Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Tv-lupien irtisanomin… | Home | Facebook poistaa Joke… »

Todellisuutta ei käy kieltäminen

Torstai 08 Marraskuu 2007

Eilen se sitten tapahtui. Kuten monet jo tietävätkin, 7.11.2007 Jokelan yläasteella ammuttiin seitsemän oppilasta ja myös rehtori sai surmansa. Kaikki tämä oli kuitenkin varsin odotettavissa. Kuten jokaiseen kouluammuntaan liittyvään mediahössötykseen kuuluu, Internetin keskustelupalstoilla ja kansan kielillä syytösten sapelit viuhuvat milloin mihinkin suuntaan: Yhdysvallat ja sen "edustama" asepolitiikka saavat usein osansa. Koitetaan väittää, että Yhdysvaltain kulttuurivaikutteet ovat rantautuneet tänne Suomeen, ja että tämän takia näin sitten kävi; koitetaan väittää, että tiukemmilla aselailla tätä ei olisi tapahtunut. Kaikki tällaiset ongelman polttopisteestä ajatusten siirtävät höpinät ovat silkkoja pelokkaita yrityksiä väistää todellisuuden karut kasvot.


Tämä ammuskelu tapahtui Suomessa, suomalaisen miehenalun toimesta. Ihmiset eivät tahdo olla rehellisiä ja myöntää, että huolimatta pääosin Yhdysvaltain luomasta turmeltuneesta mediasta (väkivaltaiset pelit, elokuvat, "vääränlainen musiikki") tai aseiden ylipäätänsä saatavuudesta, me kasvatimme tämän ampujan. Yksilö on ympäristönsä tuote, ja toimii sen antamien kehysten sisällä, mutta on myös itsenäinen siinä määrin, että hänellä on omat uniikit edellytykset ympäristönsä tulkitsemiseen ja niinollen valinnanvaraa ajatuksissaan ja toimissaan. Syy, että miksi emme tahdo nähdä tätä ja pitäydymme ennemmin syyn etsimisessä muualta kuin omien seiniemme sisäpuolelta, on se että tämä tapaus paljastaa ohuen, niin ohuen, mutta syvälle ulottuvan haavan kehossamme: emme voi suojautua tällaiselta, koska tämä on osa yhteiskuntaamme ja välttämätön seuraus elämäntavastamme.
Suomi ei ole mikään lintukoto, ja heti kun käännämme katseemme hyvinvointivaltiomme kultaisilta kaduilta sinne, mistä näiden pintakiilto on revitty, näemme mitä maksamme materiaalisesta hyvinvoinnistamme. Emme näe mitään muuta maailmassa kuin materian, ja liitämme onnen automaattisesti vaurauteen ja aineelliseen hyvinvointiin, koska nämä ovat kaikista selvimpiä arvoja. Voimme aina tukeutua näihin miellyttäviin asioihin, koska ne eivät vaadi elämän perusmekaniikan hyväksymistä ja oman rajallisuutemme näkemistä - uskallatko katsoa ikuisuutta silmiin ja nähdä oman mitättömyytesi aineellisesti, ja itsesi yhtenä eläimistä yhteisössäsi? Ei ole toivoa mistään pelastuksesta, ja riiputkin tyystin tekojesi varassa; joko hyväksyt elämän julmuuden ja kauneuden ja niin nouset itsesi yli nk. valtaprosessissa, tai piiloudut, jämähdät ja kuolet. Useimmat eivät uskalla, ja niin näkevät paremmaksi arvottaa elämänsä ennemmin määrällisesti kuin laadullisesti, koska luulevat niin pääsevänsä helpommalla.


Yksilön mukavuutta ja koskemattomuutta korostetaan yli kaiken, ja tämä elämänpelko yhdistää heidät jotka välttävät kohtaamista oman sisäisen heikkoutensa kanssa hakeutumalla hetkellisiin nautintoihin. Ne eivät kuitenkaan auta karkoittamaan heidän ympärilleen muodostuvaa yötä. Tämänkaltainen ajattelu, joka keskittyy ennemminkin välittömään vaurauteen kulttuurillisten ja henkisten arvojen sijaan, on johtanut markkinavetoiseen yhteiskuntajärjestelmään, jota myöskin kutsutaan demokratiaksi. Se perustuu yksilön ehdottomalle vallalle, jota sitten toteutetaan käytännössä äänestämällä lompakoillamme, ja sysäämällä toisinajattelijat syrjään enemmistön tyrannian voimin. Tätä kutsutaan vapaudeksi, vaikka se rajoittuu siihen minkä tämä enemmistö näkee sopivaksi: kaikkeen siihen, mikä edistää yksilön mukavuutta. Tässä varsinaisessa idiokratiassa enemmistö saa voimansa silkasta massastaan, ja perustelee oikeamielisyyttään sillä "tosiasialla", että jokainen yksilö on vapaa tekemään niinkuin tahtoo - astu vain linjasta sivuun, niin huomaat ettei näin ole. Kimppuusi käydään salakavalasti, ja sinut esitetään armottomana uhkaajana, joka säälimättä hyökkää ihmisen perusoikeuksia vastaan, joita nämä viattomat edustavat. Joudut lopulta taipumaan, sillä mitä muutakaan voisit tehdä jos lopulta pelaat heidän ehdoillaan? He ympäröivät sinua, olet riippuvainen, joten mitä todennäköisimmin joudut antamaan periksi.


Me kasvamme tällaisessa järjestelmässä, joka alusta asti koulii meidät kuuliaisiksi kansalaisiksi työskentelemään kahdeksan tuntia päivässä jonkun onnen mittarin vuoksi, sillä sen oletetaan olevan elämän perimmäinen tarkoitus - ja miksei massa niin olettaisikin, sillä se on tehnyt elämän fyysisesti helpommaksi kuin koskaan. Resurssien kulutuksemme lisääntyy päivä päivältä, kun haaskaamme niitä kaikkiin mahdollisiin turhakkeisiin, ja raadamme tuon häilyvän onnen puolesta kaivaen, kuokkien, ruuvaten, vasaroiden; kaikin mahdollisin tavoin. Sen palkkion, mammonan, ollessa elämänarvomme mitta, minäkuvamme muodostuu tuon jahdin pohjalta - sen ollessa päällimmäinen kokemuksemme valtaprosessin läpikäymisen sijaan - eikä siinä ole sijaa muille kuin kuningas Yksilölle. Tässä markkina-ajattelussa perheet ovat yksilökeskittymiä, kylät joukko yksilökeskittymiä jne.: teolliselle yhteiskunnalle on myönteisintä käsitellä jokaista yksilöä ympäristöstä erillään, koska tämä on koko järjestelmän perusta.


Lapsuus on vielä jokseenkin viatonta aikaa, mutta ei kestä kauaakaan kunnes pientä ihmistä aletaan tökkimään tottelevaisen robotin muottiin, jota ohjataan hänen halujensa perusteella, kun hän ei muutakaan tiedä tai näe moraalisen silmäsiteensä takia. Nuoruudessa ihminen elää välivaiheessa, jossa hän on altis kapinoimaan hänelle usutettavaa uutta elämäntapaa vastaan. Samalla kun hän muistaa vielä kuinka todellisena ja rehellisenä hän koki maailman, hän tarkastelee tuota itseään vanhempien toimintaa, jota markkinoidaan "vastuullisena" ja "rakentavana", koska se on "positiivista" ollen kehityksemme takana. Nuori näkee sen useimmiten aivan älyttömänä, eikä ymmärrä miksi hänen tulisi hypätä oravanpyörään mukaan, sillä se edellyttää elämästä poissulkeutumista omaan ahtaaseen lokeroonsa. Hitaasti ne uppiniskaisimmatkin kuitenkin mukautuvat heille tuputettuun rooliinsa, ja lopulta juoksevat mammonan perässä toisinajattelijoita neuroottisesti kiroten kuten lukemattomat ennen heitä.


Jotkut kuitenkin vastustavat ansiokkaasti, ja he joutuvat todistamaan enemmistönvallan julmuutta mitä tulee vastarannankiiskeihin. "Väärinajattelevien" viestiä ei aleta purkamaan tai miettimään, vaan se torjutaan tunteellisella tasolla, koska se koetaan jonain alkukantaisena uhkana turvallisuudellemme ja pyhille oikeuksillemme. Nämä kapinoivat ihmiset leimataan milloin 'terroristeiksi', milloin 'natseiksi'; aina kulloinkin vallitsevan trendin mukaan, käyttäen sitä pahuuden symbolia joka eniten tutisuttaa ihmisten pöksyjä. Näemme tämän käytännössä kyseessäolevan ampumisen suhteen: ihmiset etsivät syntipukkia kaikkialta muualta kuin omista kollektiivisista toimistaan. Nyt kun tekijäkin on kuollut, he eivät voi "medikalisoida" tätä yhteiskuntamme kääntöpuolen symbolia; häntä ei voida uskottavasti diagnosoida psykopaatiksi, joka tekisi hänestä vain jonkun satunnaisen hullun ja näinollen yhteiskunnan toimista käytännössä riippumattoman. Seuraava keino onkin sitten demonisointi: edellämainitun, tai jonkun muun asiaa lieventävän väitteen jankuttamista jatketaan, ja sen lisäksi ampujasta tehdään tabu, josta ei saa puhua kuin kielteisesti. Tämä ei ole niin uskottavaa kuin edellinen, mutta silläkin saa monet meidän kanssaeläjistämme ruotuun, sillä vaihtoehto olisi joutua itse pannaan ja epäsuosioon.


On Suomen Nihilistisen Järjestön kanta, että tämä ampuja on, toisinkuin häntä yritetään epäoikeudenmukaisesti ja valheellisesti leimata, sankari. Hän toi esille yhteiskuntamme kääntöpuolen: emme ole täydellisiä, vaan eläimen alapuolelle jääneitä eliöitä, joilla ei ole mitään korkeampia ihanteita kuin se mikä tuottaa välittömästi iloa ja nautintoa. Hän tahtoi tuoda esille, että yhteiskunta joka niin tarmokkaasti torjuu kaikkea kuilun ylittämiseen ja yli-ihmiseksi (itsensä voittavaksi) tulemiseen viittaavaa, väistämättä tuottaa myös ihmisiä, jotka eivät ota tuota sepitystä todesta; aina on heitä, jotka livahtavat pystytettyjen verhojen "kielletylle puolelle". He syleilevät elämää sen kaikessa karuudessaan, ilman inhimillisyyden teeskentelyä; heitä inhottaa nykyihmisten kevytmielinen olemassaolo, jossa todelliset vietit ajetaan lokaan 'pahoina' yksilön oikeuksien nimissä, ja niin vahvat ja poikkeuksellisen etevät ihmiset saavat kärsiä typerysten vallan myötä, jolloin ihmiskunta jää vellomaan omaan eltaantuneeseen lampeensa, vankilaansa.He, jotka kuolivat ampujan luodeista, ovat symboli todellisuudesta, joka iskee nyrkin tavoin maailmankuvaamme kasvoihin: elämänpelko ei auta meitä, vaan on ongelmiemme lähde, ja niin tämä ammuskelu oli vain ajan kysymys. Se tulee nähdä luonnollisena seuraamuksena yhteiskuntamme toimista. Tahdommekin siis esittää kiitokset Pekka-Eric Auviselle tämän asian esilletuomisesta. Kuolemastaan huolimatta hän jää elämään sankarina meidän mielissämme tekonsa myötä, sillä hän teki oikein ravistellessaan yksioikoiseksi jähmettynyttä kuvaamme yhteiskunnasta.


-Frostwood

84 kommenttia


Haistakaa paska, ehkä säälittävin pikku paskaläjä minkä ikinä olen nähnyt. tommonen saasta ole sankaria nähnytkään, uskomaton pelle. sinä kanssa ketä tämän kirjotti voi helvetti. tommoset viattomien ihmisten murhaajat pitäs kaikki poistaa suomesta. säälittävää.
Pyry Hautamäki (Sähköposti) - 08 11 07 - 09:03tapa ittes homo
tapaittes - 08 11 07 - 09:05Voi kun Pekka oltais aikaisemmin diagnosoitu ja asettettu pakkohoitoon suljetulle osastolle.
joo - 08 11 07 - 09:36Kuka vaan voi ilmaista mielipiteensä ramboilemalla koulun ala-aulassa, todellinen sankari veisi aatteitaan eteenpäin olemalla poliittisesti aktiivinen
Poison - 08 11 07 - 09:50Kuka vaan voi ilmaista mielipiteensä ramboilemalla koulun ala-aulassa, todellinen sankari veisi aatteitaan eteenpäin olemalla poliittisesti aktiivinen.

Opiskelijoiden ammuskelu ei ole se paras keino aatteen ajamiseen, mutta tässä tapauksessa se onnistui, sanoisiko sattuman kautta.
Frostwood (Sähköposti) - 08 11 07 - 10:11Hän oli sankari. Hän teki meille suuren palveluksen, jatkakaamme hänen aloittamaansa työtä, kuitenkaan tappamatta viattomia. Hän uhrautui monien suomalaisnuorten puolesta, masentuneiden, ahdistuneiden.. ja monien muiden… ehkä suomessa nyt ymmärretään ottaa vihdoin asiat vakavasti, kuten koulukiusaaminen ja masennus. Tehdä kaikesta sellaista että nuori uskaltaa tulla hakemaan apua ammattiauttajalta… tehdään yhdessä parempi maa, yhteiskunta on mätä. Lukekaapa iltalehden sivuilta kuinka matti vanhanen menetti tuttavansa, ja paskat. NIIN MENETTI MONI MUUKIN, oman lapsen, läheisen ystävän, sukulaisen. Voiko olla edes totta, mielestäni on loukkaavaa, ja todella epä tasa-arvoista. TASA-ARVOA TULISI KUNNIOITTAA.Kukaan ei ole toistaan arvokkaampi…. Ei netin käyttö vaikuta siihen mitä yhteiskunta tekee…
ahdistunut - 08 11 07 - 10:36Jos “masentuneet” ja “ahdistuneet” ovat tällaisia seinäpäitä niin moiset pitäisi hävittää voimatoimin.

Ja mikä tässä nihilismissä on idea? Jos kerran millään ei ole väliä niin eikös silloin kaikella mitä me teemme toisillemme ole nimenomaan eniten väliä? Miten massamurhaaja voi saada minkäänlaista ihannointia, sitä en ymmärrä. Luotte asenteillanne lisää tällaisia tapauksia. Kyseinen murhaaja oli saanut innoitustaan amerikan koulumurhista, ei mistään nihilismistä tai “poliittisista” ideoistaan. Miehen tekstit ovat enemmälti pöpiä kamaa.
grrr - 08 11 07 - 11:18Kyllä tämä kaveri oli päästään viallaan ja pahasti. On ala-arvoista että joku kehtaa väittää hänen olevan sankari. Pyydän kunnioitusta uhrien omaisia ja läheisiä kohtaan. Teidän tekstinne on aivan naurettava, sitäpaitsi kantanne Pekka-Ericiin on aatteenne vastainen “Nihilismi on nimitys uskomukselle, jonka mukaan mikään ei ole todellista tai tekemisen arvoista.” tämä ei siis ollut tekemisen arvoista. Herätkää TE itse psykoottiset sekopäät ja hakekaa apua.

Haluaisin vielä lisätä sen, että joukkomurha ei ole poliittisen vaikuttamisen eikä omien aatteidesi ajamisen muoto.
saatana - 08 11 07 - 11:59Yhteiskunta mätä? Eli jos olet masentenut, sairas tai muuten vaan hurahtanut niin se on yhteiskunnan vika, haloo. Kaikki sympatia sorretuille ja vähäosaisille mutta valitettavasti se ei ole yhteiskunnan vika. Nyky yhteistkunta auttaa, hoitaa ja antaa hulluimmankin yksilön kertoa mielipiteensä mutta valitettavasti se myös samalla mahdollistaa tälläiset tapaukset. Se on kuitenkin nykyisen hyvinvoinnin ja vapauden hinta. Asiat ovat todella hyvin tässä yheiskunnassa ja minusta Suomessa on hyvä elää ;-)
:-) - 08 11 07 - 12:05onko täällä maailmassa todellakin noin sairaita kusipäisiä ihmisiä että kun elämä ja yhteiskunta potkii päähän niin se puretaan viattomiin ihmisiin.olis tää pikku pelle pekka-eric voinu hilata itsensä navetan taakse ja vetää liipasimesta jos noin ahdisti.
voivittu - 08 11 07 - 12:07sankari? HAH voi helvetti repesin, ihan friikki jos omat ongelmat on noin vaikeita ni morjens ampuis ittensä mutta jättäis muut rauhaan. “Herätkää TE itse psykoottiset sekopäät ja hakekaa apua.” ihan oikein sanottu.
räpsä - 08 11 07 - 13:51Ihan mielenkiinnosta kuinka moni teistä tuntee oikeasti ihmisen, joka tarvitsee mielenterveydellistä apua? Itse tiedän useita ja avun saaminen on hankalaa. Usein oikeiden lääkkeiden saaminen on helpompaa laittomasta katukaupasta.
Anonyymi - 08 11 07 - 14:26En menisi häntä tekonsa takia ihailemaan, vaikka ihmisvihan jossain määrin (tuskin sentään aivan yhtä “hyvin“) ymmärränkin. Ei näin. Kuten sanottua, tuskin aiheesta herännyt keskustelu johtaa tarkoitettuun ongelman ytimeen, vaan syitä etsitään sieltä sun täältä amerikkalaisesta viihdeteollisuudesta aseenkantolupiin, ja jos peiliin katsotaankin, puhutaan siitä, miksei nuorten mielenterveysongelmiin kiinnitetä ajoissa huomiota. Lisää vaan pilleriä naamaan siis ja takaisin ruotuun.

Voisitko siis tarkentaa, millä tavalla hän mielestäsi edisti mitään? Eipä näy vielä tuloksia, vain pelkkää surua ja hämmentynyttä spekulointia. Ja entäs tarjottu toimintamalli? Jos joku saakin tuollaisesta jonkin kipinän maailmankuvansa muuttumiseen, niin osaako hän kehittää järkevämpiä ratkaisuja, vai toistuuko ennemminkin sama paska uudestaan?
S. Marras - 08 11 07 - 14:44S. Marras: Voisitko siis tarkentaa, millä tavalla hän mielestäsi edisti mitään?

Kun katsotaan kahdeksan ihmisen tappoa ihan sellaisenaan ilman mitään viitekehystä, niin eihän sillä paljoa muuta saavuta kuin mitä nyt muutamassa sekunnissa korjautuvan pudotuksen maailman väestössä. Tässä tapauksessa näillä uhreilla on kehys; ampuminen oli ajan kysymys täällä Suomessa. Nyt se sitten tapahtui.
Frostwood (Sähköposti) - 08 11 07 - 14:53Valittujen, provosoivien sanojen takaa tekstistäsi ei sinänsä osuvasti löydy yhtään mitään mielenkiintoista. Kirjoita nimelläsi, nulikka.
E. Martikainen - 08 11 07 - 15:37Puhuin nimenomaan tapahtumasta Suomen kontekstissa. Ei perusteluksi riitä se, että hän toteutti väistämättömän(muka), turhan ja kaikin puolin ikävän joukkomurhan. Mitäköhän Amerikan vastaavat tapahtumat saivat aikaan? Lähinnä sen, että muualla otetaan mallia (ja metallinpaljastimet kouluihin?). En nyt jostain syystä jaksa tajuta Jokelan tapauksen laajempaa merkitystä.
S. Marras - 08 11 07 - 15:40Mitä nyt salapoliisina selvitin, ilmeisesti 22-vuotiaana on näistä asioista jo muodostunut niin vankka ymmärrys, että kelpaa aloittaa järjestelmän hajottaminen yksi kirjain kerrallaan. Taustalla soiden vaikka Impaled Nazarenen ja toisen käden maaten pinolla Linkolan kirjoja.
E. Martikainen - 08 11 07 - 15:43Vaikka Pekka-Eric Auvisen teon pohjimmaisia motiiveja on helppo ymmärtää, kenties jollain tavalla arvostaakin, on hänen tekonsa lopulta täysin merkityksetön – pelkkä piikki iltapäivälehtien levikeissä. Media tietenkin kaluaa haaskan luita myöden, mutta parin viikon kuluttua ihmiset ovat jo lopen kyllästyneitä koko aiheeseen ja kuukauden päästä koko tapausta ei enää muista muut kuin korkeintaan uhrien omaiset.

Elämä jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Ja kun seuraava tarpeekseen saanut lapsi päättää toimia Pekka-Ericin tavoin, sama kuvio toistuu. Media kauhistelee,nettipalstoilla jeesustellaan ja kodeissa sytytellään kynttilöitä kovasti surren ihmisiä joita kukaan ei tuntenut ja joiden tarinat eivät oikeasti jaksa edes ketään kiinnostaa. Ja sitten se suosikkiohjelma jo alkaakin televisiosta.

Että tervetuloa nykyaikaan vaan, Suomi. Hyvinvointivaltio alkaa viimeinkin olla valmis.
tarvas - 08 11 07 - 17:01Valkoisia ideoita ja ajatuksia, toteuttamistapa – ”Musta mainonta”.
Jumala ja saatana- yhdessä pullossa.
Fenix - 08 11 07 - 17:27Poika oli sankari omalla tavalla…ja hirviö toisella tavalla. Hän onnistui herättämään ihmisiä, olkoon, jos se on vain ”hetkeksi”... Mutta on tärkeintä elää tästä hetkistä lähtien unohtamatta hänen sanomaan ja viedä sen eteenpäin, mutta tietenkin toisin ja hyvin keinoin. Kukaan ei ole kuollut turhaan! Hän varmasti, vain, ei jaksanut uskoa toisin keinoin yhteiskunnan herätykseen, koska hän on perehtynyt historiaan…mutta aikuiset filosofit ohjaisivat hänet eteenpäin ja väärän suuntaan. Aikuiset! Se on heidän syy. Pojan pää ei vain kestänyt sellaista ennä, koska hän oli nuori idealisti, niin kun monet ovatkin tässä iässä. Sääli sen pojan, sääli hänen uhreja ja kaikki niiden sukulaisia ja tuttavia… MUTTA todellinen SYY on aikuiset ja yhteiskunta!
Hyvin Pekka-Eric ilmaisi, hyvin kirjoitettu Manifesti (mutta onko se hänen oma käsiala tai joku auttoi?)
Ajatuksia hyviä ja oikeita, mutta vääriä johtopäätöksiä ja väärä tapa totteutamaan…niin se on meidän mielestä… Meidän todellisuudessamme, mutta Pekalle oli luotu toisenlaisen todellisuuden ja maailmaa.
Mustuttaa Matrix:in
Fenix - 08 11 07 - 17:52Eikä kukaan huomannut, että maailmaamme on täynnä sama käsikirjoitusta etenevä tragikomedia?
Ensin olivat kauniita sanoja ja ideoita, sitten oli annettu kauniita lupauksia, siiten lupaukset olivat toteutettu väärin keinoin, joten lopputulos oli aivan hirvittävä… Lenin, Hitler, Stalin …entäs ne juutalaiset? Ovatko ne todella niin viattomia kuten väittävät?
Koko Maailmassa ja Suomessa myös suurena arvona pitävät: rahaa, suoritukset, yliarvostettu ja yli- mainostettu seksi ja jne. Inhimillisyys ja huomion toisen ihmisen ottaminen ovat hukassa? Kiusaaminen ja henkinen väkivalta koulussa, työssä ja perheissä – se on elämäntapa? … ja jne…en jaksaa luetella… Ajatelkaa, hyvät ihmiset, itse tästä eteenpäin…
Fenix - 08 11 07 - 18:23Nämä pikkunihilistit yleistävät lausein “suomalaiset arvostavat rahaa “jne.. Haistakaapa paska, teinipojut. Vaikka moni tajuaa ettei ole elämällä merkitystä, ei se tarkoita että olisi sankaruutta antaa elämänsä pois. Vaikka itse olen ateisti ja välillä masentaa maailman vääryys, niin helvetti soikoon, on se silti typerää olettaa että “kaikki muut ovat tyhmempiä ja siteen vähempiarvoisia -> tulee tappaa).

Tuossa ei ole logiikan häivää. Ihmiskunta ehkä kulkee kohti tuhoaan, mutta nauttikaamme siitä niin kauan kuin olemme täällä. Ihminen ei ole eläin, vaan ihminen on älykäs eläin, toisin kuin tämä Pekka Auvinen. Hän oli eläin ja näytti meille sen eron.
MyÜtähäpeävä aikuinen - 09 11 07 - 02:20Väärin, eläin ei ikinä tekisi tuollaista.
S. Marras - 09 11 07 - 03:13Ok, se oli luuseri eikä eläin. Toivottavasti jatkossa nämä “paremmat ihmiset”, arjalaiset ja muut lahtaavat vain itsensä. Ihmiskunta ainakin menisi pykälän eteenpäin ilman näitä epäonnistuneita yksilöitä, joilla henkinen kapasiteetti on rajallinen.
MyÜtähäpeävä aikuinen - 09 11 07 - 04:37Turha toivo. Jaksatko odottamaan mitään tekemättä?

“Ok, se oli luuseri eikä eläin. Toivottavasti jatkossa nämä “paremmat ihmiset”, arjalaiset ja muut lahtaavat vain itsensä. Ihmiskunta ainakin menisi pykälän eteenpäin ilman näitä epäonnistuneita yksilöitä, joilla henkinen kapasiteetti on rajallinen.
MyÃœtähäpeävä aikuinen – 09 11 07 – 04:37”
Fenix - 09 11 07 - 04:57Tässä on pojan äidin sivusto
http://www.mikaelavuorio.fi/Unelmia_pare..

Ja tässä on hänen teksti chatin keskustelussa

Oliko Pojan ajatusmaailman takana äiti? ?

Me sokeat barbaarit

Suomi pärjää. Suomi menestyy kansainvälisessä vertailussa, olipa kyseessä talouskasvu, ADSL-liittymien määrä tai lasten lukutaito. Suomessa on työläiselläkin ylimyksen elintaso. Shoppailu ja kotien ylivarustelu on kaikkien kansanhuvia. Olemme sivistyskansaa ja huippuosaajia.

Vai onko sivistystä se, että suomalaiset perheet ovat valmiit luovuttamaan pienimmät lapsensa laitoshoitoon vain muutaman euron tai oman mukavuutensa tähden? Samoin vanhukset hoidatetaan useasti yhteiskunnan ylläpitämissä laitoksissa. Entä miltä kuulostaa 20 broileria/m2 kokoinen elintila? Arkipäivää maataloudessamme. Silti satojentuhansien nauta, sika-, kana- ja turkiseläimen kärsimys ei liikuta kuin muutaman aktivistin tajuntaa.

Metsätkin meillä on perinteisesti suojeltu niin hyvin, että laadukas tukkipuu joudutaan nykyään hakemaan Venäjän koskemattomista aarniometsistä asti. Ja entäs mahtavat vesivaramme? Suomihan on enimmäkseen täynnä matalia, herkästi haavoittuvia pikkujärviä, joiden ekotasapaino ja puhtaus on kärsinyt teollisuuden ja asutuksen jätteistä sekä happosateista ja maatalouden ravinnevalumista. Itämeri on pahoin saastunut. Tuoreen raportin mukaan Suomenlahden merialueiden tila huononee jatkuvasti.

Vain raakalainen voi tuhota ympäristöään kaiken tiedon ja tietämyksen keskellä kuten Suomessa tehdään. Esimerkiksi tultaessa 2000-luvulle saatiin Uudellamaalla soraharjut lähes loppuun kaluttua. Nyt on kallioiden vuoro. Niinpä maa-ainesfirmat kilvan hakevat ympäristölupia räjäyttääkseen luonnonkalliot maan tasalle sepeliksi ja kivimurskaksi. Luvat heltiävät helpolla, koska kunnat tarvitsevat verotuloja. Lisäbonuksena lähiseudun asukkaat saavat melu- ja pölyhaitat sekä ilmaiset kuunkraaterimaisemat.

Suomalainen menestyminen on todellisuudessa suuri kupla, joka perustuu häikäilemättömään luonnon tuhoamiseen sekä ihmis- ja eläinoikeuksien polkemiseen. Riistoon. Ilman suuria määriä muualta tuotuja halpoja raaka-aineita, metallia, energiaa ja tavaroita ei nykyinen elintasomme olisi mahdollinen. Oikeasti suomalainen ei ole pätkääkään muita kansoja parempi. Korkeintaan olemme nokkelia keinottelijoita, itsekkäitä omaneduntavoittelijoita ja lyhytnäköisiä oman elinpiirin tuhoajia. Sokeita barbaareja.

Mitään väliä ei suomalaiselle kuluttajalle näytä olevan sillä, mistä hänen ostamansa tuote tulee, kunhan hinta on halpa. Ja mitä siitä, jos paitamme puuvillan tuottamiseen on käytetty niin hirveitä myrkkyjä, että täällä niitä ei sallittaisi? Eikä väliä liioin sillä, minkä määrän kärsimystä, myrkkyä tai kuljetuspolttoainetta on vaatinut kahvin, sokerin, hedelmien tai riisin tuottaminen ruokapöytiimme.

Mitä siitä, jos kummilapselle lahjaksi ostamani lelun on valmistanut joku toinen lapsi. Maassa, jolla ei ole nimeä. Olosuhteissa, joita emme halua tuntea. Entä sitten, jos tuhannet Kauko-Idän lapset tekevät liukuhihnalla niin pitkää työpäivää, että täällä ei aikuinenkaan sellaiseen suostuisi? Onhan lelu hauska ja halpa.

Menestymisemme kansakuntana ei kestä eettistä eikä ekologista arviointia. Silti maamme johto pyrkii jatkuvasti yhä suurempaan kasvuun ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Jo yhden prosentin lasku teollisuuden suhdanteissa on katastrofi. Jos joku ammattikunta ei saa palkankorotusta, se menee lakkoon. Kuka ay-johtaja ehdottaisi ensimmäisenä palkanalennuksia? Kuka poliittikko sanktioisi ensin kulutuksen – ei päästöjä? Kuka pyytäisi meiltä kokonaisvaltaista solidaarisuutta koko elonkehää kohtaan, jonka piiriin kuuluu kaikki maailman ihmiset, eläimet ja luonto?

Suomi elää pimeää Keski-aikaa. Kansa ja sen johtajat eivät piittaa hyvinvointinsa alkuperästä tai seuraamuksista. Elämme jatkuvassa valheessa. Häpeän osuuttani niin kutsuttuun suomalaiseen hyvinvointiin.

Mikaela Vuorio
sokea barbaari, ympäristörikollinen

Tässä kirjoituksessa ja pojan “testamentissa” on selvät yhteneväisyydet.
Fenix - 09 11 07 - 05:41Ja hän on aivan oikeassa! Fiksu nainen!
Fenix - 09 11 07 - 05:44Odottamatta löysin netistä pojan materiaali.
Nykyään materiaali on levitetty ympäri maailmaa.
http://newrussianamerica.com/forum/viewt..

http://www.newrussianamerica.com/Pekka-E..
http://www.newrussianamerica.com/Pekka-E..
Fenix - 09 11 07 - 07:56http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkoma..
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/t/tuus..

Muistuttaa: Pink Floyd – Another Brick in the Wall
http://www.youtube.com/watch?v=M_bvT-DGc..
Fenix - 09 11 07 - 09:11Elä ja anna toisten elää. Mielisairaalassa olisi Pekkakin voinut elää.
Hoitaja - 09 11 07 - 13:19Mistä helvetistä tänne tulee näitä nutipäitä valittamaan asiasta* josta heillä ei ole minkäänlaista tiedonhäivää?

*nihilismistä
Gedanke - 09 11 07 - 14:06Hyvin kirjoitettu Frostwood! Reaktiot ovat sitä tuttua huttua, jota unissakävelijöiltä ja eläviltä kuolleilta voikin odottaa. Kun kaiken keskiössä on pyhä ihminen/ihmisyys, jota tällä kertaa loukattiin oikein toden teolla (no joo…), niin tuohtuneisuus on hyvin perusteltua. Eräiden valaistuneiden ja valistuneiden "aikuisten" harjoittama hullu, hullu, hullu -ulvominen on lähinnä säälittävää, mutta kuitenkin samalla hyvin ymmärrettävää. Sillä mitäpä voi odottaa olennoilta, jotka eivät ole koskaan kyenneet minkäänlaiseen itsenäiseen ajatteluun – eivätkä tule koskaan kykenemään.
Corporal Fenrir - 11 11 07 - 05:16Corporal Fehir tusken kykenee itsenäiseen ajatteluun itsekään.
Ilmeisesti vain nihilistit ovat pyhiä God-like figuureja, joilla on oikeus lahdata toisia ihmisiä.

Saunan taakse, sanon minä. Väitän, ettei älykkyysosamääräsi riitä tuottamaan omia ajatuksia.
Toinen aikuinen (Sähköposti) - 11 11 07 - 14:25Hurmaavaa, miten “nihilistin” nimessä seisoo corporal. Pidä lippu korkealla Fenrir, mutta pidä mielessä että käyt läpi sitä samaa kapinavaihetta ja yhteisönetsintää mitä joka toinen muukin lukioon mennyt tai sieltä päässyt. Sopii ainakin toivoa, koska suurempaa ja surullisempaa ihmisrauniota ei maan päältä helpolla löydykään kuin vaikka tämän sivuston Prozak. Siinä vasta mies joka ei ole elämällään tehnyt muuta kuin kuunnellut metallimusiikkia ja pyörittänyt nettisivua nuorille, jotka tahtovat ajatella toisin voidakseen Internetissä päteä väittämällä ajattelevansa toisin. Ja nykyään sekään ei taida enää tehdä muuta kuin kuunnella sitä metallimusiikkiaan. Varmaan tekee jotain toimistorundia kauluspaidassaan 9-17, uskaltamatta nitistä muualla kuin tietokoneella.

Rivistä napattu nihilisti on ihan yhtä helppo heittää johonkin lajittelulokeroon kuin se konservatiivinen juristiperhe kahdella lapsellaankin. Omaa minää etsiessä voi moni nuori ihminen eksyä, mutta löytyy sitä parempiakin yhteisöjä joihin eksyä kuin sellaisia, joissa kilpaillaan kuka välittää vähimmästä. Kliseisen egopumppunsa melobläkistä juuri raskaaseen death/blackiin vaihtaneelle kynnys voi tietenkin olla korkea muuttaa ANUS Animaliaan. Aikuistuessa sitä sitten tuleekin jo sujuiksi yhteiskunnan kanssa, kaikkine sen virheineen, koska ei se tuosta paljoa voi parantua. Päin vastoin jos totta puhutaan.
Kolmas mokoma - 11 11 07 - 17:00Rakas Toinen aikuinen,

Ainakin osaan kirjoittaa nimimerkkini oikein, joka ei sinulta onnistu. Väitteesi älykkyysosamäärästäni ja sen riittävyydestä ei paljon paina, koska et sitä mitenkään pysty perustelemaan.
Corporal Fenrir - 11 11 07 - 22:43"Hurmaavaa, miten “nihilistin” nimessä seisoo corporal."

Eikös olekin! Toivottavasti tuo "hurmaavaa" ei kuitenkaan viittaa mihinkään homoeroottiseen tulkintaan?

"Pidä lippu korkealla Fenrir, mutta pidä mielessä että käyt läpi sitä samaa kapinavaihetta ja yhteisönetsintää mitä joka toinen muukin lukioon mennyt tai sieltä päässyt."

Olen pahoillani, mutta itselläni on jo sen verran vuosikymmeniä vyön alla, että väitteesi menee ohi – ja reilusti. Jotenkin tuntuu, että tuo sinun pseudo-aikuismainen teeskentely viittaa vahvasti siihen suuntaan, että sinä olet tosiasiassa minua huomattavasti nuorempi. Mutta mitäs tuosta.
Corporal Fenrir - 11 11 07 - 22:51Tässä kirjoittelinkin kolmannen tekstikappaleeni loppuun kun tämä selain otti ja sulki itsensä.

Sama lyhyesti, tekstistäsi näkee kristallinkirkkaasti että 20 ei ole voinut paljolla ylittyä jos ylittynyt onkaan. Varsinkin ensimmäisestä kommentistasi paistaa lukiossa kahdeksikon aineita kirjoittelevan väärin kohdistettu, possessiivisuffiksiton raivo. Tyylikeinot(hymähdin kun luin sanan "pseudo") ja -virheet ovat niin selkeitä, että sinulla ei ole vuosikymmeniä vyösi alla tai jos on, äly kirjata niitä (muilta opittuja) "itsenäisiä ajatuksia" puuttuu.
Se sama - 12 11 07 - 09:18Jos molemmat teistä nyt ovat ylittäneet sen 20 vuoden rajapyykin niin ei voi muutakun hävetä miten aikuiset miehet väittelee toistensä iästä eivätkä kiinnitä huomiota muihin argumentteihin.
Gedanke - 12 11 07 - 21:26"Tekstistäsi näkee kristallinkirkkaasti että 20 ei ole voinut paljolla ylittyä jos ylittynyt onkaan."

Esoteriaa kun kaikki muu epäonnistuu? Kuinka sinä tämän "näit"?

"Varsinkin ensimmäisestä kommentistasi paistaa lukiossa kahdeksikon aineita kirjoittelevan väärin kohdistettu, possessiivisuffiksiton raivo."

Tämä oli tosi hyvä. Ilmeisestikin onnistuit taas "näkemään" tuon raivon.

"Tyylikeinot(hymähdin kun luin sanan "pseudo") ja -virheet ovat niin selkeitä, että sinulla ei ole vuosikymmeniä vyösi alla tai jos on, äly kirjata niitä (muilta opittuja) "itsenäisiä ajatuksia" puuttuu."

Olen pahoillani, mutta en millään ilveellä löydä vastineistasi niitä hienoja tyylillisiä ratkaisuja, jotka minun kirjoituksistani (oletettavasti) puuttuvat. Mutta jatka yrittämistä, pitäähän sitä sinunkin jossain saada päteä.
Corporal Fenrir - 13 11 07 - 04:51grrr – 08 11 07 – 11:18
Jos “masentuneet” ja “ahdistuneet” ovat tällaisia seinäpäitä niin moiset pitäisi hävittää voimatoimin.

Syyllistyt itse samaan ajattelumalliin kuin Pekkakin; haluat hengiltä ne joiden ajattelua et voi ymmärtää. Miksi siis vaahtoat?
En hyväksy toisten ihmisten hengen riitämistä, mutta tässä tapauksessa moinen oli välttämättömyys kuulluksi tulemisen aikaan saamiseksi. Toiset vetoavat siihen, ettei 18-vuotias voi mitään maailmasta tietää. Miksei voisi, kun käsitys perustuu jopa niinkin vahvaan asiaan kuin kokemus? Jokaisella on silti ajattelunvapaus ja oikeus saada inhimillistä kohtelua. Siitä säädetään ihmisoikeuksien julistuksessa. Tätä Pekka ei saanut. Mitä enemmän hän ilmaisi (aiheellisia) tuntemuksiansa, sitä pienemmäksi ja mitättömämmäksi hän yhteiskunnan silmissä muuttui. Mitä yksilöstä välittämistä tämä on? Kuulluksi tuleminen on jokaisen oikeus, tässä tilanteessa huomio vangittiin lopulta kohdistamalla viha yhteiskuntaan, yhteiskuntahan häntäkin rikkoi.
riinu. - 13 11 07 - 09:50Fenrir:
Mitä selkeillä tyylikeinoilla ja -virheillä tarkoitin oli sitä, miten dramatisoitu, kikkaileva tekstisi kaatuu omaan näppäryyteensä nojatessaan (pseudoa en tosiaankaan ole kenenkään yli kolmikymppisen kynästä tai suusta huomannut tulevan) sivistyssanojen voimaan, kun vaikka sanavarasto laaja olisikin, on kieliopissa vielä paljon viilattavaa. Kun hallussa on sivistyssanasto muttei kielioppi, on kirjoittajan ikä erityisen helppo rajata, varsinkin tällaiselta sivustolta. En tarkoita varsinaisesti nyt sitä, että kirjoitat jotenkin erityisen huonosti tai typerästi, vaan että kirjoitat kuin radikaali (ja ahdistunut?) nuori aikuinen.

Psykologianopinnot aikaa sitten läpikäyneenä ja eläessäni aika paljon tekstejä analysoineena tiedän tietenkin, että tähän voi olla muitakin syitä kuin suhteellisen nuori ikä, mutta niitä nyt ei varmaankaan voi oletusarvoksi ottaa. On tietenkin mahdollista että olen väärässä, mutta nelikymppinen joka kirjoittaa kuin 18-vuotias lukiofilosofi on minusta surullisempi kohtalo kuin 18-vuotias joka tekee samoin. Oletan siis eduksesi, etten erehdy.

(ei nyt ollakseni mitenkään ylimielinen tai raukkamainen, mutta en minä tästä enempää kättä ryhdy vääntämään ellei nyt ihan erityisesti ala tekemään mieli, eihän tässä kummankaan kannat tule muuttumaan. Joko valehtelet tai puhut totta, ja oli kummin päin tahansa, niin tulet tekemään seuraavaksikin)
Vielä kerran - 13 11 07 - 11:30Sydämeltään onneton teini joka joutui kasvotusten tiettyjen totuuksien kanssa ja näki parhaaksi vaihtoehdokseen ns. “amok runin” kanssakoululaistensa keskuudessa.

En näe teon merkittävyyttä paitsi ehkä hätähuutona.
Lauri - 02 12 07 - 14:55“Tahdommekin siis esittää kiitokset Pekka-Eric Auviselle tämän asian esilletuomisesta. Kuolemastaan huolimatta hän jää elämään sankarina meidän mielissämme tekonsa myötä, sillä hän teki oikein ravistellessaan yksioikoiseksi jähmettynyttä kuvaamme yhteiskunnasta.”

Joo ei tahdota!! Sairasta ees kirjottaa mitään tommosta.. Se kuka äsken oli telkkarissa, ykkösellä vieraana. Ois varmaan kannattanu kaks kertaa miettiä oisko naamaansa kannattanu näyttää televisiossa.
!! - 03 12 07 - 10:26Nazipipertäjiltä tugga pois ja linnaan haaveilemaan murhista ja muista uroteoista.

Auvinen edisti omaa aatettaan parhaiten poistamalla itsensä geenipoolista ennen lisääntymistä.

Kolmenkympin jälkeen järkeä on jo siinämäärin päässä, että näkee nämä kiihkoilut omassa arvossaan.
Myskyvesilasissa89 - 03 12 07 - 12:40Toden totta, Auvisella oli hyviä pointteja ja olen monesta hänen manifestissaan esiintuomasta asiasta hyvinkin paljon samaa mieltä. Toteutuksen eli tapahtuneen verilöylyn kyllä tuomitsen. Auvinen saavutti luultavasti kaiken tavoittelemansa, eli sai tuotua esiin ajatuksensa ympäri maapallon ja toteutti onnistuneesti ilmeisesti ihannoimansa kouluammuskelun. Hän todellakin teki historiaa, kuten jälkeensä jättämissään viesteissään lupasi. Hienoa että MOT toi esiin edes hieman Auvisen poliittisia tarkoitusperiä eikä vaiennut kuten muu valtamedia. Ikävä kyllä hänet leimataan hulluksi koulukiusatuksi, minkä hän aavistikin manifestissaan.

Olen jonkinasteinen libertaristiateistisosiaalidarvinisti, jonka mielestä demokratia ei ole missään nimessä toimiva järjestelmä ja maapallo ei kestä nykyistä ihmispaljoutta. Kannatan nihilistijärjestöänne hiljaisesti. Ihan hyvä kirjoitus.
anonyymi# - 03 12 07 - 15:02säälittävä paskiainen se auvinen oli. synnytyksessäkö lie tapahtunu jotain, mikä aiheutti hänelle aivovaurion, vai liekkö vanhempien geeneissä tuon laatunen mielenhäiriö.
jari - 04 12 07 - 01:02Kiitos siitä, että tulitte julkisuuteen! Osoitti johtajalta äärimmäistä rohkeutta, joka hipoo uhkarohkeutta, esiintyä televisiossa. Totta kai pitää seisoa sanojensa takana, mutta entäs miten käy perheen ja suvun?
Toisenlainen nihilisti - 04 12 07 - 01:09kuinkahan moni teistä lukeneista etes ymmärsi tuota teksti tai edes luki sitä, ainakin siltä tuntuu kun ei järkevää kritiikkiä osaa edes kirjoittaa! Säälisin teitä jos osaisin :)
True Nihil - 04 12 07 - 01:10True Nihil

Yks sana: SAIRASTA
!! - 04 12 07 - 01:44“Ns. terve järki on kokoelma ennakkoluuloja, jotka hankitaan kahdeksantoista vuoden iässä.”
– Albert Einstein
Enemmän - 05 12 07 - 00:46Hyvät toverit nihilistit ja muut “sankarit”!
Kävipä vain mielessä; kun kerran niin hanakasti kannatatte tappamista ylikansoituksen välttämisen keinona, pidättelettekö itselläni oikeuden valita kenen pitäisi uhrautua maapallon puolesta, ja kenen ihmisoikeus riittää olemassaoloon? Huh…
Ehdotan seuraavaa; miksette näytä esimerkkiä, kokoontuisitte kerrankin in real life lähimmälle kaatopaikalle ja söisitte yhdessä syanidia. Täten osoittaisitte vastuuta tulevaisuudesta, säästäisitte mediaympäristön typeriltä paasaamisiltanne – eli teko olisi mediaekologinen kannanotto – ja verovaroin ylläpidetyn mielenterveyshoidon resursseja vapautuisi oikeasti apua haluaville ja tarvitseville.
Lopuksi, saanen pyytää; älkää IKINÄ harrastako suojaamatonta seksiä, näin ihmiskunnan älyllisen tulevaisuuden toivossa!
t.
Saliven
Saliven - 07 12 07 - 05:38ystävät rakkaat.

6 Sillä Raamatussa sanotaan: “Katso, minä lasken Siioniin valitun kiven, kalliin kulmakiven; ja joka häneen uskoo, ei ole häpeään joutuva”.
7 Teille siis, jotka uskotte, se on kallis, mutta niille, jotka eivät usko, “on se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut kulmakiveksi”
8 ja “kompastuskiveksi ja loukkauskallioksi”. Koska he eivät tottele sanaa, niin he kompastuvat; ja siihen heidät on pantukin.

piet 2 1:6-8

joka uskoo jumalan poikaan, hänellä on todistus itsessäänsä, joka ei usko jumalaa, tekee hänet valehtelijaksi koska ei usko sitä todistusta, jonka jumala on todistanut pojastansa.

miten sitten usko jumalaan syntyy ihmisyksilössä ???????

lue room 10:17 siinä on vastaus edellä mainittuun kysymykseeni.

ja perään matteus 6:7-”“15”“ ja tee myös niin!

Johanneksen evankeliumi 3:16 on ääärettömän tärkeä myös ymmärtää!!!

jeesus kristus rakastaa kaikkia maapallon ihmisiä sinua myös hyvin paljon, mutta jumalan(jeesuksen) luo taivaisiin et pääse jos elät synnissä ilman jeesusta uskoen häneen!

ja näin ollen omalla viisaudellasi oli sitä kuinka syvällistä tahansa tai ymmärrykselläsi, tahdollasi tai hyvillä teoillasi tai jopa rikkaalla huumorillasi olet kelvoton taivaaseen astumaan lihasi kuoleman jälkeen. koska sinä haluat itsellesi antaa vanhurskauden. ja pyrit jumalan tahdon eteen omalla syyttömyydelläsi.

ei vaan jeesus on sanonut pyhänsä sanan kautta että vain jeesuksen kautta taivaaseen astutaan. ja jokainen ihminen pyrkii ennemmin tai myöhemmin tunkeutumaan sinne muttei voi koska maanpäällisen ajan aikana sinun on tehtävä elämäsi suurin valinta.

ota jeesus kristus jo tänään elämääsi, ja pelasta oma sielusi

älä pelaa venäläistä rulettia elämästäsi, vaan anna elämäsi herran jeesuksen käyttöön anna pyhän hengen tulla sinuun.

ja ano rukoiltaessasi jeesukselta syntejäsi anteesi, niin hän vastaa aivan varmasti sinulle kun etsit hänen valtakuntaansa!!!

jeesus vain odottaa sinua isän luona.

jeesus antaa sinulle uskon kun ensiksi etsit häntä. ja vahvistaa sinua myös vastustamaan pahan tekemistä kun teet hänen tahdonsa mukaan.

ole AINOASTAAN!!!rohkea.
usko toivo ja rakkaus. - 07 12 07 - 07:20Aika naurettavaa. Miten te voitte puhua materialismin rappiosta kun itse ette usko minkään moraalisten arvojen olemassaoloon?

Häh?

Kuinka te voitte arvostella materialismia kun oman nihilistisen katsantonne mukaan materialismi on ainoa olemuksen substanssi. Tokkopa nihilistit platonilaiseen idealismiinkaan nojaavat. Hah!
Sanon sua pelleks - 08 12 07 - 06:35Jätkä leikkii olevansa nihilisti, vaikka toimii myös järjestössä nimeltä “Suomen Sisu”. Miten tämä on mahdollista?`

Häh?

Nihilistit ovat juuri niitä, jotka eivät usko MINKÄÄN moraalisääntöjen saati -käistysten olemassaoloon. Tästä huolimatta kaveri toimii ikään kuin sivupersoonanaan järjestössä, jolla on VAHVA moraalinen ja eettinen arvopohja?

Miten tämä on mahdollista?

Kerro meille Eetu Rautio. Teit itsestäsi täysin pellen televisiossakin. Sellainen sinä myös oletkin.

Oletko mielenvikainen? Oletko hullu? Minä teen hypoteesin, kyllä sinä olet! Halveksuttava kaveri.

Jätkä koittaa tehdä jonkun ihme sekoitelman väkevää idealismia ja vahvaa nihilismiä, ymmärtämättä edes, että nämä ovat vastakohdat!

Ha ha ha! Ei v*ttu, että sinua käy sääliksi..

Televisiossa ei ollut kaverilla enää naamaa sanoakaan, että Pekka-Eric Auvinen on sankari. Ei ollut myöskään pokkaa sanoa, että teko oli hyväsyttävä, oikea. Sen sijaan leimasit sen “vääräksi”.

MITÄ H*LVETTIÄ JÄTKÄ?! EIHÄN SUN KUULUNU USKOA SELLASIINSITTEISIIN KUN “OIKEA” JA “VÄÄRÄ”!! SÄHÄN OOT NIHILISTI, HEI HALOO! EI OLE OLEMASSA MORAALISESTI ‘OIKEITA’ TAI ‘VÄÄRIÄ’ TEKOJA!

Hävettää lapsesi puolesta. Melkein tekisi mieli tehdä susta poliisille tutkinta pyyntö, onneton luuseri…
Niin minäkin - 08 12 07 - 06:48Nihilismistä sen verran, että samalla kun se kieltää kaikki päälleliimatut moraalisäännöt, se myöskin hyväksyy mitä niiden alta paljastuu. Ihminen ei voi olla luomatta käyttäytymismalleja, tai arvotuksia, vaikka olisi miten tosinihilisti ja tyhjiössä asustaja, ellei sitten kykene välttämään itse kokemuksia. Kun jotain tuhotaan, eikö raunioille kasvakin jotain uutta?

Nihilisti näkee että maailma toimii tietyllä tavalla: ei kiveen hakattujen sääntöjen mukaan koska kaikki kivet murenevat joskus, mutta asioiden välisistä vuorovaikutuksista voidaan nähdä miten mikä reagoi mihinkin. Jos se on hulluutta, niin mieluusti olen sitten mielenvikainen, ja teenpä vielä perään toisenkin loikan, jos tarve on!

Eikö materialismi olekaan pelkkää uskoa siihen, ettei ole mitään materian lisäksi? Ihmisellä on aina jokin jumala, joka syntyy ihmisen itsensä kokemuksista. Ne vain tuppaavat kuolemaan pois kun tarvetta ei enää löydy. Materialistinen ihminen ei nähdäkseni tiedosta asioiden välisiä yhteyksiä, ja niin arvotukset jäävät määrällisyyteen perustuviksi.

Ai ettei ollut naamaa sanoa televisiossa Auvista sankariksi? Kielsinkö sen sitten? Arvaapa olisiko joku töksäytys selittänyt sitä ymmärrettävästi kaikelle kansalle, että MIKSI pidän hänen tekoaan ennemminkin sankarillisena kuin jonain hullun päähänpistona?

Vääryydestä sen verran, että ilmaisin kohteiden olevan vääriä. Parempiakin kohteita olisi varmasti löytynyt, jotka olisivat alleviivanneet hänen pointtiaan aivan yhtä hyvin. Siksi sanoinkin, ettei koulussa ampuminen ollut kovin tehokasta.

Kun yrittää sanoa jotakin suurelle joukolle, niin on hyvä pitää ilmaisut neutraaleina. Ei siksi, että alkuperäinen väite pitäisi vesittää, vaan siksi, etteivät ihmiset repisi yksittäisiä lauseita kontekstistaan irti.
Eetu Rautio (Sähköposti) - 08 12 07 - 10:21Eikö tiede ole juuri eri ilmiöiden välisten yhteyksien etsimistä? Eikö nykyään juuri ole valloillaan tieteellis-materialistinen maailmankatsomus?

Ei ne fysikaanlait kuule mihinkään murene, ei vaikka Pekka-Eric Auvinen noususi haudastaan ja ampuisi toiset mokomat.

Miten nihilisti voi uskoa, että kohteet olivat vääriä, jos kerta ette usko ihmisarvoon. Eikö kaikkien uhrien kuuluisi olla yhtä merkityksettömiä ja arvottomia? Vai uskotteko sittenkin, että koululaisen surmaaminen on jostain syystä tuomittavampaa kuin vaikkapa aikuisen ihmisen? Mistä moiset moraalikäsitykset nyt esiin pulpahtivat? Eihän niitä pitäisi olla edes olemassa!

Mikä ns. neutraaliin ilmaisuusi tuleen, jos kerran olet niin oikeassa eikö sinun pitäisi myös voida esittää näkemyksesi niin kuin ne ovat? Sinähän syyllistys suorastaan valehteluun, mikäli jätät kertomatta aatemaailmasi keskeisimmät pointit. Olisit sanonut sen ihan suoraan: “Ihailen Pekka-Eric Auvista, sillä hän luonnollisena valitsijana karsi kaikki, jotka katsoo sopimattomaksi tai luonnnonvalinnan epäonnistumisiksi”.
Tieteellinen materialismi - 09 12 07 - 08:24Materialismi on syvimmillään sitä, että ymmärrämme asioiden väliset yhteydet ja osaamme nähdä ne allapiilevät voimat, jotka meitä muokkaavat. Tämä ei ole vain tieteellisen materialismin yksinoikeus, sillä monet uskonnot ovat saavuttaneet tämän tason. Karkeimmillaan se on taas sitä, että emme näe metsää puilta.

Kohteet eivät olleet vääriä moraalisessa, vaan ennemminkin funktionaalisessa mielessä ottaen hänen motiivinsa huomioon.

Siitä en tiedä, että olenko oikeassa vai en, mutta en ajatusmaailmaani vesittänyt tai valehdellut. Asiat voidaan esittää suoraviivaisesti tai sitten hienovaraisemmin, ja vaikka kummassakaan tavassa perussanoma ei muutu miksikään, toisella on paremmat mahdollisuudet tulla itseasiassa kuunnelluksi.
Eetu Rautio (Sähköposti) - 10 12 07 - 13:43Ei tässä asiassa oikein voi yleistää. Jokainen ihminen on erilainen kuin toinen ihminen ja jokaisen ihmisen ajatusmaailma on toisenlainen kuin kenenkään muun. On helppo spekuloida sillä perusteella että muut ajattelisivat samalla tavoin kuin itse tai reagoisivat samalla tavalla
asioihin kuin itse reagoi. Yleistää voi kyllä, niin että itse olisi helpompi tämän lokeroinnin myötä ymmärtää tätä maailmaa mutta kuinka kaukana tämä sitten on totuutta on toinen asia. Mutta minä olen sitä mieltä että vaikka itse jollain hetkellä tuntisi tyytymättömyyttä ja surua yhteiskuntaa ja ihmisiä kohtaan, ei voi mennä riistämään muiden henkeä luulojensa puolesta sillä vaikka itse voisi huonosti, ei voi tietää sitä että voivatko muut huonosti. Tai voi olla että jos riistää jonkun toisen hengen, on itse aatteissaan alhaisemmalla tasolla ja toinen korkeammalla ja sitten itse olettaa että on korkeammalla tasolla ja tällä perusteella voi riistää toisen hengen. Mutta kyse on luulosta, joten teko on perusteeton koska Auvinen asetti tavallaan itsensä muiden yläpuolelle kun taas itse olen sitä mieltä että ihmiset ovat samanarvoisia. Jos tuntuu siltä että maailma ottaa rankasti päähän, voi tietenkin tappaa aina itsensä mutta ei ole oikeutettua riistää muiden henkeä siitä syystä että luulee tietävänsä muiden syy-seuraus suhteet suhteet omaan maailmankuvaan ja myös sen miten muut tuntevat ja ajattelevat. Moraali on selvä, kiinnostaahan se että mitä se moraali oikein on tai mistä se tulee ja onko sille perusteita. No miten vaan mutta olemassa se silti on, niinkuin tunteetkin ja ajatukset ja kokemukset. Emme me loppupeleissä tiedä asioista yhtään mitään, meillä on vain uskomme ja maailma rakentuu siihen että ihmiset uskovat eri asioihin.
Mielipiteeni - 13 12 07 - 14:13Pahoittelen sekavaa tekstiä, on sen verran laiska olo että ei jaksa niin tarkkaan katsoa oikeinkirjoitusta ja selkeyttä. Pointti kumminkin oli että emme me tiedä vittuakaan asioista, meillä on vain uskomme.
Kukin sitten valitsee sen mihin uskoo parhaalla katsomallaan tavalla ja vastaa sitten seurauksista. Itseään kannattaa aina syyttää ehdottomasti, kaikki on aina omaa syytä. Yhteiskunta koostuu yksilöistä ja yksilöiden muodostamasta yhteisöstä ja jos jokainen menisi itseensä ja huolehtisi lähimmäisistään ei meillä olisi sellaisia ongelmia kuin meillä nyt on. Suosin ennemmin ajattelutapaa

“Yhteiskunta on perseestä, se on minun syytäni sillä en tee asioille tarpeeksi ja en ole yrittänyt parastani niin että maailma olisi parempi paikka ja ainoa tapa on alkaa ajattelemaan muiden etua, ottaa vastuu ja välttää kärsimyksen aiheuttamista muille ihmisille.”

Kuin

“Yhteiskunta on perseestä, missään ei ole mitään järkeä, muut ovat väärässä ja minä oikeassa. Maailman ongelmat ovat muiden syytä, ei minun.”
Mielipiteeni - 13 12 07 - 14:20Ihan turha tässä on käsiä levitellä ja ihmetellä miten tällaista tapahtui taikka kuinka auvinen olisi pitänyt passittaa hoitoon,
kun ihminen ajetaan nurkkaukseen mistä ei näe ulos pääsyä/ei halua valita sitä ulos pääsyä, mitä jää jäljelle? (yksi vaihtoehto monista on auvisen ratkaisu…)

koulujärjestelmä on suunniteltu “tavallisille” ja ei ole mikään uusi asia että siellä epänormaalimmat yksilöt voi huonosti.
ja tuosta epänormaaliudesta sen verran että jos älyn takia olet epänormaali niin ei se tee sinusta supersankaria joka voi päätellä universumin salat ja toimimaan sen pohjalta parantaaksesi mailmaa taikka tavoitella vain omia etujasi ja pärjätä yhteiskunnassa hyvin.

Sitä en tiedä oliko auvinen erikoisen älykäs/poikkeuksellinen, mutta se on nähtävissä että hän koki yhteiskunnan ajaneen hänet umpikujaan mistä ei ollut poistumis reittejä jäljellä.

Se mitä koulu esimerkkiksi suomessa voi tehdä yksilölle on syöttää turhaa nippelitietoa 12-vuotta(lukiolais tapaus) ja myöhemmin henkilö voi vaan todeta että sori en mahdu normiin ja olen hajalla ja sitten istutaan psykoterapiassa/muuten vaa hoidettavana siitä syystä että henkilö ei oppii kokonaisuuksina eikä pysty motivoitumaan jonku säälittävien puutteellisten tietojen pohjalta opiskelemaan, opetamme koululaisemme takomaan “faktoja” päähän ja muistamaan ne ulkoa “memory rotation learning” sitten kun moinen ihminen ei ole edes koko koulujärjestelmän aikana oppinut omaa “oppimis tapaansa” lueskelee jykeviä sanoja voikin kysyä millä superälyn lahjoilla oletamme häneltä syvällistä pohtimista ja asioiden ymmärtämistä kun olemme häntä johdatelleet väärille urille yli puolet elämästä?

truly yours
pre-version of auvinen ended up in miserable failure
kyrpepaske (Sähköposti) - 07 01 08 - 14:38Tuo mitä kirjoitit on hyvin totta. Tämä tapaus tuskin jää ainoaksi. Totuus on tässä. Lanka palaa,ja monella! Vielä kastaa veri maata. Vielä huomaamme oman itsekkyytemme ja mädännäisyytemme. Hinta on maksettava. Myös meidän näennäisesti viattomien.
Antikristus - 27 04 08 - 04:11sanot että on oikein ravistella yhteiskuntaa, koska se on niin mätä ja huono järjestelmä? Ehkä sun pitäis valittaa siitä, miten yhden henkilön ääntä tässä yhteiskunnassa saa kuulumaan. Kun kerran valitatte kuinka huonossa paikassa elätte, mikä on sitten parempi maailma? Mikä on demokratiaa parempi vaihtoehto?

Ette tunnu arvostavan sitä mitä teillä on. Pekka heitti korttinsa pöytään ja vaati jakajaa jakamaan uusia (mitä hän ei tule koskaan saamaan).

Ainoa tapa maailman muuttamiseen paremmaksi on: RAUHA.

Pekan teko oli kaikkea muuta kuin rauhaan ja parempaan maailmaan johtava. Me voimme muuttaa asenteita sydämmissämme. Kuvitelkaa maailmaa missä ei tarvitse mennä kouluun peläten että rupeeko joku ampumaan. Kuvitelkaa paikkaa missä kaikki maailman ihmiset ovat toistensa siskoja ja veljiä rodusta riippumatta.

Pistäkää kolmannet maailmansodat pystöön, lisää kouluampumisia, tapetaan kaikki ihmiset (kuten pekka sanoi, 1 vaihtoehto olisi kaikkien ihmisten kuolema, ketään ei tulisi jättää eloon), niin ratkaistaan ihmisten ongelmat? Tuo jos jokin on täyttä psykopatiaa, eikö?

Vaikka kymmenet miljoonat ihmiset kuolevat, se ei muuta tätä “robottimaisuutta”, todisteena 1. ja 2. maailmansota. Hänen ei olisi tarvinnut elää roboottimaisesti. Hänellä oli mahdollisuus erilaiseen elämään kuin massat. Tällaisen henkilön ei tarvitse elää kuin massat (jokainen voi valita itse työnsä, mitä tekee lopun elämänsä).

Hän piti itseään superihmisenä. Oliko hän älykkäämpi kuin muut? Oli hän ehkä enemmistöä, ikätovereitaan älykkäämpi, mutta hänen koko filosofiansa perustui juuri tähän valtion “orjuuttamiseen” ja “roboottimaisuuteen”. Suomessakin on varmasti tuhansia (mukaanlukien minä), jotka ymmärsivät tämän aivan selvästi ennen kuin lukivat tappajan Manifestin. Jos Suomen Nihilistinen Järjestö näkee tällaiset “Hyvin pitkälle ajattelussa ja eksitentialismin pohdiskelussa edenneet” paskapäät sankareiksi, niin juuri, SANKAREIKSI, niin keitä ovat sitten ne oikeat sankarit, jotka oikeasti edistävät maailmaa? Ovatko he superihmisiä? Onko heillä Supervoimia ja Superkykyjä kuten Supermiehellä ja Spidermanilla?

Kiinnostaako teitä tietää, mikä on tämän kaiken vastaus? Haluatteko tietää? Siis kaikkien näiden ongelmien ratkaisu? MAAILMANRAUHA. Kaikki maailman aseet ja ydinaseet puretaan sekä hävitetään eikä niitä muistella.

Jos haluamme muuttaa maailmaa radikaalisti, tehkäämme se myös oikeaan suuntaan!
pekkaisaloser (Sähköposti) - 26 05 08 - 08:56Tekstin kirjoittaja on kuulemma isä, olisikohan toinen ääni kellossa jos hänen lapsensa olisi ollut yksi uhreista jonka p-e auvinen ampui? Ja sitten vielä, mitä te sekopäät kuvittelette hyötyvän tappamalla taviksia? Ennen wanhaan kapinalliset ottivat kylläkin tähteimiinsä poliittisen eliitin. Eipä taida olla teillä tarpeeksi munaa.
jan (Sähköposti) - 17 11 08 - 05:48lainaampa jan: “Ennen wanhaan kapinalliset ottivat kylläkin tähteimiinsä poliittisen eliitin. Eipä taida olla teillä tarpeeksi munaa.”

Nykyinen yhteiskunta on valumassa vahvasti auktoritääriseen järjestelmään, missä näkyvien johtajien eliminointi ei auta mitään, tilalle nousee vain uusi kovien etuuksien toivossa. (Järjestelmähän ei romahtanut vaikka rooma romahti, manttelin peri vain kirkko, ja kun kirkko menetti asemiaan tieteille ja demokratialle niin hiljoksiin tuota systeemiä on tuotu taas takaisin)

Ajatellaampas strategiselta kannalta, kumpi pistää kansan miettimään asioita enempi poliitikon murha&korostuneet turvatoimet eduskunta-talolla vaikko random tappamiset joita ei voi estää ilman että tuhlaa järjettömän summan valtion budjetista koulujen vartiointiin?

Niin ja mitä hyötyä on tappaa taviksi? aika yksinkertaista, kun idiootit antavat itsensä muiden käskytettäviksi ja manipuloitaviksi ja alistuvat auktoritääriseen yhteiskuntaan mikä on diktatuurin vastakohta ei henkilöjohtajaa, ei vastuuta teoista.
missä pärjää kohtuuttoman hyvin kaikken härskeimmät manipuloijat&valehteliat, kuten diktatuurissakin PAITSI tässä systeemissä jos jäät kiinni ei edes napsahda kunnon penalteja vaan painellaan vielä villasella…
kyrpepaske (Sähköposti) - 06 07 09 - 00:48

One or more comments are waiting for approval by an editor.


Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=30

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS