Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Sveitsin populistit k… | Home | Metsien kuoleminen ha… »

Arvio: Autojen määrä nelinkertainen 2050

Perjantai 30 Toukokuu 2008

Maailman autokanta nelinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä, ennusti ranskalaisen Renaultin ja japanilaisen Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn perjantaina. Tulevaisuuden autoissa on Ghosnin mukaan oltava päästötön moottori.

- Henkilöautojen määrä nousee vuosisadan puolivälissä noin 2,9 miljardiin. Niistä ainakin kaksi miljardia otetaan käyttöön maissa, joissa tänään on autoja tuskin nimeksi, sanoi Ghosn Automobile Club de Francessa, joka on maailman vanhin autokerho.

Maailmassa on tällä hetkellä käytössä noin 650 miljoonaa henkilöautoa. Ghosn uskoo autojen määrän yli nelinkertaistuvan. Kysynnän kasvu tulee Aasian, Amerikkojen ja Afrikan nousevista talouksista.

Ghosn sanoi, ettei hän usko ihmisten olevan valmiita luopumaan oman henkilöauton hankinnasta ja sen tarjoamasta mukavuudesta. Tulevaisuuden autot eivät hänen mukaansa kuitenkaan käytä öljystä tehtyä polttoainetta, koska öljyn hinta nousee ja öljyvarannot ovat rajalliset.

- Tulevaisuuden auton on oltava nollapäästöauto, sanoi Ghosn. Renault ja Nissan suunnittelevat monien muiden autonvalmistajien tavoin vetypolttokennoilla toimivia autoja.

Maailman autoteollisuudessa tapahtuu Ghosnin mukaan suuria rakennemuutoksia: Intia ja Kiina nousevat merkittäviksi autoteollisuusmaiksi. Intian autoteollisuus kasvaa yhtä suureksi kuin Yhdysvaltain autoteollisuus nykyisin, Ghosn ennakoi. Lähde


Se, ettei auto tuota käytön myötä päästöjä, ei vielä tarkoita että se olisi ekologisesti höyhenkevyt tuote. Tarvitseehan auto rakennusmateriaalejakin eivätkä uudet autotehtaatkaan tyhjästä nouse. Ja milläs ajat ellet tiellä?

Kauhulla odotan sitä päivää, kun maailma kantaa nelinkertaisen taakan peltilehmiä alati yhteneväisemmin rappeutuvan ihmiskunnan mukavuutena. Ghosn on oikeassa, sillä ihmiset eivät taatusti ole valmiita luopumaan omasta henkilöautosta tai sen hankinnasta. Voisikin lisätä: ennen kuin on aivan liian myöhäistä ja rajat ilmenevät jo päivittäisessä elämässä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=255

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS