Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Laihdutusleikkauksist… | Home | Hallitus painottaa me… »

Lastenruoissa syöpää aiheuttavaa furaania

Perjantai 11 Tammikuu 2008

Tullilaboratorio löysi lasten purkkiruoista, säilyketölkeistä ja tölkkimehuista viime vuoden lopussa furaania, jonka epäillään aiheuttavan syöpää, kertoo torstain Aamulehti.

Suomessa tutkittiin nyt ensi kertaa furaania elintarvikkeista. Tullilaboratorio otti viime vuoden lopussa yhteensä 65 näytettä, joista puolesta löytyi furaania.

Eniten furaania löytyi lasten purkkiruoista. Tullilaboratorion tutkimuspäällikkö Kalevi Siivinen kuitenkin sanoo, ettei lasten ruokailutottumuksia ole syytä näiden tutkimusten perusteella vielä hätiköiden muuttaa, vaikka furaania löytyikin Euroopasta tuoduista lastenruoista kohtuullisen suuria määriä.

Keskimäärin lastenruoissa oli furaania 25 mikrogrammaa kilossa. 21 näytteestä 19:ssä oli furaania. Ruokia ei lämmitetty. Furaani voisi haihtua lämmitettäessä jonkin verran.

Varmuudella ei vielä voida sanoa, kuinka suuria määriä ihminen voi syödä furaania vaaratta, sillä asiaa vasta tutkitaan.

Furaani on kirkas ja väritön neste, jonka haju muistuttaa eetterin tuoksua. Se on laajasti teollisessa käytössä. Furaania käytetään esimerkiksi lääkkeiden, lakkojen ja maatalouskemikaalien valmistuksessa. Lähde


Kuljemme ojasta allikkoon: elo ilman lasten purkkiruokia yms. saattoi olla hieman hankalampaa - tai toisinpäin, eli ne tekivät elämästä helpompaa - mutta tuskin niiden käyttö on mahdollisenkaan syöpäriskin arvoista?

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=78

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS