Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Heikko tila | Home | Homopingviinit hautoi… »

Olet mitä syöt

Tiistai 02 Kesäkuu 2009

"Nuoruustyypin diabetekseen sairastuvien alle 5-vuotiaiden määrä saattaa kaksinkertaistua Euroopassa ensi vuosikymmenen loppuun mennessä, varoitetaan Lancet-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Seitsemäntoista Euroopan maata kattavassa selvityksessä nuoruustyypin diabeteksen havaittiin yleistyvän vuosittain noin neljä prosenttia. Suurinta lisäys oli alle 5-vuotiaiden ryhmässä.

Vuonna 2005 noin 15 000 alle 14-vuotiasta eurooppalaista sairastui nuoruustyypin diabetekseen. Tutkijat arvioivat, että vuonna 2020 uusia tapauksia todetaan jo yli 24 000.

Kun mukaan lasketaan jo olemassa olevat tapaukset, vuonna 2020 arviolta 160 000 eurooppalaislasta sairastaa nuoruustyypin diabetesta. Vuonna 2005 luku oli 94 000.

Tutkijoiden mukaan nuoruustyypin diabeteksen nopeaa yleistymistä voivat perinnöllisten seikkojen ohella selittää muutokset elintavoissa ja ympäristössä. Muita mahdollisia syitä voivat olla lasten aiempaa nopeampi pituuden ja painon kehitys sekä keisarinleikkausten yleistyminen.

Suomessa nuoruustyypin diabeteksen ilmaantuvuus on viisinkertaistunut 1950-luvun jälkeen ja kehityksen uskotaan jatkuvan samansuuntaisena. Uusia tapauksia todetaan meillä jo nyt enemmän kuin missään muussa maassa. Tautia sairastaa noin 40 000 suomalaista."

Lähde

Yksinkertainen sanonta, mutta niin helppo unohtaa. Ellet anna kehollesi juuri sopivaa polttoainetta, "koneesi" ei käy kunnolla.

Monet herkut eivät kuitenkaan ole mitä parhainta tavaraa kehollesi, mutta sitäkin paremmin suussa sulavia. Niitä on paljon ja niitä saa halvalla, ja ne maistuvatkin aluksi makuhermoja kutkuttavalle mitään tähdellistä kuitenkaan tarjoamatta. Ihmekös tuo, että ihmisten kehot eivät kykene käsittelemään kaikkea sitä sokeria jos tahdossa on vielä tiukentamisen varaa kaiken tämän valinnanvaran keskellä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=461

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS