Hjalmar Söderberg:
Busen känner icke det som den centrala orättvisan, att han av födsel och utveckling blivit en buse, utan det, att en buse behandlas som en buse.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Övervakning ska rädda… | Hem | Skandinavisk skillnad… »

Intoleranta liberaler vill förbjuda tvångsäktenskap

Rasool Awla från nätverksorganisationen Män mot hedersförtryck har nu lagt fram nya förslag för att lobba igenom förbud mot tvångsäktenskap, en integral del av traditionell muslimsk kultur. De nya förslagen är en del av den moderna pluralismens försök att normalisera den kulturella mångfalden och skapa en ny, global identitet, för att effektivisera en fri och rörlig arbetskraft i världen. Denna globaliseringsprocess möjliggörs genom politisk indoktrinering och systematisk rasism av den sort som vi ser här, där obekväma delar av traditionell kultur förklaras "extremistiska" och "brott" mot "mänskliga rättigheter".

Islam har stakeSanningen är att samma mänskliga rättigheter hävdar att ingen människa får lov att kränkas på grund av sin etniska, kulturella eller religiösa härstamning. Att inte accepta hederskulturen och medföljande begrepp är ett bevis på pluralismens omöjlighet. Två eller flera inkompatibla värdesystem kan inte samexistera inom samma stat, eftersom de strider mot varandras grundläggande principer och ideal över hur ett samhälle ska styras. Svenskarna är naiva nog att tro att 100,000 invandrare om året plötsligt ska kasta bort alla slöjor, koraner, hedersbegrepp och som genom ett under, förvandlas till socialdemokratiskt lydiga arbetare. Verkligheten har de senaste 30+ åren visat att vi har haft fel.

Förslagen från Män mot hedersförtryck är ett sätt för den svenska staten att påtvinga invandrare med muslimsk bakgrund en mer liberal syn på sin egen tro. Det extrema, d.v.s. det som av västvärlden uppfattas som främmande, ska sållas ut och göra Islam till en mer "human", "fredlig" och "kärleksfull" religion. Förutom oförståelsen för en religion, som jämfört med de två andra hebréeiska religionerna i alla fall har lite stake, tyder detta på att man inte alls tror på kulturell mångfald. Mångfalden ska homogeniseras och bilda någonting nytt, vilket automatiskt innebär att alla de tusenåriga traditionerna och de värderingar som inryms i dessa, ska utraderas för alltid. För att kunna göra detta förnekar och förlöjligar man svensk kultur, samtidigt som man ljuger om och försöker urvattna främmande kultur.

Det första man ljuger om i massmedia är att hedersbegreppet inte alls kommer från en specifik kultur eller religion, utan att den är "en vidrig del av sociala, moraliska och kulturella normer och värderingar som går över nationella, etniska och religiösa gränser." Trots det finns det inte dokumenterat i några svenska historieböcker om att ett liknande hedersfenomen någonsin har förekommit som norm i svensk kultur. Försöken att framställa Islam som någonting den inte är, kan utan vidare förklaras som en metod att skapa en falsk bild för svenskarna om vilken typ av värderingar, som våra "nysvenskar" bär på från sitt hemland.

Islam är en religion av självförnekelse men har även rätt till att existera - i MellanösternI dagens Ring P1 den 6:e februari, kl. 09.20, ringde araben Assad Aziz in och bekräftade att hederskulturen kommer direkt ifrån Islam. Ring P1:s programledare Agneta Furvik tappade hakan:

Det är så, menar du?! Du menar inte istället att det är vad rasisterna brukar påstå...?!

Varpå Assad Aziz svarade:

Varför knyter man det inte till Islam? För hedersmorden kommer ifrån Islam, inte från någon kurd, arab eller perser. För Muhammed har sagt att den kvinna som blir otrogen ska stenas, eller så ska man stänga in henne så att hon ångrar sig.

För svenskar låter detta givetvis horribelt. Sanningen är att alla traditionella kulturer har ett specifikt hedersbegrepp eller en hederskultur, som tjänar till att upprätthålla individens, familjens och inte sällan klanen eller stammens heder, d.v.s. en kollektiv form av självrespekt. Människor utan självrespekt förlorar vad som gör människor till människor. Olika kulturer har olika uppfattningar om vad som är heder och hur denna ska försvaras. I Sverige har vi t.ex. Jantelagen, som försöker förminska vårt ego och påpeka att vi som individer inte är viktigare än det kollektiv som vi lever inom. Det är en form av anti-individualism som tyvärr i dag håller på att gå förlorad, vilket innebär att många svenskar i dag saknar självrespekt. Att supa sig full och låta andra göra narr av en, att spela popidol i TV utan att ha någonting meningsfullt att säga, att ställa upp i politiska val för att lura folket och tjäna pengar, att inte kunna laga sin egen mat och ta hand om sina egna barn - detta är exempel på ett beteende som förvandlar brist på självrespekt och heder till en neurotisk livsstil.

När muslimer i Väst förklarar att de är mot det västerländska och förklarar krig mot vår livsstil, är det delvis en sann observation eftersom de inser att vi har degenererat och håller på att förlora fotfästet från vår ursprungliga traditionella kultur. Samtidigt är det också ett perspektiv som är specifikt muslimskt; vi delar inte deras syn på hur kvinnor ska leva, hur äktenskap ska fungera, vad vi får äta och vilka skäggiga gubbar vi får och inte får avbilda. Därtill kan vi konstatera att de muslimer som kommer till Väst på grund av andra anledningar än att de flyr från krig, egentligen inte är sanna muslimer utan endast pseudo-muslimer.

Svensk kultur har också uppfattningar om heder, men inte relaterat till tvångsäktenskapHur kan man villigen bosätta sig i ett främmande land som inte tolererar ens egen kultur utan ser den som ett brott mot mänskliga rättigheter? Svar: det är någonting annat som har motiverat en att flytta till det landet, i Sveriges fall onekligen på grund av vår välfärd och generositet. Om du levde i taskiga materiella förhållanden med en aggressiv statsauktoritet, är chansen stor att även du skulle hoppa på tåget och flytta till ett land som Sverige för att leva bra. Men dessa muslimer förtjänar heller ingen respekt, därför de borde redan vara införstådda med att deras värderingar och ideal inte kommer att tolereras här. Samtidigt, med tanke på deras generella nativitetstal, förstår vi även att svenskarna utgör en liten folkmängd på c:a 8 miljoner (vi har lite mer än 1 miljon invandrare i Sverige) och därför är lätt att utkonkurrera. Vilken makt kommer muslimer från Mellanöstern att ha i Sverige den dag då de utgör majoriteten i vårt land? Kommer de att starta ett eget parti som legaliserar deras kultur? Frågorna är provokativa men är värda en åtanke, eftersom det är den utvecklingen vi sakta men säkert går mot.

Muslimerna har rätt till sitt hedersbegrepp, eftersom det är en viktig del av deras kultur. Hur den sedan fungerar för dem och hur vi ser på detta, har ingenting med saken att göra. Om vi är så toleranta som vi påstår oss vara, bör vi även acceptera oliktänkande och främmande seder. Men mångkulturen är slug: i själva verket accepterar vi endast det som passar oss. Och vem trodde någonting annat? Pluralismen fungerar inte. Icke-svenska invandrare bör flytta tillbaka till sina hemländer och försöka lösa konflikterna där, något de inte gör genom att sitta i en lägenhet på Rosengård resten av sitt liv och skrika sig hesa över Muhammedkarikatyrer. Samtidigt måste vi svenskar återupprätta vårt hedersbegrepp, som kanske inte är lika radikalt som muslimernas, men likväl en del av vår traditionella kultur och naturliga syn på vad det innebär att vara svensk.
 
T L
08 februari 08 - 02:38
kommentera T L

Du skriver mycket bra om ett ämne som berör men samtidigt blandar du ihop begreppen, du ställer vår syn på heder mot muslimernas syn och dessutom förminskar du de problem som hederskulturen innebär när den ställs mot den väst europeiska synsättet.
Jag känner många muslimer och ingen av dem har försvarat hedersmord, för mord är lika oacceptabelt för dom som för oss, men likväl skulle ingen av dem acceptera att deras barn gifte sig med en svensk eller att deras barn blev försvenskade, det finns inte i deras begreppsvärld att de skulle acceptera att de sökte sig utanför deras kultur. Om jantelagen finns för att förminska individen så fungerar hederskulturen på samma sätt med tillägget att bryter du mönstret så ger det oss rätten av fördriva dig från familjens kärlek och ditt liv, det kan vi ta om vi vill.
Är det den rätten du försvara? För det är ingen pittoresk avvikelse från en främmande kultur, det är i allra högsta grad ett problem för de kvinnor som lever under den. Vi ska i Sverige inte ens behöva förstå den, vi ska inte tolerera den helt enkelt därför att den inte passar i ett modern samhälle där alla individers lika värde är väl förankrat i grundlagen.

Vi kan inte tvinga dem att äta griskött, vi kan inte ta av dem slöjan men vi kan påverka detta och för dem som inte kan ta detta till sig bör dörren tillbaka vara öppen.

Att våran kultur är dekadent och ytlig är ett annat problem, den bör vi ta i tu med men det ä ri sig inget argument för att hederskulturen ska fortleva här.

Alexis
08 februari 08 - 06:57
kommentera Alexis

1) Jag förnekar inte att det muslimska hedersbegreppet ställer till med problem här. Det är därför jag advokerar separatism: muslimsk kultur i Mellanöstern, svensk kultur i Sverige. Då blir båda parter nöjda.

2) Det finns säkert många muslimer i Väst i dag som liberaliserar, d.v.s. tummar på många traditioner, som inte fungerar här eller rentav är brottsliga enligt vår rättsuppfattning. Det bevisar dock bara nödvändigheten av separatism: vi kan inte “komma överens” eftersom det kräver att vi ger upp det som gör varje kultur unik. Jag försvarar det muslimska hedersbegreppet, så länge både muslimer och deras hedersbegrepp befinner sig någon annanstans. Om de sedan väljer att avskaffa det i sitt hemland, är helt upp till dem.

3) Yes, kränkande av liv passar inte in i ett modernt samhälle. Vi anser dock att det moderna samhället är korrupt och förnekar vår naturliga verklighet, där individen inte är speciellt viktig och död är en del av kretsloppet. Med andra ord: människors lika värde är ganska meningslöst och det finns egentligen ingen anledning till varför människor ska ha ett moraliskt egenvärde överhuvudtaget.

4) Muslimer ska inte behöva ta till sig någonting, eftersom de inte riktigt passar in här från första början. Om de flyr krig och vill bo här temporärt, tycker jag också att det verkar vettigt att de under denna tid anpassar sig till vårt samhälle (eller skapar vi en muslimsk frizon någonstans där svensk lag inte tillämpas). Men nu pratar vi om hundratusentals muslimer som permanent planerar att stanna här och då har du plötsligt ett helt annat problem att hantera.

En eller fler kommentarer inväntar godkännande.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008