Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Nokialaiset arvostele… | Home | Kirkko putosi nuorten… »

Suomalaiset arvelevat maailman muuttuvan entistä turvattomammaksi

Lauantai 29 Joulukuu 2007

Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan enemmistö suomalaisista uskoo maailman muuttuvan nykyistä turvattomammaksi.

Valtaosa kansalaisista pitää todennäköisenä, että jossain päin maailmaa sattuu uusi, syyskuun yhdennentoista kaltainen erittäin vakava terrori-isku. Pahimpina ongelmina pidetään seurauksiltaan arvaamatonta ilmastonmuutosta sekä köyhyyttä.

Vain joka kymmenes suomalainen on toiveikas tulevaisuuden suhteen. Noin joka kolmas ajattelee, että turvallisuustilanne pysyy ennallaan. Yli puolet ajattelee maailman menevän pahempaan suuntaan. Naiset arvioivat sekä nykytilannetta että tulevaisuutta synkemmin kuin miehet.

Suomea pidetään edelleen varsin vankasti maailman uhilta turvassa olevana lintukotona: vajaa kymmenesosa suomalaisista arvioi ääri-islamilaisten terroristien iskevän Suomeen.

Maailman ongelmista pahimpia ovat suomalaisten mielestä ilmastonmuutos ja köyhyys. Niiden jälkeen, pahimmaksi yksittäiseksi alueelliseksi kriisiksi, nousi Irakin sota. Seuraavina tulivat Iranin ydinasekiista, AIDS ja muut tautiepidemiat sekä Lähi-idän konflikti.

Tulokset käyvät ilmi mielipidekyselystä, jonka Helsingin Sanomat teetti marras–joulukuun vaihteessa Suomen Gallupilla. Kyselyyn vastasi vajaat 1 300 suomalaista. Lähde


Kaikki nämä ongelmat on esitelty median toimesta Pahuuden näyttämöllä, jotta tietäisimme mitä pelätä ja niinollen mihin tukeutua. Kuitenkaan mediaa ei ole syyttäminen, sillä hehän ovat myös yksi osa kansallista kokonaisuuttamme eivätkä pelkästään harmaan vallan propagandakone.

Esimerkkinä tämä ilmastonmuutos-nimikkeellä kulkeva farssi: muutama vuosi sitten tätä sanaa ei tavannut joka toisen suomalaisen huulilta, kuten ei myöskään kannettu huolta ympäristön tuhoamisesta noin yleensäkään. Nyt, voimakkaan myllytyksen jälkeen, ilmastonmuutos edustaa meille sitä Saatanaa, jota vastaan tulee taistella Valon nimissä ostamalla vähän kuluttavia lamppuja ja muutenkin kääntäen kehityksen kelkkaa vihreämpään suuntaan "ekologistamalla" tehtaita ja tuotteita. Kevyt on tänäänkin mieli lajien sukupuuton, maaperämme raiskaamisen ja merien myrkyttämisen suhteen, mutta pontevasti me puhkumme ilmastonmuutosta vastaan. Onhan sen uhkaa paisutettu niin, että näyttämön muut ehdokkaat saavat väistyä kun tämä ilmapallo leijuu paikalle.

Tietysti hullutus ilmastonmuutoksen suhteen ei ole kauttaaltaan negatiivinen ilmiö, mutta aikamoinen silmänkääntötemppu tässä ollaan tehty: pelkästään vihreillä kulutusvaihtoehdoilla & kehityksellä me sen demonin kukistamme ja maailman pelastamme?

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=64

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS