Johann Wolfgang von Goethe:
Alla kloka tankar har redan tänkts tusentals gånger, men för att göra dem till vår verkliga egendom måste vi noggrant tänka dem om igen, tills de slår fasta rötter i vår egen erfarenhet.
om
nihilism
kultur
propaganda
XML: RSS-flöde

Svenska Nihilistsällskapet
© 2006-2014
Med upphovsrätt

« Snabblånen "regleras"… | Hem | Holier than thou »

Smygtotalitarism på arbetsplatsen reflekterar globalistisk samhällsstruktur

Den smygande totalitarismen i vårt svenska samhälle fortsätter, denna gång gäller det arbetsplatsen och chefens önskan att kontrollera sina anställda. Genom ett nytt övervakningsprogram lanserat av företagsjätten Microsoft, är det nu möjligt att med "trådlösa sensorer" kontrollera "hjärtslagen, kroppstemperaturen, hjärnsignaler, ansiktsutryck, blodtryck och rörelser". Skrämmande?

Det förvånar mig ibland att människor kan reagera så plötsligt och starkt på denna utveckling - hade vi förväntat oss någonting annat? Vi går mot ett globalare och mer centraliserat samhällssystem, där makten hela tiden flyttas över till den internationella eliten, som just nu sitter på ett enormt ekonomiskt och politiskt inflytande. Större maktimperium betyder automatiskt ett ökat behov av att hålla befolkningen i shack med externa maktmetoder; dogmatisk politik, övervakning, massmedia, åsiktsregistrering och informationslagring. Dessa fenomen är i dag obevekliga realiteter och har varit så en ganska lång tid.

1984På grund av att vi inte längre arbetar och är ansvariga inför personer vi känner, utan istället är inkvarterade på ansiktslösa företag som nästan enbart definieras av sin image, finns där ingen ursprunglig kontakt mellan arbetsgivare och arbetstagare. Du är en av 5000 anställda och om en eller två faller bort, är det ingen som rycker på axlarna - inklusive arbetsgivaren, som kanske inte ens bor i samma land som du arbetar i. Arbetssituationen är naken, tom och kontextlös.

Resultatet blir att cheferna, som inte har tid eller intresse i att etablera en nära relation till den mekaniska arbetskraft som slavar för dem, väljer att hålla företaget samman med samma metoder som vårt moderna samhälle nyttjar sig av: byråkratiska forordningar och sociala påtryck. Det är bäst att du fortsätter arbeta, annars piper din dator och avslöjar för chefen på Mallorca att du håller på att stressa ihjäl och sabba planeringen. Då blir ledningen tvungen att sparka och ersätta dig med en mer villig anställd från tredje världen, som skulle offra sitt eget liv för att kunna äga hälften av ditt kapital.

Men de flesta människor kan inte förutse en samhällsutveckling på längre sikt. Därför faller poletten ner först när de inre samhällsförändringarna på något sätt blir offentligt synliggjorda. Ingen kunde räkna ut att EU skulle bli vår tids byråkratiska superstat, eftersom alla lurats av de politiska slagorden kring "global frihet" och "internationell jämlikhet", fastän alla rapporter de senaste åren har pekat på ökade klyftor mellan fattiga och rika, eskalerande kulturella sammandrabbningar, nedmonteringar av social och ekonomisk välfärd, samt dumpade löner och utsålda företag. Idioterna sitter just nu där hemma och beklagar sig över sin situation och sjunker sedan ner i TV-soffan igen; kanske blir det bättre nästa valsäsong?

Verklighetsnotis: ni har blivit grundlurade av era egna "folkliga" företrädare och ni är korkade om ni tror att de för ens ett ögonblick är intresserade av er situation. De ser endast profiten välla in från alla storföretag som just nu skär ner (eller "effektiviserar" som det heter på TV-språk) och expanderar för att utöka sin gynnsamma marknad. Under tiden fortsätter exploateringen av arbetaren och varken den nyliberala högern eller den smygglobalistiska vänstern kommer denna gång till undsättning. Processen fortsätter, därför eliten bakom den vet hur man ska dressera människor: inbilla dem att de lever i frihet, ta successivt ifrån dem densamma och motivera det med att det är för deras eget bästa. Upprepa, intensifiera och vagga så den oroliga massan åter till sömns; som lättlurade sömngångare låter vi den totalitära cirkusen fortsätta.
 
RockNow
19 januari 08 - 15:30
kommentera RockNow

Usch, man blir verkligen deprimerad. All denna falskhet som genomsyrar vårt samhälle…

Bra att ni kämpar på i alla fall! Önskar jag själv kunde göra mera, men ung och resursfattig som man är så är det svårt.

Nihilist ()
20 januari 08 - 05:27
kommentera Nihilist

Vem bryr sig?

Alexis
21 januari 08 - 14:15
kommentera Alexis

RockNow: Vår tid är över men slutet på en era innebär alltid början på en ny. Ge inte upp; detta är en process som vi alla måste gå igenom och det finns anledning att tro att vi kan ta oss ur den värsta krisen. Innan dess lär det dock hetta till rejält, men vem sade att livet någonsin var lätt?

Du och alla våra läsare kan hjälpa oss genom att sprida våra texter på bloggar och forum. Citera 1-2 paragrafer ur texten och länka tillbaka till källan. Vi är enormt tacksamma för all hjälp vi kan få.

Nihilist: Varför kommenterade du då texten? Egodrama? Du är en falsk nihilist som speglar väl vår urholkade civilisation. Tomheten, dold av självupptagenheten att inte kunna acceptera sin egen obetydlighet.

En eller fler kommentarer inväntar godkännande.
  
Kom ihåg personlig information?

Din kommentar kommer att synas på sidan när kommentaren har godkänts av redaktör.Underrätta:
Göm e-post:

Fotnot: Alla HTML-taggar förutom <b> och <i> kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar genom att skriva webbadressen eller e-postadressen i kommentarfältet.

Kategorier

Senaste kommentarer


Asdf om
8 saker en nihili…:

Jag kan inte sluta vara bitter över de troende människor som …
Jonas om
Min vilja är mitt…:

Sunshine triumferar i kommentarfältet! Det konstlade språket …
Patrik om
Lars Molin - Zoom…:

Jag komer ihåg TV-serien Zoombie som jag såg för exakt 30 år …

Community

Arkiv

01 jan - 31 jan 2009
01 dec - 31 dec 2008
01 nov - 30 nov 2008
01 okt - 31 okt 2008
01 sep - 30 sep 2008
01 aug - 31 aug 2008
01 jul - 31 jul 2008
01 jun - 30 jun 2008
01 maj - 31 maj 2008
01 apr - 30 apr 2008
01 mar - 31 mar 2008
01 feb - 29 feb 2008
01 jan - 31 jan 2008