Marcus Aurelius:
Hylla det fullkomligaste i världen; och fullkomligast är det som har allt i sin tjänst och behärskar allt. Vörda likaledes det fullkomligaste inom dig själv, ty det är av samma art. Det är det inom dig som har allt annat i sin tjänst och styr ditt liv.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Media hycklar över "a… | Hem | Pirater och upphovsrä… »

Vi är för många människor av för låg kvalitet

In order to stabilize world population, it is necessary to eliminate 350,000 people a day. It is a horrible thing to say, but it's just as bad not to say it.
- Jacques Cousteau

Föreställ dig en tvårumslägenhet med en enda toalett. Ni är två personer i lägenheten och ni delar på toaletten. Den är i princip alltid ledig när en av er måste uträtta sina behov och båda tror på värdet av att kunna nyttja en toalett när man behöver den. Plötsligt flyttar två vänner in i lägenheten. Oj, nu blir det lite svårare att komma till. Dessa två vänner bjuder i sin tur in två andra vänner, och nu är toaletten ofta upptagen. Folk börjar först att uträtta sina behov i små plasthinkar - vad ska man annars ta sig till när någon annan har blockerat toaletten? Sedan uppstår gräl och konflikter. Alla vill gå på toa samtidigt, men platsen finns helt enkelt inte. Lägenheten är överbefolkad.Kränkande men viktig fråga: Behöver vi verkligen 6 miljarder människor, vars generella IQ ligger på 88?

Innan du börjar gråta eller få raseriutbrott, håll i åtanke att generell IQ i Sverige ligger på 101. Det är mestadels därför vårt samhälle är så välorganiserat och välfungerande som det faktiskt är, trots all kriminalitet och allt mygel. "Jaha, men vad skulle hända om man placerade en vit vetenskapsman mitt ute i Afrikas djungel då?" Svar: Sydafrika.

Majoriteten av världsbefolkningen är inte bara korkad, den äter också upp alla naturresurser. Glöm den eviga debatten kring global uppvärmning; om det så var en konspirationsteori uppfunnen av jultomten, kommer överbefolkning fortfarande att utgöra vårt största miljöproblem. Varje människa kräver rent vatten, föda och boyta. Tillkommer gör åker- och betesmark, och yta för infrastruktur och transport. Om du bor i en civilisation, kan du också räkna in affärer, industrier, sopberg, köpcentrum, betongkomplex och andra härliga saker, som både kräver energi, resurser och yta. Yta som annars hade varit grönområden för djur. Hur vi än försöker trolla med genmanipulerade grödor, effektiviserat jordbruk och simplifierade livsstilar, kommer vi aldrig ifrån grundproblemet: Vi är för många människor som slåss om för lite resurser.

Till detta vill jag lägga till: Vi är för många människor av för låg kvalitet. Det är ointelligenta, moraliskt korrupta och giriga människor som reproducerar sig i stor mängd, och de kräver fler demokratiska ledare och mer underhållning; de vill ha mer av allt. Därför skriker de bara efter rättigheter, aldrig efter skyldigheter. Det här är inte misantropi; det är konkret fakta. Vår civilisation håller på att ätas upp inifrån av människor, som bara ser till sin egen existens och sina egna behov. Har man låg intelligens tänker man inte längre än näsan räcker, speciellt inte i ett samhälle där staten tar hand om oss när vi är för neurotiska att själva ta hand om våra egna liv. Den tänkande och produktiva delen av medelklassen får stå för notan och tvingas överarbeta för att hålla igång barnvaktssystemet åt idioterna. Jag kan inte föreställa mig ett sämre samhällssystem, och då är jag ändå i regel positivt inställd till idén om ett funktionellt folkhem. Men vårt samhälle är allt annat än funktionellt.

Vad hade hänt om vi hade stoppat U-landsbidragen, skärt ner på välfärdssystemet, stängt gränserna för invandring, tvingat fler människor att ta mer individuellt ansvar, sänkt skatter och arbetstid, slutat hålla igång underhållningsindustrin, simplifierat teknologi, stoppat industriell och ekonomisk utveckling, naturreserverat orörd markyta, stöttat friska familjer att skaffa fler barn, och beskattat kriminella och lågt begåvade familjer som skaffar barn över huvud taget? Jag tror vi hade fått ett bättre samhälle, som reflekterats av positivt tänkande individer med kreativitet och intelligens. Vi hade fått mer vildvuxen gammelskog och välmående djurarter. Vi hade blivit av med mycket av skräpkulturen och tvingat människor att samarbeta mer, vilket är förutsättningen för att kultur ska växa fram. Vi hade slutat att tjafsa om diskriminering, rasism, kränkning och ojämlikhet, d.v.s. negativ logik, och istället inriktat oss på att hylla det fulländande, friska och utmanande.

Vår nuvarande mänsklighet är botten av soptippen och dess intelligens håller hela tiden på att sjunka. Det är inte populärt att påpeka det. Det är heller inte speciellt populärt att bekräfta att vi helt enkelt är för många människor och att vår mängd ensam är det största hotet mot miljön. Då kan man ju inte vara "eko" och humanist på en och samma gång. Hade vi agerat nu, hade vi med hjälp av familjeplanering kunnat få ner världsbefolkningen till under en miljard inom bara några generationer. Istället valde vi att fortsätta föröka oss som cancer på planeten, och ännu värre, skapa välfärdssystem där de sämre skikten av samhället såg till att reproducera på andras bekostnad. Att deras barn sedan blir droglangare, gängmedlemmar och skattefifflare skiter vi i - vad berör det oss? Vänta 50 år och problemen knackar på din dörr. Nu är det miljön som vill få oss att vakna upp innan det är för sent.

Går det att rättfärdiga moraliskt? Jag vet inte, men är inte säker på att jag bryr mig. Ju fler människor vi är inom en begränsad yta med begränsade resurser, desto sämre blir vår livskvalitet. Ju fler korkade människor som lever i samhället, desto mer problem får vi hantera i vardagen, och desto dummare blir vår "kultur" (i dag: underhållning). Det är inte en fråga om vad som är "moraliskt", utan vilket samhälle vi vill ha. Jag vill leva bland intressanta, intelligenta och utmanande människor. Majoriteten människor kommer alltid att utgöra samma dumma massa, vilket är anledningen till att demokrati är detsamma som självmord, men ju lägre kvalitet vi får på den massan, desto sämre blir också samhället. Jag tror inte att massan på 50-talet var mycket bättre väljare än vad de är i dag, men de hade en helt annan moral och karaktär än dagens människor. Vår skyhöga brottslighet och vår sociala isolation uppstod inte ur intet; det är produkter av en samhällsutveckling och samhället avspeglar människorna.

"Men Malthus hade ju fel!" Nej, han slog bara fel på några decennier. Effekten av för många människor på planeten är i dag uppenbar och endast en ordentligt förvirrad människa, som lider av okunskap, skulle fortsätta upprepa det moraliska mantrat att vi bara måste fördela resurserna lika. Förutom det högst osannolika i att alla världens länder plötsligt blir bästa vänner och gladeligen delar med sig av vad de har (förutom Sverige, som verkar tro att vårt land blir bäst om vi bjuder in hela världen på kafferep), är det helt enkelt fel att det finns friskt sötvatten och tillräckligt med föda åt oss alla. Det gör det inte - och tredje världen hatar oss för det. Det är därför invandrare köar för att komma hit. Vi kan antingen välja moral framför verklighet, eller bli nihilister och se bortom vårt etiska filter. Det har aldrig fungerat för mänskligheten att sticka huvudet i sanden så fort vi stöter på problem, och det lär inte fungera den här gången heller. Ifall vi inte retirerar i tid, kommer ändå krig och naturkatastrofer att sålla ut bland leden. What goes around, comes around.
 
Garrett Hardin
04 december 08 - 15:21
kommentera Garrett Hardin

En fantastisk postning, till.

Sunshine
08 december 08 - 15:56
kommentera Sunshine

De prognoser som finns pekar snarast på att jordens befolkning kommer avstanna på ca 10 miljarder.

Kolla in http://esa.un.org/unpp/

Select variable: Population
Select country: World
Sleect start year: 1950
Select end year: 2050

Eller kolla denna PDF, speciellt sida 5
http://www.un.org/esa/population/pubR..

Diagrammet innehåller historiska och prognosticerade befolkningsökningar för olika populationer och världsmedel-iq som en funktion av olika populationers ökningar/minskningar samt medel-iq per population (t ex kina 100). Anledningen till att världsmedel-iq skulle sjunka är då att indierna ökar i antal väldigt mycket. Det spelar ingen roll om iq:n för samtliga befolkningar ökar (även om den i diagrammet antas vara konstant), så länge indierna blir väldigt många fler kommer medel-iq:n enligt OP att sjunka ändå Vad har du för egentligt stöd för att IQ minskar. De studier jag har sett pekar på det omvända?

Citat:
The Flynn effect is the rise of average Intelligence Quotient (IQ) test scores over the generations, an effect seen in most parts of the world, although at greatly varying rates. It is named after James R. Flynn, who did much to document it and promote awareness of its implications. This increase has been continuous and roughly linear from the earliest days of testing to the present
http://en.wikipedia.org/wiki/Flynn_effec..

Poängen verkar ju vara att vi ska sänka befolkningsmängden och behålla dem med hög IQ, men vad spelar det för roll om det finns 1000 smarta och 50 000 dumma, eller om det finns 1000 smarta och 100 000 dumma? Det är ju lika många smarta för det. Statistiken ser kanske lite gladare ut, men det borde ju vara det enda som påverkas. Eller smittar dumhet, eller vad är poängen egentligen? Visst, ju mer som dör ju mer resurser för andra. Det bästa måste ju vara att vara helt ensam, då skulle man ju få alla resurser för sig själv. Hmm, fast då skulle man ju behöva göra allt själv också. Tänkte inte på det..

GARRETT HARDIN
08 december 08 - 19:27
kommentera GARRETT HARDIN

Skit samma, 500 miljoner räcker på den här allt smutsigare stackars planeten. Krångla inte till det.

Enok
09 december 08 - 01:07
kommentera Enok

@Sunshine: Du verkar missa poängen, Sunshine. Du tror att vi inte behöver oroa oss för överbefolkning för att befolkningsmängden kommer att stabiliseras runt 10 miljarder. Vi är snart 7 miljarder människor på jorden och det finns ingen som helst bärkraftighet och långsiktighet i hur vi utnyttjar jordens resurser. Tror du att det hela kommer att lugna ned sig för att vi inte blir mer än 10 miljarder människor? Det är ungefär 9,5 miljarder för många.

Den största anledningen till att befolkningsmängden avstannar är bristen på mat, rent vatten etc. Vi är på väg in i en återvändsgränd, och SNUS skriker fortfarande för döva öron, till stor del för att dessa öron tillhör personer som dig.

"Visst, ju mer som dör ju mer resurser för andra. Det bästa måste ju vara att vara helt ensam, då skulle man ju få alla resurser för sig själv. Hmm, fast då skulle man ju behöva göra allt själv också. Tänkte inte på det.."

Hur tänkte du nu? Vem har sagt detta? Finns det ens en antydning till detta i Alexis artikel?

För övigt forskades en hel del på 70 och 80-talet om hur svält, dålig/ensidig kost påverkade utvecklingen av människors och djurs intellekt. Man fann en tydlig korrelation mellan svält och en kraftigt försämrad intelligens när djuren/människorna nådde vuxen ålder. Give it a few decades, and we’ll see.

Källa: Google (Ungefär lika tillförlitlig som Wikipedia)

Regn
09 december 08 - 02:32
kommentera Regn

“(...)
Eller smittar dumhet, eller vad är poängen egentligen?
(...)”

Ja

Sunshine
15 december 08 - 15:00
kommentera Sunshine

@Enok: ‘‘För övigt forskades en hel del på 70 och 80-talet om hur svält, dålig/ensidig kost påverkade utvecklingen av människors och djurs intellekt. Man fann en tydlig korrelation mellan svält och en kraftigt försämrad intelligens när djuren/människorna nådde vuxen ålder. Give it a few decades, and we’ll see.’‘ Ja, vilket betyder att när alla dessa fattiga ställen inför kapitalism och blir rika så kommer andelen människor med låg IQ minska eftersom deras barn kommer äta ordentligt och bli smartare.

Och till Alexis måste jag bara kommentera denhär pärlan: ‘‘Vad hade hänt om vi [...] beskattat kriminella och lågt begåvade familjer som skaffar barn över huvud taget? Jag tror vi hade fått ett bättre samhälle, som reflekterats av positivt tänkande individer med kreativitet och intelligens.’‘
Detta är nog en av de sämsta idéerna jag har hört. Inte nog med att “lågt begåvade” (och deras barn, oavsett hur smarta de är antar jag) ska hållas fattiga, alla som någon gång har blivit dömda för ett brott ska också tas bort all möjlighet att ändra sig och tjäna pengar hederligt.
Jag tror inte man kan få till en bättre permanent kriminell underklass om man så medvetet försökte. Alla vet ju att desperata fattiga människor utan respekt för lagen utgör ett fantastiskt fundament för ett “bra samhälle”.

Och vem ska bestämma vilka miljarder människor som ska bort, du?

Sunshine
15 december 08 - 15:07
kommentera Sunshine

@Enok: ‘‘Du verkar missa poängen. Du tror att vi inte behöver oroa oss för överbefolkning för att befolkningsmängden kommer att stabiliseras runt 10 miljarder. Vi är snart 7 miljarder människor på jorden och det finns ingen som helst bärkraftighet och långsiktighet i hur vi utnyttjar jordens resurser. Tror du att det hela kommer att lugna ned sig för att vi inte blir mer än 10 miljarder människor? Det är ungefär 9,5 miljarder för många. Den största anledningen till att befolkningsmängden avstannar är bristen på mat, rent vatten etc.’‘
Jorden kan lätt försörja fler än 10 miljarder med dagens teknologi. Det finns hur jävla mycket land som helst att odla upp och vatten finns det gott om också. Färskvatten är vi dessutom inte så långt ifrån teknologiskt att göra till en oändlig resurs. (Det finns rätt bra avsaltningstekninker bara de att de inte är billigare än att transportera vatten/borra förbannat djupt. Litet genombrott i energiproduktion också så kan man börja avsalta så det står härliga till om man vill.)

Anledningen till att folk svälter idag är knappast för att det finns ont om resurser. Att det finns allra högst koncentration av outnyttjade resurser just där folk svälter torde vara bevis nog på det.

Om en större andel av befolkningen blir korkad spelar inte heller så jävla stor skillnad, så länge antalet smarta ökar i absoluta tal lär också teknologiska framstegen öka i absoluta tal (andra faktorer konstanta).

Enok
16 december 08 - 02:35
kommentera Enok

@Sunshine: ‘‘För övigt forskades en hel del på 70 och 80-talet om hur svält, dålig/ensidig kost påverkade utvecklingen av människors och djurs intellekt. Man fann en tydlig korrelation mellan svält och en kraftigt försämrad intelligens när djuren/människorna nådde vuxen ålder. Give it a few decades, and we’ll see."

’‘ Ja, vilket betyder att när alla dessa fattiga ställen inför kapitalism och blir rika så kommer andelen människor med låg IQ minska eftersom deras barn kommer äta ordentligt och bli smartare.

- Det här svaret är en återvändsgränd i sig självt. Du verkar inte förstå att maten inte räcker till, och ditt påstådda scenario om kapitalism som världsfrälsare är så enfaldigt att enfaldens okrönta drottning, Mona Sahlin, måste applådera dig. Om vi ska odla mat åt 10 miljarder människor så kommer vi att kväva naturen för att varje ny människa kräver infrastruktur, som i sin tur kräver skogsskövling och vattenuppdämning, mer tillverkningsindustri för att skaffa en fin tv, nytt kylskåp etc. Vi är dessvärre beroende av det ekosystem som vi är en del av.

Du skriver att:
"Jorden kan lätt försörja fler än 10 miljarder med dagens teknologi. Det finns hur jävla mycket land som helst att odla upp och vatten finns det gott om också. Färskvatten är vi dessutom inte så långt ifrån teknologiskt att göra till en oändlig resurs. (Det finns rätt bra avsaltningstekninker bara de att de inte är billigare än att transportera vatten/borra förbannat djupt. Litet genombrott i energiproduktion också så kan man börja avsalta så det står härliga till om man vill.)"

För det första, du verkar ha satt upp som mål att vi ska bli 10 miljarder människor. Varför? Och när vi är 10 miljarder, vad händer då? Nytt mål? 12 miljarder?

För det andra, varifrån får du dina idéer? Tänker du källhänvisa till wikipedia som förra gången så är det bättre att du går och lägger dig och drömmer vidare. Problemet med internet idag är att det blivit så stort att till och med en mindre enveten normalbegåvad människa kan hitta "stöd" för sina vilda teorier bara man söker tillräckligt länge.

Vidare skriver du:

"Anledningen till att folk svälter idag är knappast för att det finns ont om resurser. Att det finns allra högst koncentration av outnyttjade resurser just där folk svälter torde vara bevis nog på det."

Right. Så hela den afrikanska kontinenten (med få undantag) samt delar av indien och sydostasien svälter för att de har en massa resurser. Shit, att jag inte tänkt på det tidigare. Fast, det måste ju betyda att även vi är fattiga och svälter för att vi har en massa resurser. Fan. Jag är ett U -landsbarn. Eller? Menar du kanske att vi har uppnått mycket mer med vårt samhälle för att vi är intelligentare och mer kreativa? Nej, det har du ju redan avfärdat.

Och avslutningsvis:

"Om en större andel av befolkningen blir korkad spelar inte heller så jävla stor skillnad, så länge antalet smarta ökar i absoluta tal lär också teknologiska framstegen öka i absoluta tal (andra faktorer konstanta)."

Jag ger dig ett exempel. Du har i ditt hem 1 st katt, som är behjälplig med att hålla vissa skadedjur borta (råttor och liknande). Du har samtidigt 1000 st kackerlackor som inte på något sätt hjälper till med något, utan bara förstör ditt hus. Du köper ännu en katt och helt plötsligt är kackerlackorna 2000 st. Som du märker står förökningstakten av kackerlackor i en stark positiv korrelation med antalet katter i hushållet. Vad hjälper det "i absoluta tal" om du har två katter? Byt nu ut katter mot intelligenta människor, råttor mot samhällsproblem/liknande och kackerlackorna mot kriminella/samhällsparasiter och försök förstå vad jag menar.

Problemet, som Alexis ofta påpekar, är att korkade människor alltid kommer att ta korkade beslut.

Jesper
16 december 08 - 08:06
kommentera Jesper

“Right. Så hela den afrikanska kontinenten (med få undantag) samt delar av indien och sydostasien svälter för att de har en massa resurser. Shit, att jag inte tänkt på det tidigare. Fast, det måste ju betyda att även vi är fattiga och svälter för att vi har en massa resurser. Fan. Jag är ett U -landsbarn. Eller? Menar du kanske att vi har uppnått mycket mer med vårt samhälle för att vi är intelligentare och mer kreativa? Nej, det har du ju redan avfärdat.”

Det svälter, för att vi, som är intelligentare, snor resurserna från dem.

Regn
16 december 08 - 09:03
kommentera Regn

“Jorden kan lätt försörja fler än 10 miljarder med dagens teknologi. Det finns hur jävla mycket land som helst att odla upp och vatten finns det gott om också”

Även om det skulle gå, med sönderplantering av naturliga ekosystem m.m som följd, vad är poängen? Tillhör du skaran som menar att ju fler som kan “njuta av livet” desto bättre? Detta anser jag personligen vara kvantitetsporr och inget annat än vansinne.

Bara för att ett par KAN skaffa och försörja 10-tals barn under en livstid betyder inte det att detta är önskvärt. Man måste lägga ner sin själ i sina barn, inte bara sin plånbok. På samma sätt med jorden. Jordens resurser kan, måhända, med avancerad teknologi försörja mängder av människor, men den har bara en viss mängd “kärlek” att dela ut. Fundera på det.

Enok
17 december 08 - 03:28
kommentera Enok

@Jesper: “Det svälter, för att vi, som är intelligentare, snor resurserna från dem.”

Jag får nog kontra en klyscha med en annan klyscha.

Det är väl fair game eftersom de väller in över våra länder och tar emot bidrag när de väl kommit hit?

Jesper
19 december 08 - 17:48
kommentera Jesper

Ja, men hade det funnits så mycket krig och konflikter i Afrika om inte vi bestämt oss för att dela in länderna så som det passade oss?

Jag
20 december 08 - 12:03
kommentera Jag

Det är rätt, men Jesper. Det förändrar inte det faktum att ditt förra inlägg var fel. Säg är det fortfarande kolonier där nere? Jag tror du behöver fräscha upp dina 1800-tals kunskaper om den Afrikanska kontinenten. Allvarligt talat, nyss hävade du att vi har kolonier där nere som grundar sig på matstölder? När kolonier har funnits har dom grundat sig på dyrare resurser som ädelmetaller och diamanter. Och under kolonialstyre mördade man och behandlade dom olika folket mycket illa, men de hade nog tillgång till mat. Det är under senare år när dom är självständiga och själva ska organisera jordbruket som allt gått fel.

Jesper
20 december 08 - 15:31
kommentera Jesper

Det är inga kolonier, men gränserna som användes för att dela in Afrika i olika länder efter kolonialtiden är kvar, och det är en av anledningarna till konflikterna, eftersom gränserna inte tar hänsyn till olika etniska grupper.

Om jag inte har missuppfattat det, så pumpar Amerikanska storföretag ut mycket av Afrikas naturtillgångar, så det är alltså kommersialismen som vinner på det hela.

Det var det antagandet jag baserade min första kommentar på.

Jag igen
21 december 08 - 05:52
kommentera Jag igen

Bra Jesper, så rätt så’.. Då börjar vi komma in på rätt spår. Afrikanska ledare kan, om de någonsin slår sina kloka huvuden ihop, dra om gränserna. Skälet till att det inte redan gjort det är troligtvis girighet. När dom väl blivit tilldelade ett så pass stort territorium, varför lämna ifrån sig något? Att dra om gränserna efter kulturellagränser vore det egentligen bästa, även om det innebär att lämna ifrån sig en massa land. De gammla kolonialgränserna är för stora territorium för att kunna upprätthållas när länderna inte har en särskilt utvecklad infrastruktur och ofta inte har några större välfungerande samhällen som grund.

Jag tror också att Amerikanska storföretag stjäl mycket av deras naturtillgångar och på det viset berövar dom på inkomstkällor. Men! Företag anställer troligtvis lokalbefolkning för att det är billigare, och även om vi kan tycka det är en skitlön kan det vara en medelinkomst för dom. Priset på mat regleras likt allting annat efter efterfrågan, och alla behöver mat. Om det då är för dyrt för folk att inhandla sin mat beror det antingen på överbefolkning eller dåligt skött jordbruk med låg produktivitet. Oftast bådeoch.
Ta Zimbabwe som exempel. Robert Mugabes första handling som president var att köra ut vita bönder. Vita bönder som var landets ekonomisk bas! Inte nog med det, han betalade banditer för att skrämma bort dom. Två fel gör knappast ett rätt. De svarta bönder som sedan tog över hade inte samma kunskap om jordbruket. Men det som verkligen kört livsmedelsproduktionen i botten är tydligen att politikerna jämt och ständigt kallar till onödiga politiska möten där de delar ut medaljer(?!).

Sammanfattat: De svälter på grund av överbefolkning och dåligt ledarskap.

Jesper
21 december 08 - 08:44
kommentera Jesper

Det hela är en vidare-utveckling av det naturliga urvalet, på en kulturell nivå. Den mer tekniskt utvecklade kulturen lyckades konkurrera ut den mindre utvecklade afrikanen, som utan västerlänningens antågande i stort fortfarande hade levt som ett naturfolk.

Men vi konkurrerade aldrig ut den Afrikanska naturbefolkningen helt, utan tvingar nu istället den mindre utvecklade kulturen att leva på våra villkor (eftersom vi bestämde oss för att det var taskigt att förinta en hel befolkning).

Problemet är tydligen att den afrikanska befolkningen inte är lika anpassad efter det “moderna” sättet att leva, som vi är.

R.Nilsson (Webbadress)
15 februari 09 - 04:18
kommentera R.Nilsson

Ok, jag är ganska nöjd med det ja läst här ovan. Sedan länge har jag förstått att vi är för många på jorden och att det är huvudproblemet till de flesta andra globala problem. Detta har jag sedan länge anat oavsett vad min iq har för nivå. Vad jag tycker är skrämmande är att de styrande genom tiderna (undantag delvis i Kina) inte vågar ange att detta är det globala huvudproblemet. Att hög-iq-arna snor från låg-iq-arna blir ju ett följdproblem som sedan länge havererat all mänsklig moral om det nu finns kvar någon. Det här med iq är också en intressant fråga som ingen politiker vill tala om och världen låter sig styras av politiska slumpskallar allt från 0 till 150. Människan har från början misskött sin “jordbrukspolitik“och frukterna får vi nu skörda. Min yxa är på väg till sjön.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008