upp till sina otroliga ideal, så de hittar på pseudo-ursäkten att invandrarna har "dålig erfarenhet från hemlandet av räddningstjänsten" och att deras "förståelse för svenska brandmäns arbetssätt är begränsad." Skrattar du? För det gör jag.

Vi ljuger inför oss själva därför vi har valt den Behagliga Illusionen framför den Obekväma Verkligheten. Den Behagliga Illusionen hävdar att allting bara handlar om kulturella missförstånd och att om vi löser dem så kommer allting att bli frid och fröjd igen. Den Obekväma Verkligheten säger oss istället att:

a) Om mångkulturen inte fungerar som vi trodde att den skulle göra, är det en dålig idé att fortsätta med hög invandring. Istället borde man debattera om varför den inte fungerar enligt planerna och hur viktig den egentligen är för landets framtid.

b) Det är svårt för värdbefolkningen att möta andra kulturer om den är osäker på sin egen kultur. Svenskar hjälper inte integrationen genom att förneka eller förringa sin egen kultur och sitt eget beteendemönster; det förvirrar endast invandrarna.

c) Det finns ingen folkgrupp i hela världen, som är så oförstående och/eller korkad, att den inte förstår vad brandmän gör när de släcker stora bränder med vattenslangar, speciellt inte när det sker ett hundratal gånger om året.

Slutsats: Vi lever i en illusion om hur verkligheten bör bara, istället för att se till hur den egentligen är. Mitt förslag är enkelt och effektivt: Låt Rosengård brinna. Jag vill inte rädda det och chansen är ganska stor att du som läser det här just nu, egentligen inte heller vill rädda det. Däremot vill du framstå som moraliskt god och politiskt korrekt, därför det garanterar dig en social ställning i samhället, som man inte får om man uttrycker en sanning som kränker den kollektiva illusionen. Men jag är nihilist och är inte primärt intresserad av vare sig den sociala världen eller den moraliska dimensionen till problemet. Jag är endast intresserad av en sak: Ett fungerande, friskt och välmående svenskt samhälle. Jag ser en metod: Det som är friskt och produktivt ska gynnas, det som är (själv-)destruktivt och kontraproduktivt ska tvingas att stå på egna ben.

Rosengård är 100% misslyckande. Låt det misslyckas på egen grund, så att resten av Sverige kan gå vidare. Förorter som brinner, gör det av en anledning. Att skylla på obetänksamhet, integrationsproblem, finanskrisen eller Gud, är ett sätt att kringgå problemet och skylla på känsloladdade symboler. Enligt offentlig logik går det inte att finna problemen i själva området, därför det är detsamma som att peka ut människor och hävda att de förstör sin egen framtid, något vanliga människor inte kan känna igen sig i, och därför avvisar principiellt. Anledningen till att vi bönfaller polisen att ta hand om problemområdet är att vi vill lösa problemen utan att behöva engagera oss vidare i situationen. Mångkultur för de flesta svenskar är en formell nödvändighet - vi tycker om idén om flera kulturer, men på lagom avstånd, gärna i tv-rutan. När den plötsligt ger upphov till konflikter, blir saker och ting otäckt, och vi kallar som små barn på Farbror Polis. Problemområdena i sin tur lever i sin egen lilla verklighet, med viljan att ta del av välfärden, utan att behöva uppfylla alla andra krav. Då och då sätter man fyr på betongförorten så att tristessen och förvirringen över det nya landet temporärt suspenderas. Med andra ord en enda stor ond cirkel. Här krävs inte ursäkter längre, endast iskall logik och pragmatisk handling. Vågar vi ta steget till frihet och lösgöra oss från misslyckade människor i hopplösa områden?

Mer: 1, 2
 
Dissident
19 december 08 - 04:12
kommentera Dissident

För 4 timmar sedan satt jag vid frukostbordet på mitt arbete och sade precis samma sak. De tänder eld i trappuppgångar och förråd, på bilar och släpvagnar och kastar sedan stenar när samhället försöker undsätta dem med hjälp av räddningstjänsten. Låter det orimligt att tolka det här som om de INTE vill att vi släcker deras eldar? Låt skiten brinna, och när de inte har någonstans att bo så får de väl slå upp tält i askan efter sina gamla hus – och vips, så är de tillbaka i samma förutsättningar som i Irak eller Darfur. Sluta dalta med dem, och låt dem ta ansvar för sina egna handlingar.

En kollega till mig reagerade genast och menade på att många av fastigheterna faktiskt inte ägs av de boende, och där har han naturligtvis en poäng. Men i förhållande till vad det här meningslösa mångkulturella projektet har kostat det svenska samhället, så får nog fastighetsägarna dessvärre “ta en smäll för laget”. Det är förmodligen det billigaste långsiktiga alternativet. Ett företag/en person som köper en fastighet i Rosengård vet precis vad de ger sig in på, och har förhoppningsvis varit så pass förnuftiga att de tecknat en raskravallsförsäkring.

svensken
19 december 08 - 04:18
kommentera svensken

håller med alex totalt. men jag vill tillägga en sak: släng ut skiten från vårt land. med deras föräldrar! om dom inte kan ta seden dit dom kommer så ska dom inte komma. dom har det så j-a bra här och då beter dom sig så illa. tillbaka till syrien,gaza, eller var dom kommer från. där får dom stryk som f-n om dom skulle försöka detta.och ni föräldrar till dessa barn. haram på er allihop! ni är inte muslimer. och era barn är inte muslimer. ni är haram! ni passar inte att bo i fina hus med pengar så ni är mätta för dagen. så stick hem igen. vi svenskar kommer snart ta fram svenskdemokraterna för gott om detta fortsätter. vi har inte bett att få hit er så ni kan suga oss på våra skattepengar och förstörandet av vårt land. wolla haram!

Enok
19 december 08 - 04:55
kommentera Enok

@svensken: Jag skäms för ditt dåliga ordförråd och din oförmåga att skriva korrekt svenska, svensken.

För övrigt är Haram motsatsen till halal (Halal = något som är påbjudet) och betyder ungefär förbjudet/icke godkänt.

Det finns en mängd citat som du, i en bättre värld, hade kunnat lära dig något av och som är ytterst relevanta i sammanhanget.

Exempelvis: “Den som förstår hatar inte”, eller “Keep your friends close, but your enemies closer”.

Also, vad fan är Svenskdemokraterna?

Karl-Johan Rosengren ()
19 december 08 - 05:57
kommentera Karl-Johan Rosengren

I media fokuserar man på att det är aktivister utanför Rosengård som drar igång oroligheterna. Är det fel att individer som bor på andra ställen än just Rosengård sluter upp bakom dessa utsatta grupper som negligerats år efter år? Kan det möjligen handla om solidaritet? Vi skall inte vara för snabba med att stämpla dessa aktivister som ideologiskt halta bråkmakare. I Herrgården i hjärtat av Rosengård ser det ut såhär, 98% av de boende har utländsk bakgrund, 9 av 10 är arbetslösa, hälften av de boende är barn. Det blir patetiskt att bortse från det systematiska och rasistiska våld som dessa människor utsätts för varje dag, för vad skall man annars kalla dessa siffror? 9 av 10 är arbetslösa! Vad betyder skadad egendom i det perspektivet? Dessutom var det inte någon liten ”oskyldig” näringsidkare som blev utsatt. Listan på Shells samvetslösa rovdrift kan göras mycket lång. Möjligen får gårdagens aktioner inte det genomslag som de inblandade aktivisterna hoppas på, för dom som får tala i tidning och TV är nyliberala aktörer som skriker efter hårdare tag, fler poliser och beklagar sig över bristen på föräldraansvar. Men det sänder en tydlig signal, det är dags för en ny dagordning.

Snudan
19 december 08 - 07:53
kommentera Snudan

Vilket pjåskande! Det är dags att stänga av vissa områden av Rosengård och bevaka med militär. Undantagstillstånd med utegångsförbud under vissa timmar. Det tror jag säkert många av de stillsamma boende, som knappt vågar sova om nätterna, också skulle tycka om. Passersedlar för behöriga – som mot “allas” förmodan skulle ha ett jobb att passa.
Och alla oavsett ålder som begår brott ska sopas in. Minderåriga får ev hämtas av föräldrar eller omhändertas av myndigheter.
Det är helt klart att polisen inte klarar av den här saken. Det behövs starkare krafter – ungarna får ju springa hur som helst om kvällar och nätter.
Men en heder till de Rosengårdsföräldrar som lyckas hålla sina barn hemma och i schack! Själv är jag arbetslös på svältgränsen men skulle aldrig få för mig att för den skull begå brott – inte heller tillåta mina barn det.

Daniel
19 december 08 - 07:58
kommentera Daniel

Intressant.
9 av 10 är arbetslösa.
Slutsats: Svenskarna är rasister!
För bristande utbildningar och bristande språkkunskaper har naturligtvis ingenting med det hela att göra.
I viss mån finns även en arbetsskygghet, tro det eller ej.
Jag har varit på arbetsplatser dominerade av utländsk arbetskraft och kan bara konstatera att polacker, slovaker, tyskar, danskar m.fl varit betydligt mer intresserade av att faktist behålla sitt arbete än många av de svenska invandrarna.
Här bör man väl ge en känga åt det socialdemokratiska bidragssystemet dock.
Varför ta ett lågavlönat arbete (vilket ligger närmast tillhands när utbildningen tryter) när man inte måste?

Sture
19 december 08 - 08:12
kommentera Sture

@Karl-Johan Rosengren: Det är lika märkligt som vanligt att journalister, politiker och andra proffstyckare söker legitimera våld med invandrarskap och arbetslöshetet. Jag undrar dock vad som är legitimt med dessa samband.

Om man är invandrare, bör man inte vara mer tacksam och laglydig än svenskar för att man överhuvudtaget får befinna sig i detta land? Om man är arbetslös, bör man inte vara mer tacksam och laglydig än de arbetande för att man i högre utsträckning får ta del av samhällets välfärd?

Om det är solidaritet att bege sig till rosengård för att starta bränder och attackera polisen, är det inte mer solidariskt att bege sig till rosengård för att ge sig på våldsverkarna där?

Antropos
19 december 08 - 09:44
kommentera Antropos

Jag tycker vi skall glömma Ådalen 1931, och sätta in militären för att åtgärda problemen. Eller, nä vänta, vi har ju ingen armé längre…

[elPolaco]
21 december 08 - 04:32
kommentera [elPolaco]

jag efterlyser vattenkanoer…kravallpolisen måste ha sådana fordon, det är det mest humana sättet att kyla ner bråkmakare jämfört med tårgas och gummikulor,
särskillt på vintern är vattenkanoner effektiva, hehe,

Elias
21 december 08 - 05:30
kommentera Elias

Bra skrivet! Håller med fullständigt. Dagens lysande citat “Låt helvetet brinna.”

nils
21 december 08 - 11:58
kommentera nils

Lat skiten brinna, lat de som bor dar stunata i eller ta hand om problemet. Slosa inte bort militarens tid pa att bevaka omradet, de skulle ju i sa fall tvingas bevaka varenda fastighet i hela landet dar det bor asylsokande.

B-O Gavne, Västerås ()
21 december 08 - 17:23
kommentera B-O Gavne, Västerås

GLÖM INTE!
Att detta, nu i Rosengård, annars i t.ex. Trollhättan, handlar om politiska (lokal-)samhällen alltså kommuner där de styrande (lokal-) politikerna benämner samhället för ”stad”. Malmö ”stad”.
Till vad vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra –alla- kommuner skall benämnas just ”kommun”. Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner, och dess invånare, är lika värda.
Där alltså dessa politikerna i Malmö, och t.ex. i Trollhättan, vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

Alltså visst finns Malmö –och t.ex. Trollhättan ”stad”, med sina gator, trottoarer, höga hus och trångt. Där benämningen ”kommun” avser samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.
Och också, att jag absolut inte hävdar att denna så kallade kommunreformen från runt 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag flera själ för att, den kanske idag bör revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar. –Men inte att den skall revideras med våld och terror, som nu några sysslar med.

Han heter särskilt i Malmö Ilmar Reepalu, socialdemokrat. Och han får stöd i detta stads snackande av kommundirektören –hon kallar sig förstås för stadsdirektörn´ i Malmö Inger Nilsson. Och det är uppenbart ren kriminalitet för dessa myndigheterna att benämna Malmö kommun för Malmö ”stad”. …tacka då faeeen för att det då kan bli till upplopp i Malmö; och t.ex. Trollhättan. Kriminalitet som ju kriminalitet!

Jag
22 december 08 - 02:12
kommentera Jag

... Va?

wodinaz (Webbadress)
22 december 08 - 11:58
kommentera wodinaz

Instämmer fullständigt. Väl skrivet. Det är så man spyr när man hör de patetiska undanflykterna. Att de politiskt korrekta kräken bara orkar hålla på med sina ursäktstirader.

Jag föreslår en liten aktion. Varje gång de politiskt korrekta överklasskärringarna (och gubbarna, för all del) häver ur sig något ursäktande dravel så skickar vi ett vykort var innehållande uppmaningen: “Sälj omedelbart din bostad och flytta till Rosengård och bistå integrationsarbetet.”

Kanske inte så kraftfullt, men det skulle kännas bra.

Eta-bETa () (Webbadress)
22 december 08 - 12:55
kommentera Eta-bETa

@B-O Gavne, Västerås: Den här människan hör förmodligen också röster och bär hörlurar dygnet runt för att dämpa det. Ser en klar likhet med människor jag träffat som pratar konstant om olika konspirationsteorier med allt ifrån läkare eller “doktorer” som håller på att ta över världen till sånt här mer vardagligt krims-krams… Hahaha, ibland kan man skratta åt det men helst vill man hålla för öronen (och ögonen) när man tänker på att det är sjuka människor det handlar om. Lyckligtvis kan man hoppa över läsningen här i det ögonblick man inser att människan inte är frisk :). Syftar fortfarande på B-O Gavne från Västerås.

I övrigt är synpunkterna på bloggen skarpa. Men man kan inte bortse ifrån att det är ett fåtal individer som står för den stora skadan. Sen att de fåtal individer jag pratar om är 200 det är en annan sak. Vi har ju å andra sidan avsevärt många fler invandrare i Sverige än 200. See my point? liten skara = stor skada = stor skara av lugna medborgare

Jag igen
22 december 08 - 15:53
kommentera Jag igen

Tack Eta, .. Jag var rädd där ett tag. Puh.

per knutsson
25 december 08 - 04:56
kommentera per knutsson

Jag håller med artikelförfattaren, vad jag dock vet att polisen kommer inte ta i med hårdhandskarna, risken är att det blir en olycka och då briserar det som i Athen.
Hela denna soppa har kokats ihop av Socialdemiokraterna och en enad vänster, först byggde man getton som Rosengård, Tensta, Akalla etc. sedan släpper man in outbildade människor från en muslims kultur som är omöjlig att anpassa till det svenska samhället. Man erbjuder, socialbidrag, hyresbidrag, A kassa, barnbidrag, och det vet folk om i mellanöstern och Afrika, för att komma in så måste man dock hävda flyktingstatus, sedan hjälper svensk media med resten.

jk
25 december 08 - 05:39
kommentera jk

@wodinaz: Nu tror jag inte du hittar särskilt många förlåtande snyftförklaringar bland överklass kärringar eller gubbar. Det är snarast vänstern som både uppmanar och visar hänsyn till dessa ligister som förstör Rosengård.

B-O Gavne, Västerås ()
25 december 08 - 07:03
kommentera B-O Gavne, Västerås

JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR INTE!!??
Att ni inte hakar på min …det är väl en nykommen upplysning, att den politiska makten runt Gustav Adolfs Torg (i Malmö) är faktiskt rent nazistisk, fascistisk. …samtidigt som makten alltså officiellt visar sig högst demokratisk.

-Att makten går runt och benämner lokalsamhället av invånarna för Malmö ”stad”; som jag redogör för här ovan i inlägget ”Glöm inte”.
Till då att vi svenska folk har kommit överens om; med den så kallade kommunreformen. Lagskrivit: i Kommunallagen, Sverige är indelat i ”kommuner” (1:1).
Att vi svenska folk vill ytterligt hävda demokratin, att alla våra kommuner med dess invånare, är lika värda.
Där alltså denna politiska makten i Malmö vill hävda att de, är nått finare människor, fina stadsboende; än andra, landsbygdsboende individer. Som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

De här opponenterna här ovan är ju bara fjortisar som vill spela Allan. Sedan undrar jag över vad det är för överstrykningar i texten?

..och sedan, är den stora frågan: Vem/vilka är denna politiska makten i Malmö?
Ja, jag skriver ju om Ilmar Reepalu. Och helt uppenbart är det ju inte minst han som driver stads snackandet.
–Där jag tycker mig se att, till och med moderata politiker i Malmö visar tveksamhet inför att benämna kommunen för ”stad”.
..med att jag undrar: Är det en uppriktig och helt fri grund bakom Ilmar Reepalus benämnande Malmö ”stad”.

..kan det vara att någon och några, alltså då nazister/fascister, har en hållhake på Ilmar Reepalu?
Till att, ju denne socialdemokraten Ilmar Reepalu driver denna nazismen/fascismen, att skilja på människor, hävda att stadsboende människor är nått finare än andra, landsbygdsboende? –Å så ju helt uppenbart, svensk lag lagt, rent kriminellt!

Till exempel Sydsvenska Dagbladet, som, under flera ÅÅÅÅR! har nekar mig att få skriva i tidningen och påpeka för läsarna om stads snackandet.
Sydsvenskans ledarskribent Heidi Avellan, som bara inte vill se, det ju uppenbara, att när man skiljer på lika förhållanden, våra –svenska- lokala politiska samhällen av dess medlemmar, alltså våra kommuner.
-Så handlar sådant skiljande om att nervärdera något i förhållande till något annat. Lokalsamhällena-kommunernas invånare nervärderas i förhållande till lokalsamhällena-städernas invånare.

Och till exempel Sveriges Television/Sydnytts Gösta Backlund, som tog bort, flera inlägg, vad jag hade skrivit på Sydnytts Debattsida om detta stads snackandet i Malmö.
–Och meddelade mig, högst juridiskt korrekt, att han hade spärrat mig från att få skriva på Debattsidan.
Och till exempel Sveriges Radio/Radio Malmöhus´ Anna Bubenko, som till och med sitter i Sveriges Radios styrelse …som personalrepresentant! -Och struntar i att Radio Malmöhus benämner Malmö kommun för Malmö ”stad”.

Kan vi lita på våra –svenska journalister, som demokratiska????????

Jag
25 december 08 - 14:32
kommentera Jag

... VA?!

Harald Senström
26 december 08 - 23:33
kommentera Harald Senström

Herregud… tror aldrig att jag läst en text av "B-O Gavne, Västerås" som är på något sätt sammanhängande och begriplig

Roland Persson ()
19 mars 09 - 22:10
kommentera Roland Persson

För några år sedan var jag och mina arbetskamrater på brandutbilding samt utbildning i lung och livräddning. Vid en passage i byggnaden fanns en rött skynke som påstods vara en bönelokal som muslimska elever hade krävt för att utöva sin islamska bön.
Men innanför skynket förekom inga böner utan bara lata ungdomar som låg och sov.
Klart som fan man är trött på dagarna när man springer ute som pyromaner på nätterna.
Låtom oss förpassa dessa människor till deras förfäders land! Då kan vi svenskar leva i lugn och ro i ett tryggt svenskt samhälle. Nu skall jag till jobb. Alla hedersvärda medborgare!

Jimmy
29 mars 09 - 10:49
kommentera Jimmy

“Låt det misslyckas på egen grund, så att resten av Sverige kan gå vidare. Förorter som brinner, gör det av en anledning. Att skylla på obetänksamhet, integrationsproblem, finanskrise…”

Vilket jävla skitsnack, jag blir mörkrädd när jag hör sånt här. Människan är en integrerande varelse, ingen faller och misslyckas på egen grund. Allt sitter ihop och vi bygger det samhället vi vill ha, och VI ÄR ALLA LIKA, fast med olika förutsättningar runt oss. Och av diskussionen att döma verkar alla här vara arbetande människor och ha det gott ställt, ändå är ni förbannade och vill att människor som har det dåligt ska få det ännu sämre. Vad får ni ut av det? Människan sägs vara en flockvarelse, det här liknar en rabiessmittad vargflock!

Ni borde skämmas och skärpa er, Rosengård behöver komma in i gemenskapen, inte tvärt om.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008