Marcus Aurelius:
Ingen kan hindra dig att leva enligt ditt väsens lag; ingenting kan vederfaras dig som står i strid med allnaturens lag.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Klass 9A var såpa, in… | Hem | Döden är säker, livet… »

Offerkulturen faller platt inför klimatproblemen

På elva orter i Sverige genomfördes manifestationer under FN:s klimatdag på lördagen. I Malmö genomförde aktivistgruppen Klimax en "die in" på Gustav Adolfs torg mitt i julruschen. Ett femtontal ungdomar lade sig på marken och spelade döda under femton minuter.

– För att visa att klimatutvecklingen redan skördar dödsoffer, förklarade Tobias Linnér från Klimax.

Förbli liggandesMiljörörelsen har sedan 60-talet invaderats av hippievänstern, som förvandlar alla politiska problem till en diskussion om offer. Istället för att gå till konkret angrepp mot de grundläggande miljöproblemen (överbefolkning, industriell och urban expansion, konsumtionskultur), väljer man att glorifiera lidandet hos djur och människor för att skapa en impotent offerkultur. Sentimentaliteten skrämmer bort seriösa miljöaktivister och inbillar folk att klimatet är vårt största och enda miljöproblem. Klimatförändringarna är produkten av våra industrisamhällen, som fortsätter att expandera och växa in absurdum. Om man inte adresserar problemen med industriell, urban och ekonomisk expansion, tillsammans med befolkningsutvecklingen, är man inte seriös som miljöaktivist, punkt slut.

Klimatutvecklingen skördar dödsoffer - och? Det gör också ålderdom, övervikt, krig, svält, fattigdom, bilolyckor, cancer, vilddjur, snöstormar, orkaner, seriemördare, droger och alkohol. Problemet i det här fallet är snarare att tillräckligt många människor inte dör - vi är 6,7 miljarder människor på jorden och förväntas bli över 9 miljarder år 2050. Det är nästan otänkbart att föreställa sig vilka svåra problem vi kommer att ha med vattenförsörjning, fattigdom, matkrig och social misär. Men för de här tappra "aktivisterna", som spelar symboliskt döda på torget i Malmö för att få sin dagliga kick av att vara offer för förtryck, är klimatet det enda på tapeten. Kanske därför att de innerst inne vet att det är en kamp de aldrig kommer att vinna. Därför slänger de sig döda på marken, istället för att planera träd eller informera människor om vikten av att reducera världsbefolkningen till en rimlig nivå. Offerkulturen skördar fler idioter - låt dem ligga.
   
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008