Johann Wolfgang von Goethe:
En del människor tror att hålla ut gör en stark - men ibland är det att släppa taget.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Brev: Vilja till makt… | Hem | Vi är för många männi… »

Media hycklar över "avslöjandet" av etniska grupper

We Shall Overcome...verkligheten?
Ibland undrar jag om redaktörerna på DN och SvD sover middag medan de publicerar artiklar. Det senaste rönet är en professor i virologi, Erling Norrby, som "avslöjar" det vi redan har känt till i flera decennier, d.v.s. att det existerar olika etniska grupper och att skillnaderna är biologiska:

Vetenskapens ökade möjligheter att upptäcka genetiska skillnader mellan etniska grupper kan ge ny näring åt rasistiska argument. Den nu framstormande vetenskapliga kunskapen om vår arvsmassa gör det möjligt att upptäcka större skillnader mellan etniska grupper än vi tidigare visste om. Ny forskning visar att skillnaden mellan två människor till 85 procent är slumpmässig och till 15 procent beroende på genetiska egenskaper hos etniska grupper. Dessutom har vi nu vetenskapliga belägg för att skillnaden i arvsmassan mellan två slumpmässigt utvalda personer är minst 15 gånger större än man tidigare trott. Det vore illa om upptäckten av sådana genetiska skillnader skulle ge ny näring åt rasistiska argument.

Svenskarna är inte som andra folk; när man t.ex. i Amerika debatterar ras och rasrelaterade brott i direktsänd television, diskuterar man i Sverige huruvida det svenska folket verkligen har lyckats uppbringa en egen kultur, om hur det bara finns en ras - "människorasen", och om hur vi kan övervinna naturlagarna genom att upprepa religiösa mantran som "Det finns inget 'Vi' och 'Dom'" och "We shall overcome". Kort sagt, svensken är inte så rationell trots allt, i alla fall inte när det gäller ämnen som kan skapa konflikter. Då blir blir vi så diplomatiska att vi glömmer bort verkligheten, till förmån för att framstå som moraliskt korrekta. Detta hyckleri leder till ofattbara uttalanden. Lyssna t.ex. på det här:

De ökade möjligheterna att upptäcka skillnader mellan grupper av individer kan beklagansvärt ge ny näring åt diskussionen om vi och dom. De har dock även positiva konsekvenser. Det visar sig att vissa gendefekter som ger en ökad disposition för hjärt-kärlsjukdomar hos grupper av europeiskt ursprung inte har samma negativa återverkan hos den afro-amerikanska befolkningen.

Ni kan vara lugna, gott folk, för även om rasister (alla onda sverigedemokrater, se upp!) skulle bekräfta en biologisk verklighet som kränker hela vår samhällsbild, så lider européerna i högre grad av ökad disposition för hjärt-kärlsjukdomar. Phu! Vad lättad och glad man blir! Jag som var rädd för att artikelförfattaren själv skulle använda rasistiska argument.

Ifall det är någon som fortfarande känner sig kränkt, sårad eller diskriminerad av verkligheten bakom etniska skillnader, räds ej, vi har medel som botar! WE - SHALL - OVERCOME!

 
Asok
03 december 08 - 07:07
kommentera Asok

På vilket sätt är det hyckleri att säga att det finns vissa genetiska skillnader mellan etniska grupper och samtidigt säga att det inte finns raser inom människan?

Raser är inte synonymt med de “avelslinjer” som etniska grupper innebär. Det finns alltså skillnader mellan grupper av människor, men de är inte tillräckligt stora / många för att utgöra hållbara grunder för en rasindelning.

Oma
03 december 08 - 07:20
kommentera Oma

Ang. DN-artikeln; författaren säger att det finns olika etniska grupper, och att dessa felaktigt benämns raser… och avslutar med “ ... utgående från en enda art, vargen, genom inavel fått fram ett mycket stort spektrum av olika hundraser.”

Borde det inte då heta hundetniciteter?

Regn
03 december 08 - 10:12
kommentera Regn

Spelar det verkligen någon roll om man kallar det etniciteter eller raser, annat än att det finns en skräck för det senare begreppet?

Hade man från etablisimangets sida kunnat hantera rapporter som den ovan nämnda på ett moget sätt hade inte en “rasistisk” uppfattning fått samma fotfäste. Det är förljugenheten och runttassandet på tå från makthavarnas och mediernas sida i ämnen såsom detta som spär på ilskan hos “nationellt sinnade personer”. Ärlighet varar längst. Hade man på ett tidigt stadium insett att pluralism inte är hållbart och gjort något åt saken istället för att bli rädd för att förknippas med extrema ideologier från en svunnen tid, hade vi knappast haft något problem med folk som jämrar sig över “svenskfientligheten”. Eller individer som tycker det är häftigt att agera ligister samtidigt som man påstår sig vara vänner av ordning samt anse sig veta hur ett stabilt samhälle skall upprättas.

Asok: Nej, inte de genetiska skillnaderna i sig, måhända. Men kombinera dessa men en kulturell aspekt och man finner snart att det som gör människor lyckligast är att, samtidigt som man har respekt för alla världens människor, umgås med sina gelikar. Det var nyligen val i USA och svarta människor sade snörlandes att “...finally a president who looks like me”. Hade jag varit lika cynisk som extremvänstern hade jag likställt detta med rasism, men sådant sysslar jag inte med. Istället inser jag att det är en djupt rotad känsla bland människor: Man vill representeras av sina representanter så mycket som möjligt, även etniskt, och det är inget rasistiskt med det.

Peter Ingestad () (Webbadress)
04 december 08 - 07:37
kommentera Peter Ingestad

Vad man inte nämner är att även de mentala egenskaperna, som intelligens, beror av genetiken. Men det förståpr vi allihop i alla fall.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008