Hávamál:
En oklok man tror han ska leva evigt om han undviker strid; men åldern ger honom ingen frid om än han skonas av spjuten.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Kulturdekadens försva… | Hem | Nedskärning och utför… »

Borgare vill koppla lärarlöner till elevresultat

Ibland undrar man hur man långt idiotin får lov att gå inom den svenska politiken innan man stångar huvudet blodigt i väggen och väljer en annan väg. Det senaste förslaget från borgarna i Sollentuna kommun om att förändra lärares lönesättning beroende på deras elevers studieresultat, är inte bara en fanatiskt naiv vision utan även en träffsäker reflektion över hur demokratin hanterar samhällsproblem, genom att lägga all krut på symptom istället för orsak.

Svensk flumskolaBorgarintentionen förutsätter som vanligt att alla problem alltid kan lösas genom ekonomiska förändringar. Anledningen till att detta är en felbedömningen även denna gång är att problemet med den svenska skolan ligger djupare än så. De ständigt dalande studieresultaten är en produkt av en mängd faktorer:

a) Idioter reproducerar sig i större mängd än friska, intelligenta människor
b) Storebrorssamhället har försvagat oss och berövat oss förmågan att prestera något ur egen vilja
c) Lärarutbildningen i dag är nerdummad så att vilken fåne som helst kan bli en lågavlönad lärare
d) Sossarnas flumskola har förvandlat utbildningssystemet till en dagisplats för vilsna tonåringar
e) Våra barn växer upp utan kultur, utan livsideal, utan framtid

Kombinationen av dessa faktorer gör att den svenska skolan är ett självbedrägeri. Det hela har gett upphov till en negativ cykel av problem: fler dåliga lärare -> mer flum -> korkade ungar löper amok etc. etc. Att reformera skolsystemet i Sverige är ingen lätt uppgift, men trots Björklunds taktiska tal om striktare disciplin så har även liberalerna misslyckats med att reparera det system, som socialisterna havererade under hippie-tidens 70-tal. Auktoritet, ledarskap och sammanhållning blev utbytt mot klyschor om en "fri" skola där eleverna styrde sin egen utveckling mot frihet och jämlikhet. C:a 30 år senare och skiten håller på att kollapsa inifrån.

Förslaget om att förändra lärarnas löner utefter deras elevers prestationer blir nu skrattretande. Uppenbarligen kommer även betygsystemet att genomgå kvalitativ inflation, då lågutbildade och oerfarna lärare hellre kommer att välja att utdela höga betyg till sina elever, oavsett prestationer, så att de garanterar sig själva en säker löneutveckling. Detta bör även förstås inom ramen för lärarnas nuvarande lönesituation i största allmänhet, som är en av de sämsta i landet. När utbildningssystemet kollapsar, kan vi räkna med att kvaliteten på arbetskraften kommer att sjunka, vilken i sin tur gör att vi blir ännu mer beroende av import, arbetskraftsinvandring och andra globalistiska fenomen. Sverige håller på att bli ett U-land utan själv märka det.

Mer flumDe gamla folkhemssossarna visste bättre. De förstod att skolan var grunden till ett välfärdssamhälle och valde att förvandla den till en kulturell och social instutition för framtidens svenska generationer. Felet de gjorde var att låta alla passera och efterhand skapade detta obalans i systemet. När de sedan valde att liberalisera hela utbildningssystemet och göra om det till en lekplats utan krav, disciplin och kulturell sammanhållning, föll också hela tanken om att "alla ska med". Nu förtrycks de intelligenta och översvämmas av idioter, trots att alla fortfarande inte hänger med.

Detta löses inte genom enbart ekonomiska omfördelningar. Vi behöver ett nytt skolsystem -- ett nytt samhälle. Den förändringen är varken borgarna eller socialisterna beredda att genomföra. De sitter vid makten för att hålla sig kvar så länge som möjligt och under tiden kommer de att fortsätta underhålla oss med bröd och cirkus på TV. Studera väl, för din framtida inkomst kommer att gå åt till att hålla parasiter, kriminella, korkade och funktionsstörda slavar vid liv.
 
Göte
01 februari 08 - 06:21
kommentera Göte

Jag vill påstå att en höjning av lärarlönerna skulle kunna öka till bättre resultat för eleverna. Som det ser ut nu är skolan bara en lekplats. De personer som verkligen skulle kunna bli bra lärare väljer att läsa en annan utbildning, just eftersom de inte vill ha samma lön som en ogräsplockare. Om eleverna skall kunna utvecklas krävs det människor som vet hur det skall gå till. Läraryrket har idag blivit “en sista utväg” om man inte lyckats med sin ursprungliga utbildning eller tröttnat på sitt arbete.

Alexis
01 februari 08 - 07:00
kommentera Alexis

Förslaget här handlar inte enbart om att höja lärarlöner, utan specifikt om att anpassa löneutvecklingen utefter elevernas prestationer (baserade på betyg). Att lärarna bör få högre löner är en självklarhet, men det bör dem få utan att tvingas släppa ännu fler elever genom systemet, som långt ifrån når upp till kraven för godkänt. Hela utbildningssystemet måste reformeras från grunden.

Kerozene
01 februari 08 - 10:58
kommentera Kerozene

Deprimerande att läsa nu när jag har tänkt att söka till högskola inför hösten, vill bli lärare.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008