Marcus Aurelius:
Förståndig: att sorgfälligt och samvetsgrant pröva och undersöka allt; from: att villigt ta emot vad allnaturen beskär; högsinnad: att till sitt andliga väsen vara höjd över varje obetydligt eller våldsamt fysiskt ingrepp, över intig berömmelse, även döden och allt annat sådant.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Bakom sossestaten göm… | Hem | Moljebka Pvlse x 2 »

Hur vi firar 30:e november i Lund

Slaget vid Lund (Redux)

Lund, 30e november, 2008Riksmedia: Svd, Hd[1], Hd[2], SydSv[1], SydSv[2], SydSv[3], SydSv[4], SydSv[5], SydSv[6]

Forum: Flashback, Nordisk
 
Micke
30 november 08 - 14:27
kommentera Micke

Visst på sätt och vis en lite komisk seriestrip du satt samman, men du har naturligtvis inte någon insyn i hur den nationella rörelsen arbetar idag.

Vi tar samtiden och framförallt framtiden på allvar. Det hoppas jag att även du kommer att bli varse om så småningom.

flipp
30 november 08 - 15:41
kommentera flipp

Mike; hoppas att sådan som dig inte finns i framtiden

Jerry
30 november 08 - 15:56
kommentera Jerry

Jag säger detsamma om dig flipp.

flopp
30 november 08 - 16:34
kommentera flopp

Det är samma överflödigt avskräde på båda sidorna. Fast AFA får ett litet plus i kanten för att de generellt sett vet skillnaden mellan “nationell” och “nationalistisk”

alex
30 november 08 - 16:39
kommentera alex

AFA får ett plus ? E du dum i huvet,beklagar mitt ordval. Om inte AFA hade börjat kasta sten eller lägga näsan i blöt, hade inget av detta inträffat. Om dom nu är så mycket bättre, visa det.. har ju verkligen inte lyckats få min röst. AFA = folk som går på socialbidrag och inte vill jobba, kolla på dom. Misslyckade svenskar.

flopp
30 november 08 - 16:52
kommentera flopp

Generellt sett tycker jag mig se att AFA-trash kommer från medelklassen och att nasse-trash kommer från arbetarklassen. Det återspeglar sig i deras språkförståelse. Jag gissar att du är nationalist eftersom du inte förstod varför de fick ett plus i kanten.

alex
30 november 08 - 17:03
kommentera alex

AFA och NSF är samma skit. Inget med politik och göra, bara våld. Ingen av dom har något vettigt att komma med. Misslyckade individer. Hela vänstern är misslyckat, leve länge blått säger jag bara. Ni växer upp en dag ni med. Socialbidrags tagare.

Mikael
01 december 08 - 03:26
kommentera Mikael

Fantastisk skildring av slaget i Lund igår. AFA och deras sedvanliga anhang av vedervärdiga avskrädesmänniskor var som vanligt mer intresserade av att kasta stenar på ordningsmakten än att faktiskt utföra den “fredliga motdemonstration” de från början satte sig för att genomföra. Var det någon som sade dagisrevolution?

Jag har föreslagit det förr, men det känns om något än mer aktuellt idag. Skyddsjakt på samhällsparasiter? Skottpengar på lösdrivande anarkister och palestinasjalsklädda stenkastare!

Bobby
01 december 08 - 04:11
kommentera Bobby

Det vänstern gjorde var oerhört barnsligt och odemokratiskt. de bröt inte bara mot lagen när de gick vidare utan demonstrationstillstånd, det var alltså ingen motdemonstration, utan de var bara ute efter att slåss. De kastade facklor och slog sönder en bil då föraren tog bilder på förövarna för att de inte vågade stå för sina våldsamma handlingar på bild. Bara barnrumpor, jag stödjer inget av de nationalistiska partierna, men jag kommer att rösta på något av dem bara för att visa min ståndpunkt i sådana här fall då vänsterextremister vill avskaffa demokratin.

Hej
01 december 08 - 15:26
kommentera Hej

Bara om ni har missat det: Poängen med vänsterns demonstration är att orsaka kaos och kalabalik och på så vis skrämma människor från att ansluta sig till demonstrationen.

Fredrick ()
02 december 08 - 07:05
kommentera Fredrick

Vanligtvis brukar jag applådera SNUS och dess artiklar för deras klarsynthet. Men denna “artikel” var tyvärr mycket dålig, kanske bortom det. Ni verkar per automatik avfärda allt som har med Sveriges nationalistiska grupperingar att göra, och till viss del förstår jag det. Mycket av er kritik mot den moderna nationalismen är välbefogad, men på en del punkter verkar ni helt sakna perspektiv.

Detta är en av de fallen. Att dylika demonstrationer urartar till de spektakel de faktiskt blir har inget med nationalisterna att göra; det handlar helt enkelt om att hedra en av Sveriges mest prominenta historiska figurer, inte om att medvetet starta infantila konflikter med dagisvänsterpöbeln eller att “sätta kommunisterna på plats”. Tro mig, ingen hade blivit gladare än arrangörer och deltagare om inte en enda vänsterantagonist dykt upp, och minnesdemonstrationen hade fått fortgå lugnt och ordnat.

Tratitionalist () (Webbadress)
02 december 08 - 07:35
kommentera Tratitionalist

Varför hacka på den nationella rörelsen när den för en gångs skull uppför sig, och varför kalla demonstranterna nazister, när t o m media kallar dem Nationalister? Låt oss istället hoppas att rörelsen fortsätter i den här skötsamma riktningen och ge konstruktiv kritik när den inte gör det.

All heder åt demonstranterna i Lund, som skötte sig riktigt snyggt!

Lite verklighet
03 december 08 - 06:09
kommentera Lite verklighet

Jaja, att skylla motdemostranterna för problemen i Lund är jävligt korttänkt – även om några helt klart gick över gränsen – när det bottnar i att rasister får demonstrationstillstånd för att visa upp sitt sjuka budskap.

I framtiden utgår jag från att polisen INTE ger nåt tillstånd, att brunskjortorna aldrig överhuvdtagets tillåts stiga av i Lund och att ALLA såväl unga som gamla går ut på gatorna i Lund och visar att här toleras inga nazister.

Dissident
04 december 08 - 01:58
kommentera Dissident

@Lite verklighet: Lite verklighetsfrånvänd, hette du?

Jag tror att du är 15 år, har dyslexi, är arg på dina föräldrar och att du har en palestinasjal runt halsen.

Vet du vad skillnaden mellan Nationalism, Rasism och Nazism är?

Lyckligtvis finns nationalencyklopedin tillgänglig för dig, så att du kan skapa dig en uppfattning.

Nationalism
• åskådning som hävdar den egna nationens värde och intressen ofta framför andra nationers {eetnocentrism, patriotism}: nyvaknad ~; den starka tyska ~en; sekelskiftets svenska ~
bet.nyans: med framhävande av självständigheten:

Till och med de stora (liksom du, vanligtvis verklighetsfrånvända) medierna har förstått att det finns större skillnad mellan dessa än vad det finns likheter.

Rasism
rasism, i strikt (europeisk) bemärkelse en ideologi som grundas på kombinationen av följande fem förutsättningar: 1) uppfattningen att det är rimligt att indela människosläktet i ett antal distinkta raser utifrån fenotypiska skillnader (yttre kännemärken); 2) antagandet att det finns ett samband mellan å ena sidan sådana fenotypiska skillnader och å andra sidan nedärvda mentala och intellektuella anlag, beteendemönster samt lynne och moralisk karaktär; 3) antagandet att dessa nedärvda drag är gemensamma för alla medlemmar av resp. raser; 4) övertygelsen att raserna låter sig klassificeras i en hierarki, beroende på kvaliteten av de nedärvda dragen;

Hörde du någon av demonstranterna skrika om rasliga hierarkier där den vita rasen är överlägsen alla andra? Nej, jag tänkte väl det. På deras skyltar och banderoller stod det "Frihet" och "Yttrandefrihet". Vet du vad de orden betyder?

Ska vi fråga nationalencyklopedin?

Yttrandefrihet
yttrandefrihet, frihet att i tal, skrift eller bild eller på annat sätt meddela upplysningar samt uttrycka tankar, åsikter och känslor. Varje medborgare är enligt regeringsformen (RF) gentemot det allmänna tillförsäkrad yttrandefrihet. Samma grundlagsbestämmelse ger också skydd för informations-, mötes-, demonstrations-, förenings- och religionsfrihet, som brukar anses som förutsättningar för yttrandefrihet. Beträffande tryckfriheten gäller i stället tryckfrihetsförordningen (TF) och beträffande yttrandefriheten i radio, TV, film och vissa andra massmedier gäller yttrandefrihetsgrundlagen (YGL).

Du tycker att "brunskjortorna" (Såg du över huvudtaget några bruna skjortor!?) inte skall få stiga av i Lund?

Men mötes- och demonstrationsfriheten då? Den är ju skyddad i grundlagen. Kan det finnas en tanke bakom? Nu blev det plötsligt besvärligt, va?

Okej, vi gör så här. Du och ditt anarkistiska stenkastande vänsteranhang tar alla era ägodelar (Ja, både sjalen och stenarna) och beger er till fots mot de småländska skogarna, så skickar jag en röksignal när det är dags för er revolution. Ok?

// Trött på alla patetiska ursäkter för att få kasta stenar i stan

Lite verklighet
04 december 08 - 03:09
kommentera Lite verklighet

@Dissident: “Jadu. Kan konstatera att du har fel i allt. inkl. dina antaganden om min person.
Jag ser inte nån anledning att fortsätta diskussionen. Du är FÖR dum och enkelspårig helt enkelt.

Frostwind
04 december 08 - 04:10
kommentera Frostwind

@Lite verklighet: cymbalkrasch

Tratitionalist () (Webbadress)
05 december 08 - 03:24
kommentera Tratitionalist

@Lite verklighet: Ack, så menlöst…

Gustaf ()
05 december 08 - 08:24
kommentera Gustaf

@Lite verklighet: Wow, du har nog bidragit med de absolut sorgligaste kommentaren här på SNUS sedan portarna slog upp. Inte undra på att du håller på extrem vänstern, hur skulle en person som du ha någon som helst chans att klara sig på egen hand i en fri värld?

En eller fler kommentarer inväntar godkännande.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008