Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Äänestysikärajaa e… | Home | Intialaisia on pian e… »

Kutistunut kulutus sai sianlihan tuottajat mukaan mielikuvasotaan

Torstai 23 Joulukuu 2010

"Sianlihan imago on huono, suorastaan junttimainen.

Nämä ilmaukset olivat suuren sianlihan tuottajan, HK Ruokatalon, omien edustajien suusta, kun he esittelivät tiistaina Helsingissä uutuuden, jonka on tarkoitus mullistaa kuluttajien käsitykset sianlihan epäterveellisyydestä.

Uutuus on rypsiöljyllä terästetyllä rehulla ruokittu rypsiporsas, jossa kovan rasvan määrä on saatu tavalliseen sikaan verrattuna laskemaan 15 prosenttia, alle kolmasosaan sian kokonaisrasvasta. Rypsiporsaasta valmistettujen uutuustuotteiden pitäisi olla kaupoissa helmikuussa.

"Toivomme että sianlihan imago-ongelmat vähenevät", HK Ruokatalon ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen sanoi uutuustuotetta esitellessään."

Lähde

Tuottamalla täsmärasvoitettua sikaa ne ongelmat eivät ainakaan häviä yhtään minnekään. HK Ruokatalo on näköjään vielä jumissa rasvahapatuksessa, ja se ohjenuoranaan astuu markkina-areenalle rypsipossu kourassa. Sianlihan imago on siksi huono, että sen tuotanto-olot eivät ole kovin hääppöiset - seikka, joka tuskin muuttuu kanasta tai naudasta puhuttaessa. On kyllä totta, että sianliha nähdään ylen rasvaisena lihana, mutta uskoisin, että ihmisten mielikuvat voisivat olla hyvinkin paljon seesteisemmät mikäli kasvatusoloihin panostettaisiin muutenkin kuin nimellisesti. Näin ollen ihmiset tietäisivät ostavansa lihaa, joka on itseasiassa peräisin kasvaneesta eläimestä, eikä niinkään lukujen ja käppyröiden mukaan tuotetusta olennosta, jossa on mielikuvan tasolla yhtä paljon tenhoavaa orgaanisuutta kuin jossain automaattisorvin työkappaleessa.

Siassa on eläinrasvaa siksi, että sitä kuuluukin olla siinä, koska sellaisia ne siat ovat.

yksi kommentti


Organismin (=sika) jalostamista kuluttajien toiveiden mukaiseksi. Tähänkö on tultu? Ei varmaan pitäisi ihmetellä, onhan kasvejakin jalostettu ammoisista ajoista lähtien.

Entäpä sian rasvaisuuden lisäksi sian väri? Jospa kuluttajat ostaisivat enemmän, jos sian värisävyä voisi muuttaa?

Entäpä jos sika saataisiin maistumaan joltain yrtiltä sian lisäksi? Kuluttajat ovat sen verran laiskoja, että sian kokkaaminen yrttien kanssa ei onnistu. Siksi yrtit pitää olla siassa jo valmiina. Se, onko yrttien tunkeminen sikaan "luonnollista" geenimanipulaation avulla on eri juttu. Kunhan kuluttajat tykkäävät ja menee kaupaksi.

Entäpä muslimikuluttajat? Voisiko sikaa muokata niin, että se ei enää olisi virallisesti sika? Silloin menisi kaupaksi heillekin.

—-

Kummassakohan sitä on enemmän vikaa – sian rasvaisuudessa, vai keskivertokuluttajan päässä, joka ostaa enemmän sikaa, jos siinä on 15 prosenttiä vähemmän kovaa rasvaa.

Ai niin, mutta nykyisillä liikuntatottumuksilla kuluttajien onkin parempi saada vähemmän kovaa rasvaa. Auto vie mukavasti paikasta toiseen, lämmitystä varten ei joudu pilkkomaan puita vaan ainoastaan kääntämään termostaattia. Kaikki luonnollinen sykettä nostava liikunta puuttuu nyky-yhteiskunnasta.

Kun yksi asia johtaa toiseen, johtaa se myös kolmanteen. Elämää helpottavat keksinnöt johtivat liikunnan vähenemiseen. Liikunnan väheneminen johti taas kovien rasvojen välttämiseen.

Aika v***n sairasta touhua, jos mietitään vaikkapa sitä faktaa, että vielä vuosisadan alussa sianläski tunnettiin hyvänä energianlähteenä, jota kannatti syödä ennen raskaita töitä.
Geenimanipuloija - 29 12 10 - 22:29


Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=533

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS