Maailma on mikä on, ja voit joko torjua sen pehmein harsoin peittelemällä tai sitten katsoa suoraan kohti, ja nähdä itsesi minä olet. Tämän tiedettyäsi voit nähdä virrassa tulevan kädenjälkesi; sitä ennen vain sameita unelmia.
« Metsäteollisuus: Puu… | Home | Valot sammuvat lauant… »

Oikeus määräsi espoolaisen siivoamaan bloginsa rasistisista teksteistä

Torstai 27 Maaliskuu 2008

Kolmikymppinen espoolaismies on kirjoittanut afrikkalaisista tummaihoisista ihmisistä niin herjaavaan sävyyn blogissaan, että Espoon käräjäoikeus tuomitsi hänet torstaina kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoihin.

Lisäksi oikeus määräsi miehen poistamaan afrikkalaisia solvaavan tekstin nettisivuiltaan.

Oikeuden mielestä mies panettelee kirjoituksessaan afrikkalaisia muun muassa väittämällä, että järjestäytyneen yhteiskunnan vastaisuus on heille syntyperäinen piirre.

Mies kirjoittaa nettisivuillaan, että tummaihoiset afrikkalaiset ovat syntyjään huonompia ihmisiä kuin valkoihoiset eurooppalaiset. Lisäksi hän vertaa oikeuden mielestä halventavalla tavalla afrikkalaisia eläimeen.

Käräjäoikeus päätteli, että mies on kirjoittanut väitteet blogiinsa vain panettelu- ja solvaamistarkoituksessa. Hän joutuu maksamaan 60 päiväsakkoa eli yhteensä 360 euroa. Lähde


Tiedä noista uutisessa mainituista Ellilän väitteistä, jotka jatkokeskustelun mukaan ovat lehden hieman omalaatuisia tulkintoja. Nähtävästi Suomessakin, länsimaisen sananvapauden mekassa, on kiellettyjä ajatuksia ja sanoja, joiden esittämisestä rangaistaan, olivat ne tosia tai sitten eivät. Tätä yhteiskuntaa ei kuitenkaan pyöritetä totuuden pohjalta, vaan kauniilla sanoilla ja poliittisen korrektiuden pumpulilla: ulkokuorella on yhä enemmän väliä sisällön jäädessä sivummalle. "Väärinajattelevat" saavat hekin osansa tuosta pumpulista kun sillä sullotaan suu tukkoon, kuten tässäkin esimerkkitapauksessa.

Oikeudenkäynnin pöytäkirjan voit lukea täältä.

Ei kommentteja

Paluuviitteen osoite: http://www.anus.com/tribes/fnus/pivot/tb.php?tb_id=172

  
Muista henkilökohtaiset tiedot?

Hymiöt / Textile

Comment moderation is enabled on this site. This means that your comment will not be visible on this site until it has been approved by an editor.

  (Rekisteröi käyttäjänimesi / Kirjaudu)

Muistuta:
Hide email:

Pienellä painettua: Kaikki html-tagit paitsi <b> and <i> poistetaan kommenteista. Klikattavat linkit tehdään automaattisesti lisätessäsi url- tai sähköpostiosoitteen.
Copyright © 2006-2007 FNUS