Johann Wolfgang von Goethe:
Vi är slavar under sakerna runt omkring oss.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« SNUSopedia 1.0 | Hem | Bondförnuft åt folket… »

Veckans SNUSare: FRA, OS-Kina, Georgien-Ryssland och det svenska försvaret som aldrig fanns

- Hello darling, when will you come to Sweden and marry me?
- Hej Bosse, detta är Magnus Svensson från FRA och vi har nu samlat bevis som talar för att du bedriver en prostitutionsindustri i Thailand och Sverige, vad har du att säga till ditt försvar?
- H-lvete också, jag är oskyldig! *klick*


FRA avlyssning


Så fort regeringen godkände FRA-förslaget uppstod en våg av dravel på nätet där tusentals röster upprepade samma farhågor och argument ad infinitum. Alla ville plötsligt vara experter på säkerhetsavlyssning och upplysa Sverige om sin unika röst i debatten. Produkten av det blev att bloggsverige skapade sin egen lilla FRA-värld av experter, medan de verkliga experterna på området försvann ut i havet av hobbyfilosofer och pseudo-proffstyckare. Under tiden kunde politikerna pusta ut och sopa undan problemen om FRA, eftersom folket hade tappat fokus på det essentiella i debatten. Nåja, nu finns det i alla fall någon som arkiverar alla miljoner innehållslösa SMS och kan kompilera ihop dem till en ny svensk komedifilm - FRA ftw!

Den som inte har någonting att försvara kan ägna sig åt att försvara andra i stället

Alliansen skrotar vårt försvar


Medan alla svenskar hade hoppats på att alliansen skulle skära ner på välfärdsskatterna som tynger ner vardagsekonomin, valde borgarna istället att sälja ut vårt näringsliv och skrota försvaret. Argumentet var att statsskulden ska betalas av. Vad våra kära politiker avslöjade genom detta beslut är att de inte förstår sig på utrikespolitik. Kort efter det att man konstaterat att Sverige inte längre kan försvara sig själv, lyckades den västerländska proxy-staten Georgien provocera fram ett intensivt krig med forna stormakten Ryssland, som nu börjar bygga upp sin forna sovjetiska storhet. Anders Borg & C:o verkar inte bekymrade; vårt svenska försvar kan i alla fall koka prinskorv och skjuta skarpt ute i skogen om det skulle behövas för att simulera ett riktigt försvar ifall euroasiatiska makter bestämmer sig för att spränga våra röda stugor i luften:

FörsvarssimulationAtt springa för demokrati i diktatur

Hemska Kina


Det blev inte lika roligt att heja på Stefan Holm och Carolina Klüft när vi insåg att de skulle sporta på kommunistisk OS-arena. "Fy vad hemskt, Kina förtrycker ju lilla Tibet och censurerar alla sina invånare, och nu ska de hålla i OS också!" Under tiden förberedde svenska regeringen sin FRA-lag, försökte dämpa sverigedemokraternas framgångar i SIFO-undersökningar och engagerade sig i EU:s idé om att tvinga Irland att rösta en gång till, eftersom de röstade "fel" första gången och inte ville godkänna den totalitära superstaten - jag menar Lissabonfördraget. Alla tycker om att skylla på den stora stygga kommuniststaten, eftersom det temporärt flyttar fokus från det egna landets totalitära principer. Faktum är att man inte får tycka och säga vad som helst i publik svensk media heller, eller något samhälle genom historien över huvud taget. "Nåja, kineserna lyckades i alla fall dra igång en fin avslutning på OS", kunde proffstyckarna i tv-soffan konkludera efter att ha tränats upp av Idol-programmen på TV4. Hujedamig.

"Nu tar jag dig", sa räven, och blottade sin stora blodiga käft

Amerika äter upp Ryssland, men vad händer sedan?


När Sydossetien nyligen förvandlades till slagfält för konflikten mellan det ryska imperiet och pro-amerikanska Georgien, var alla snabba med att fördöma Ryssland eftersom det är det vi i princip har blivit uppfostrade till att göra efter det att Putin tog makten och rensade upp bland leden för att stärka Rysslands position på världskartan. Hu vad kusligt, tänkte alla, eftersom ingen vill bli dominerad av Ryssland, varken militärt på hemmaplan eller geopolitiskt på bortaplan. Lösningen på problemet framstod därför enhälligt i svensk media som att NATO, med Amerika i spetsen, bör gå in och pressa Ryssland tillbaka in i sin sibiriska fårfålla, precis som man motar tillbaka en ko in i hagen. Vad ingen tänkte på är att även om vi (läs: Amerika + Europa) lyckas tygla den ryska besten till besinning, kommer nästa stora supermakt att vara beredd att svälja oss levande medan vi bombar gamla Sovjet tillbaka till stenåldern. Men eftersom alla européer litar på att stora starka Amerika ska beskydda oss från all världens ondska, tror ingen att vi någonsin kan bli dominerade av en annan världsmakt. Små människor tänker smått.
 

En eller fler kommentarer inväntar godkännande.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008