Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Uusi automalli voi sa… | Home | Edistääkö puhtaus … »

Vihtiläinen jorpakko ei hellyttänyt Vapaavuorta Ideaparkin kannalle

Keskiviikko 28 Toukokuu 2008

Jorpakko, muutama leppä, puska poikinensa. Siimeksestä kuuluu jotain sirkutusta. Tähän kunta ja liikemies Toivo Sukari kaavailevat 200 liikkeen Ideapark-kauppakeskusta.

"Kappale kauneinta suomalaista maalaismaisemaa", asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) kuvailee ja nirhaa hyttysen niskastaan. Helsingin Sanomat ja Radio Helsinki ovat tuoneet Vapaavuoren katsomaan vihtiläistä pusikkoa. Isäntänä toimii Vihdin väistyvä kunnanjohtaja Petri Härkönen.

"Viiden, kymmenen vuoden päästä tässä näkyy Suomen suurin ostoskaupunki ja joukkoliikenneterminaali", Härkönen viittelöi. Kävijöitä Vihdin Ideaparkiin odotetaan kymmenen miljoonaa vuodessa ja työpaikkoja kaikkiaan 3 000.

Asuntoministeri Vapaavuori on tyrmännyt suunnitelmat. Kaupan suuryksikölle ei löydy merkintää maakuntakaavasta, eikä sellaista hänen tulkintansa mukaan myöskään tule, koska paikka on väärä.

Vapaavuoren kanta on otettu tyrmistyneenä vastaan Vihdissä.

"Lähden siitä, että ihmisellä on vapaus valita ja kantaa euronsa lompakosta minne haluavat. Valtion ei pidä hallinnollisin päätöksin rajata kilpailua", kunnanjohtaja Härkönen sanoo.

Ja taas mennään. "Aitona oikeistolaisena" eduskuntaan aikoinaan noussut Vapaavuori puhkeaa puhumaan kuin paraskin puunhalaaja.

"En missään tapauksessa hyväksy täysin rajatonta, pelkästään yrittäjän päätöksentekoon perustuvaa käsittämättömän oikeistolaista markkinatalousajattelua. Ei tämmöistä järjestelmää ole missään. Ei edes Amerikassa", Vapaavuori sanoo.

Itäkeskuksen kokoista aluetta ei voi rakentaa muualta tulevien asiakkaiden varaan. "On mahdotonta ajatella, että ensin puhumme ilmastonmuutoksesta. Sitten kun tulee konkreettinen hanke, todetaan että olemme markkinataloudessa ja annetaan yrittäjän yrittää", Vapaavuori jatkaa.

Tapaaminen ei saa kunnanjohtajaa ja asuntoministeriä muuttamaan kantojaan, mutta miehet tulevat hyvin juttuun.

"Käsitys siitä, että Petri Härkönen on hyvä ihminen, vahvistui", Vapaavuori sanoo.

"Kyllä minunkin mielestäni ministeri Vapaavuori on hyvä ihminen", Härkönen vastaa.

Jan Vapaavuoren haastattelu kuultavissa Radio Helsingissä torstaina kello 13.30. Radio Helsinki kuuluu Helsingissä taajuudella 88,6 megahertsiä ja Helsingin pohjoispuolella taajuudella 89,4 megahertsiä. Welhon kaapelissa taajuus on 104 megahertsiä. Lähde


Miksipä vehreä jorpakko ketään hellyttäisikään Ideaparkin kannalle, ellei sitten ehdottomasti ole teräksisen kulutusparatiisin ja asvalttiaavikon kannalla. Sehän se on sitä yksilönvapautta kantaa rahansa minne tahtoo, ja tämän valinnanvaran seuraamuksia saamme seurata kun vihreää alaa raivataan aina vain uudempien materialismin kirkkojen tieltä, ikäänkuin entisissä ei olisi jo tarpeeksi sietämistä. Suurinta osaa ihmisistä eivät luontoarvot kuitenkaan todella kiinnosta, ja he valitsevat ostosparatiisin sen mitättömien tavaranhinkua viettelevien etujen takia sen sijaan, että säästäisivät edes nämä hehtaarit jyrän alta.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=252

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS