Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Valmisruoka maistuu s… | Home | Psyykenlääkkeitä m… »

Suomessa kaikkien aikojen kulutusjuhla

Lauantai 24 Marraskuu 2007

Suomi viettää kaikkien aikojen kulutusjuhlaa.


Kauppa arvioi, että joulumyynti kasvaa 4–5 prosenttia, kuten viime vuonnakin. Moni käyttää ostoksiin veronpalautuksensa, joita maksetaan tänä vuonna yli 3,2 miljoonalle henkilölle yhteensä 1,7 miljardin euron verran. Se on lähes 200 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna.


Suomalaisten luottamus oman taloutensa hyvään kehitykseen on vahva. Vain Ruotsissa, Tanskassa ja Britanniassa kuluttajat ovat vieläkin optimistisempia.


Kalliita autoja myydään ennätysmääriä eikä ihmisiä juuri huoleta se, miten lainat maksetaan.


Päivittäin kuuluu kuitenkin viestejä, jotka kertovat talouden kasvun hidastuvan Suomessakin.


Talouden asiantuntijat varoittavatkin vetämästä omaa taloutta liian tiukalle.


"Isoja hankintoja kannattaa miettiä nyt tarkkaan", sanoo Etlan tutkija Hannu Kaseva.


"Nousukaudet ovat myös psykologisia ilmiöitä. Odotetaan, että tulojen nousu jatkuu ja jatkuu. Ihmiset unohtavat nopeasti menneet lamat eivätkä laske oikein verojen ja hintojen vaikutusta ostovoimaan", Kaseva sanoo.


Suomen Pankin johtokunnan jäsenen Pentti Hakkaraisen mielestä tärkeintä on huolehtia siitä, että oma talous on tasapainossa. "Kansantalous on kestävällä pohjalla, kun kansalaiset rakentavat oman taloutensa niin, että se kestää – ja yritykset ja julkinen talous myös." Lähde


Ei ole yllätys, että kulutus lisääntyy kun sillä on tilaa kasvaa - mikäpä tahdon tappaisi?

yksi kommentti

One or more comments are waiting for approval by an editor.


Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=40

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS