Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« "Päivi Räsänen ei … | Home | SS: Tarja Halonen äl… »

Ehdotus Keskustasta: ”Imaamiopetusta korkeakouluihin”

Lauantai 06 Marraskuu 2010

"Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mielestä Suomen tulisi tukea muslimiyhteisöä palvelevien imaamien koulutusta. Saarikon mielestä on syytä selvittää, millä keinoin imaamien opetusta voitaisiin järjestelmällisesti kehittää osana suomalaista korkeakoulutusta.

- Se tukisi muslimien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Samalla se ennaltaehkäisisi fundamentalististen uskonsuuntausten voimistumista ja takaisi nykyistä paremmin uskonnollisen opetuksen soveltuvuuden suhteessa suomalaiseen lainsäädäntöön, Saarikko toteaa lehdistölle lähettämässään tiedotteessa.

Saarikko sanoo pitävänsä ahdistavana ”räsäsläistä oikein- ja väärinoppineiden jaotteluun perustuvaa ajattelua sekä perussuomalaisten erilaisuutta torjuvaa maailmankuvaa”.

- Ei muuttuvalta maailmalta voi sulkea silmiä. Emme me voi tukkia maan rajoja tai asettua määrittelemään meille parhaiten sopivia avuntarvitsijoita. Muureja rakentamalla kylvetään vain vihaa. Ei toisen usko ole omalle uskolle uhka, ellei siitä sellaista halua rakentaa, Saarikko kertoo.

Imaamien koulutus on Saarikon mukaan tärkeää myös koulujärjestelmän kannalta. Nykyisin islamin opetuksen taso on suomalaisissa kouluissa kirjavaa ja sisällöltään vaihtelevaa. Islamilaisia uskonoppineita on verraten vähän eikä opettajuuteen tarvita erillistä muodollista pätevyyttä."

Lähde

Kukahan lienee sopiva kouluttaja tuleville imaameille? Kuinka teet islamista sitä opettamalla samanlaisen nimellisen uskonnon, kuin mitä kristinusko valtaväestössä on? En näet usko islamin opettamisen Suomen taholta pystyvän ikäänkuin laimentamaan uskon vaikutusta, sillä mitä arvoa muslimi antaisi länsimaiselle imaamitutkinnolle? Maahanmuutossa kysymys ei ole vain siitä, että kuinka me näemme toisen, vaan kuinka he näkevät meidät. Jos olemme vääräuskoisia koiria, niin se ei jätä paljoa vaihtoehtoja. Tosin vaihtoehdot on jokaisen itse valittavissa, ja rikkauden kasaan tunnetusti mahtuu mitä vain, vaikka sitten muuhun kokonaisuuteen täysin sopimattomatkin palaset.

Kansa on kokonaisuus. Kokonaisuuden osat määrittävät sen, joten kansanosat määrittävät kansan. Kun väestössä on huomattava osa eri ainesta muihin verrattuna, he saavat äänensä kuuluviin ja niin ollen valtaa kansakunnan kipon ohjailuun. Tällä ei kuitenkaan edistyksellisille ole mitään väliä, sillä he uskovat kaikkien hyvien ihmisten toimivan lopulta universaalien periaatteiden mukaan, jotka toki kuultavat läpi maailman joka kolkassa. Niinpä kun pahat ihmiset poistetaan tai heidän sanansa tukahdutetaan, niin kaikki toimivat näiden periaatteiden mukaan. Voi, kun elämä olisikin noin mustavalkoista, niin säästyisi monelta vaivalta.

Tulipa mieleeni, että olisi joskus niin helppoa vain toistaa virallista mantraa monikulttuurisuudesta: siitä, kuinka se on rikkaus ja suorastaan välttämättömyys. Uskoa vain, että kyllä päättäjät tietävät, ja että kyllä eri ihmisryhmät voivat elää sopusoinnussa keskenään, vaikka olisi mitä äärilaitoja edustettuna. Itseasiassa, nehän tuovat vain lisää väriä sekoitukseen, joka taasen on itsessään hyvä asia. Kukapa nyt vain yhdestä väristä piittaisi, kun on monta muuta jännittävämpää vaihtoehtoa tarjolla. Totta puhuen, pidemmän päälle moinen puijaus kävisi järjen päälle, sillä miksi ihmiset sitten hakeutuvat samankaltaistensa seuraan? Olisiko siksi, että ihmiset etsivät konsensusta, eli vahvaa yhtenäistä henkeä, jonka turvin he voivat keihäänkärjen tavoin kaivertaa itsensä aikaan? Ei niinkään hajaannusta, jossa ihmiset kyllä tervehtivät toisiaan, mutta eivät sitten löydä mitään yhteistä elämän päämäärien suhteen, vaan senkuin ovat päivä kerrallaan.

Olemme matkalla kohti kerrostaloyhteiskuntaa, olleet jo jonkin aikaa, ja ihmiset muualta maailmasta liittyvät mukaan kun kerran pääsevät parempiin oloihin. Meitä ei kiinnosta, mitä muut tekevät, kunhan olemme omissa oloissamme, istumme iltaa kopeissamme ja odotamme että muutkin ovat yhtälailla passiivisia. Voipi olla, että eivät ole.

yksi kommentti


Miksi ihmiset hakeutuvat kaltaistensa seuraan?

Koska asiat onnistuvat helpommin, vähemmällä vaivalla. Oli kyse sitten työasioista tai vapaa-ajasta. Kaikki ymmärtävät samaa kieltä, on jotakuinkin samat arvot ja toimintamallit.
Kulturelli - 10 11 10 - 10:39


Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=530

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS