Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Epäluulo | Home | Kodinkoneet hajoavat … »

Huippuprofessorin resepti Suomelle: 200 000 maahanmuuttajaa

Tiistai 17 Maaliskuu 2009

Kansainvälisesti arvostettu suomalaisprofessori Pekka Himanen toi tänään mielenkiintoisen lisän maahanmuuttajakeskusteluun esittämällä presidenttifoorumissa, että 2010-luvulla Suomeen tarvittaisiin vuosittain 20 000 maahanmuuttajaa. Näin turvattaisiin Suomen talouskasvu, kun kansa eläköityy.

Tämä tarkoittaisi kohtapuoliin alkavalla vuosikymmenellä yhteensä 200 000 maahanmuuttajaa, joka nostaisi Suomen ulkomaalaisten määrän prosentuaalisesti eurooppalaiselle keskitasolle.

Presidentti Martti Ahtisaari pani vielä paremmaksi sanomalla kuulleensa, että 20 000 ei ole välttämättä riittävä vuosimäärä, vaan tarvetta Suomessa voisi olla 40 000:lle.

Ahtisaari toi esiin ihailunsa Kanadan järjestelmää kohtaan. Kanada kun onnistuu saamaan muuttajiksi paljon koulutettuja ihmisiä. Etuna tosin ovat maan viralliset kielet englanti ja ranska, jotka ovat maailmankieliä toisin kuin suomi.

Nykyisin Suomen nettomuuttovoitto liikkuu vuosittain 10 000 ihmisen paikkeilla. Tänään julkistetun Helsingin Sanomien kyselyn mukaan suomalaisten asenteet ovat muuttuneet viime vuosina aikaisempaa kriittisemmiksi maahanmuuttajia kohtaan. Lähde


Talouskasvu ja talouskasvu. Tulemme taas perimmäisten kysymysten äärelle: onko tuotannon jatkuva kasvattaminen jokin itseisarvo, jota palvelemaan yhteisö on tehty? Onko meidän aivan pakko luoda enemmän ja enemmän, monimutkaistaa, rakentaa päälle uusia, lukemattomia kerroksia vain sen vuoksi, että tämän touhuamisen luoma puhuri ei vain lakkaisi ja jättäisi meitä paikoillemme?

Mihin me jäisimme - emme mihinkään millä olisi mitään väliä tai erityistä sijaintia. Liike on liikettä, mutta se ei mene kohti rantaa tai siitä poispäin, tai ainakaan emme todellakaan tiedä moisista, jotta voisimme suunnata niitä kohti.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=447

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS