Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Entistä saastuneempi… | Home | Tv-lupien irtisanomin… »

Tyttöjen osuus nousussa nuorten itsemurhissa

Maanantai 05 Marraskuu 2007

Yli sata suomalaisnuorta tekee vuosittain itsemurhan. Itsemurhayrityksiä arvellaan olevan 10–15-kertainen määrä. Kansainvälisessä vertailussa suomalaisnuoret ovat kärkipäässä: viimeisimmän Maailman terveysjärjestön tilaston mukaan suomalaiset nuoret miehet tekevät viidenneksi eniten itsemurhia, nuoret naiset ovat tilastoissa toisena.


Vakavia ja toistuvia itsemurha-ajatuksia on noin 10–15 prosentilla nuorista. Vuoden 2005 tilastoissa itsemurha oli toiseksi yleisin 15–24-vuotiaiden nuorten kuolinsyy.


Suomessa nuoret päätyvät itsemurhaan yhtä todennäköisesti kuin aikuiset, kun useimmissa muissa maissa aikuisväestön itsetuhoisuus on yleisempää.


[---] Lähde


Missä vika, sillä kaikenhan pitäisi olla kunnossa katajaisella kansallamme; onhan meillä verraten vähän köyhyyttä, ja talous nousee kohisten puurtamisemme myötä? Vai onko niin etteivät nämä asiat takaakaan vakaata ympäristöä ja lupaavaa tulevaisuutta kasvavalle ihmiselle?


Vielä linkki lapsiasiainvaltuutetun toimiston tekemään raporttiin (pdf) nuorten itsemurhien ehkäisystä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=28

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS