Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Kaikkien aikojen rosk… | Home | Suvaitsevaisuus on he… »

Suuren prosessin yksityiskohdat

Maanantai 11 Toukokuu 2009

Mitä suurempi prosessi on, sitä enemmän siinä on vika-alttiita osasia, ja sitä tarkemmin näitä osasia tulee myös valvoa. Yhdestä kortistahan se koko korttitalon luhistuminen lähtee.

"Jauhelihan vaatimuksista edelleen huomautuksia

Elintarvikekaupan säädöksiin on tullut viime aikoinakin uusia tiukennuksia. Esimerkiksi jauhelihan ylintä myyntilämpötilaa laskettiin vuodenvaihteessa seitsemästä neljään asteeseen.

Viranomaisten mukaan tieto ei ole vieläkään silti tavoittanut kaikkia elintarvikeliikkeitä.

- Melkein joka kaupassa siitä on joutunut huomauttamaan, kertoo Turun kaupungin terveystarkastaja Jari Tulonen.

Jauhelihan laatu ja säilyvyys ovat hänen mukaansa kuitenkin parantuneet takavuosista, koska liikkeet ovat alkaneet yhä yleisemmin myydä teollisesti pakattua jauhelihaa.

Kylmälaitteissa on Tulosen mukaan yleensä eniten ongelmia keskusliikkeiden ulkopuolisilla pienillä kaupoilla ja etnisillä myymälöillä. Pienyrittäjillä ei ole aina varaa tuliteräkalustoon.

- He ostavat usein käytettynä suurista kaupoista jo poistettuja kylmälaitteita, Tulonen kertoo.

Lujimmilla koneet ovat kesäperjantaisin ja -lauantaisin, jolloin sesonki saa suuretkin liikkeet lastaamaan altaansa liian täyteen.

- Päällimmäisissä pakasteissa lämpötila saattaa olla vain -12 astetta, Tulonen kertoo.

Hän kiitteleekin kaupan uutta suuntausta, jossa kylmälaitteisiin on alettu asentaa kansia.

Osassa liikkeistä joudutaan lähiaikoina uusimaan myös lämpömittareita. Niitä koskeva EU-määräys hyväksyttiin jo vuonna 2005, mutta siirtymäaika päättyy vasta ensi vuoden alussa."

Lähde

Suurilla keskusliikkeillä on hyvä asema: niitä tarvitaan enemmän, koska ihmiset haluavat ostaa tarvitsemansa yhdestä jättimäisestä paikasta monien pienempien sijaan, ja keskittäminen on myös logistisesti järkevää, kun tavaramäärät kasvavat. Tavaranjakojärjestelmät keskittyvät ja näin ollen paisuvat, jolloin tuotteiden kontrollin pitää olla tarkempaa. Tämä sitten johtaa melkoiseen varovaisuuteen pilaantuvan ruoan suhteen, sillä vaaksa vaaraan voi saada kovin monen pakin sekaisin. Parantunut tarkkuus ja tietämys ruoan pilaantumisprosessista ja bakteereista on tietty toinen osatekijä.

Oli tämä sitten heikkovatsaisten hysteriaa tai ei, niin kylmälaitteiden kansia vastaan en kyllä keksi yhtään väitettä, taloudellista tai terveydellistä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=457

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS