Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Symbolisuus ja absolu… | Home | Facebook tekee moraal… »

Takapakkia

Perjantai 10 Huhtikuu 2009

Pyörä myös hidastuu samalla momentilla kuin se kiihtyy: räjähdysmäinen kasvu ei takaa sitä, etteikö vauhti voisi hidastua hyytävän nopeasti.

"Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 22,2 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Myös teollisuuden uusien tilausten arvo on laskenut rajusti ja se oli helmikuussa 41 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tammikuussa teollisuustuotanto väheni 21,8 prosenttia vuoden takaisesta. Kolmen viime kuukauden aikana teollisuustuotannosta on vähentynyt viidennes vuoden takaiseen verrattuna.

Helmikuussa kaikkien päätoimialojen tuotanto laski. Kemianteollisuuden tuotanto laski runsaat 15 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto laski lähes 24 prosenttia. Eniten tuotanto laski metsäteollisuudessa 32 prosenttia.

Toistaiseksi vähimmillä vaurioilla on näyttää selvinneen elintarviketeollisuus, jonka tuotanto laski helmikuussa 10 prosenttia vuoden takaisesta.

Tehdasteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli helmikuussa 72 prosenttia, mikä oli lähes 10 prosenttiyksikköä pienempi kuin vastaavana aikana viime vuonna. Metsäteollisuuden kapasiteetin käyttöaste 72, mikä oli runsaat 16 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

[--]

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden helmikuussa 41 prosenttia pienempi kuin viime vuoden vastaavana aikana. Tammi-helmikuussa uudet tilaukset laskivat 39,4 prosenttia vuoden takaisesta."

Lähde

22 prosenttia vähemmän kehitystä. Yksinkertaisempaan elintasoon halajavan korviin tuo kuulostaa suorastaan taivaalliselta. Olettaen, että pitäisi saavuttaa 90 % vähennys tuotannossa nykytasoon nähden, niin eihän tuossa ehdi ihmetellä maailman menoa kuin yhdeksän vuotta. Jos näin ei nyt kuitenkaan käy, ainakin absoluuttisessa mielessä ryönän ryntäys hellittää ylivoimaansa Maan päällä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=450

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS